Dzien dobry! Otoz czerpiac inspiracje z innego serwera, postanowilem zrobic - jak w temacie - pionowy ekwipunek pasa. Wedlug mnie, wyglada to estetyczniej niz ten prostokad wystajacy jak pol du*y zza krzaka.
Jednakze tutaj napotykam problem, mianowicie, dziala tylko pierwsze 5 slotow pasa, gdy chce wlozyc tam mikstury. Malo tego, muszę je wkladac całkowicie w lewym górnym rogu slotu.
W src clienta (gametype.h)
Zmienione:
const DWORD c_Belt_Inventory_Width = 4;
const DWORD c_Belt_Inventory_Height= 4;
W src srv (lenght.h)
BELT_INVENTORY_SLOT_WIDTH = 1,
BELT_INVENTORY_SLOT_HEIGHT= 16,
Klient:
"start_index" : item.BELT_INVENTORY_SLOT_START,
"x_count" : 1,
"y_count" : 16,
Nie wiem, czy trzeba zmienic cos jeszcze, zastanawia mnie jeszcze otoczka, którą nałożyłem wokół slotów, bo jak widać na poniżej załączonym screenie, jest trochę większa, jak gdyby ten wpis:
## Real Belt Inventory Board
{
"name" : "BeltInventoryBoard",
"type" : "board",
"style" : ("attach", "float"),
"x" : 10,
"y" : 0,
"width" : 32,
"height" : 550,
Mial jakies ograniczenie jesli chodzi o szerokość.. Baaardzo prosilbym o pomoc jesli ktos ma do tego glowe i czas.. Pozdrawiam serdecznie!
Dzien dobry! Otoz czerpiac inspiracje z innego serwera, postanowilem zrobic - jak w temacie - pionowy ekwipunek pasa. Wedlug mnie, wyglada to estetyczniej niz ten prostokad wystajacy jak pol du*y zza krzaka.
Jednakze tutaj napotykam problem, mianowicie, dziala tylko pierwsze 5 slotow pasa, gdy chce wlozyc tam mikstury. Malo tego, muszę je wkladac całkowicie w lewym górnym rogu slotu.
W src clienta (gametype.h)
Zmienione:
const DWORD c_Belt_Inventory_Width = 4;
const DWORD c_Belt_Inventory_Height= 4;
W src srv (lenght.h)
BELT_INVENTORY_SLOT_WIDTH = 1,
BELT_INVENTORY_SLOT_HEIGHT= 16,
Klient:
"start_index" : item.BELT_INVENTORY_SLOT_START,
"x_count" : 1,
"y_count" : 16,
Nie wiem, czy trzeba zmienic cos jeszcze, zastanawia mnie jeszcze otoczka, którą nałożyłem wokół slotów, bo jak widać na poniżej załączonym screenie, jest trochę większa, jak gdyby ten wpis:
## Real Belt Inventory Board
{
"name" : "BeltInventoryBoard",
"type" : "board",
"style" : ("attach", "float"),
"x" : 10,
"y" : 0,
"width" : 32,
"height" : 550,
Mial jakies ograniczenie jesli chodzi o szerokość.. Baaardzo prosilbym o pomoc jesli ktos ma do tego glowe i czas.. Pozdrawiam serdecznie!
Edytowane przez Makaveli