Opublikowano 10 Grudnia 20232 l Cześć. Systemy wziąłem z zagranicznych for, nie są moje. Jedynie poprawiłem w ten sposób, aby działały na kliencie entry, ponieważ były lekkie problemy 🙂 Nie jest to coś wielkiego, ale nie widziałem tego na forum. Zaczynajmy: 1) Licznik FPS: Spoiler Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'root -> uiminimap.py' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'uiscript -> minimap.py' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'locale/pl-> locale_interface.txt' ➕ Dodaj gdziekolwiek: 2) Zegarek pod minimapą: Spoiler 📂 Lokalizacja pliku: 'root -> uiminimap.py' Na początku pliku dopisujemy 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod ( pod całą instrukcją warunkową ) : 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'uiscript-> minimap.py' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'root -> constInfo.py' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień 3) Ping pod minimapą: Spoiler 📂 Lokalizacja pliku: 'root -> game.py' 🔍 Szukaj ( w klasie class GameWindow(ui.ScriptWindow) ) : ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'userinterface-> Locale_inc.h' ➕ Dodaj gdziekolwiek: ➕ Dodaj nowy plik do UserInterface o nazwie PingManager.cpp : Spoiler ➕ Dodaj nowy plik do UserInterface o nazwie PingManager.h : 📂 Lokalizacja pliku: 'userinterface-> PythonApplication.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'userinterface-> PythonApplication.h' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'userinterface-> PythonApplicationModule.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 🔍 Szukaj ➕ Dodaj pod: 📂 Lokalizacja pliku: 'userinterface-> PythonNetworkStreamModule.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj nad: 🔍 Szukaj ♻️ Zamień
Opublikowano 11 Czerwca 20241 r A da sie jakoś, żeby to chodziło? w sensie zmieniały sie, u mnie tylko 61 i stoi tak xD @edit jednak działa. Wie ktoś może jak odblokować fpsy w kliencie powyzej 60? Edytowane 11 Czerwca 20241 r przez Krystian
Opublikowano 11 Czerwca 20241 r W dniu 11.06.2024 o 14:17, Krystian napisał(a): A da sie jakoś, żeby to chodziło? w sensie zmieniały sie, u mnie tylko 61 i stoi tak xD @edit jednak działa. Wie ktoś może jak odblokować fpsy w kliencie powyzej 60? Da się i na devie masz temat Maximum FPS to 250 albo kupic od Dracarysa, tylko tak, raz ze nie opłaca się zwiększać fpsow bo będziesz mieć większe dropy i gra bedzie bardziej niestabilna a 2 ze nawet majac na 60 bez dobrej optymalki będzie mulic przy większej ilości entity. A 3 w ramach ciekawości 3/4 graczy metina i tak ma zwykle monitory 60hz wiec i tak nie zobaczą różnicy miedzy tym a większym fpsem + grają na tosterach 😛.
Opublikowano 11 Czerwca 20241 r W dniu 11.06.2024 o 14:42, ARK napisał(a): Da się i na devie masz temat Maximum FPS to 250 albo kupic od Dracarysa, tylko tak, raz ze nie opłaca się zwiększać fpsow bo będziesz mieć większe dropy i gra bedzie bardziej niestabilna a 2 ze nawet majac na 60 bez dobrej optymalki będzie mulic przy większej ilości entity. A 3 w ramach ciekawości 3/4 graczy metina i tak ma zwykle monitory 60hz wiec i tak nie zobaczą różnicy miedzy tym a większym fpsem + grają na tosterach 😛. Podeslesz ten temat?
Opublikowano 11 Czerwca 20241 r W dniu 11.06.2024 o 14:49, Krystian napisał(a): Podeslesz ten temat? Wystarczy wpisać w google Maximum FPS to 250 i pierwszy link odpalasz. Tylko tam trochę rzeczy jest do poprawy i szybko je zauważysz 😛 https://metin2.dev/topic/23352-maximum-fps-to-250/?_rid=44749 Edytowane 11 Czerwca 20241 r przez ARK
Opublikowano 11 Czerwca 20241 r FPS spoko ale co do zasady z punktu bezpieczenstwa serwera nie powinno sie pingować serwera a wręcz powinno sie raczej odrzucic na firewallu ping w celu ochrony przed atakami typu ping of death