Opublikowano 20 Grudnia 20232 l Cześć, Podczas przeglądania kodu w poszukiwaniu potencjalnych błędów zauważyłem, że pakiet TPacketGCItemGroundAdd ma różne nazwy pól struktury odpowiadających za pozycję. Na serwerze pola te nazywają się x, y i z, a na kliencie lx, ly i lz. Może to powodować problemy z komunikacją, ponieważ serwer próbuje wysłać pakiet o innej strukturze niż klient, który próbuje odebrać te dane. W rezultacie dane mogą zostać niepoprawnie odczytane. Nie wiem, czy ten błąd występuje na wszystkich oryginalnych branchach, ale u mnie wystąpił, więc należy go poprawić. Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> packet.h' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ♻️ Zamień Uwaga: możesz mieć inną strukturę pakietu, wtedy popraw tylko nazwy dla typu long. Wcześniej sprawdź jak wygląda u Ciebie ta struktura na serwerze w pliku packet.h. 📂 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseGameItem.cpp' 🔍 Szukaj ♻️ Zamień 🔍 Szukaj ♻️ Zamień Uwaga: Tu również najlepiej zmień nazwy tylko dla lX, lY, lZ na x, y, z.
Opublikowano 20 Grudnia 20232 l Dziękuje Spoiler podziekowanie.mp4Niedostępne Edytowane 20 Grudnia 20232 l przez atk