Opublikowano 13 Lipca13 Lip Godzinę temu, audiq napisał(a):A ktos może odpalał na vps bsd 14 64 ?Tak odpalałem bez wiekszego problemu na 14 64bit Kategorie usług w których specjalizuje się ten Twórca Administracja serwerami
Opublikowano 13 Lipca13 Lip 29 minut temu, mlodyjaron napisał(a):Ktoś mi powie, czemu znaczek GM nie wyświetla się nad postacią?a masz gm`a i restartowałeś serwer? druga opcja to na testowym nie ma znaczka - chyba że to kruszant poprawił.
Opublikowano 14 Lipca14 Lip 30 minut temu, ExoCarossa napisał(a):a masz gm`a i restartowałeś serwer? druga opcja to na testowym nie ma znaczka - chyba że to kruszant poprawił.taak mam, a jak wyłączyć tryb testowy (o ile takowy jest włączony)? Edytowane 14 Lipca14 Lip przez mlodyjaron
Opublikowano 14 Lipca14 Lip 2 minuty temu, mlodyjaron napisał(a):taak mam, a jak wyłączyć tryb testowy (o ile takowy jest włączony)?sf czyli w Winscp szukasz takiej ścieżki która jest bazowo chyba w /usr/home/mt2/channel_control/channel_11 tutaj masz plik CONFIG i masz TEST_SERVER: 1, zmieniasz 1 na 0 i resetujesz serwer. Jeżeli chcesz na każdym kanale mieć wyłączony test serwer to robisz analogicznie w każdym folderze channel_XCo robi dokładnie test serwer? Szczerze to nie wiem, wiem że masz info ile bijesz, otrzymujesz itp ale czy coś więcej? Edytowane 14 Lipca14 Lip przez ExoCarossa
Opublikowano 14 Lipca14 Lip Dalej nie działa, po wyłączeniu trybu testowego, zatrzymaniu i wystartowaniu serweraEdit: Już działa, dzięki wielkie Edytowane 14 Lipca14 Lip przez mlodyjaron
Opublikowano 14 Lipca14 Lip 4 minuty temu, mlodyjaron napisał(a):Dalej nie działa, po wyłączeniu trybu testowego, zatrzymaniu i wystartowaniu serweraA nadałeś sobie gma w bazie? common -> gmlist? Jeżeli tak to pokaż wycinek jak to ustawiłeś.
Opublikowano 14 Lipca14 Lip jak zmienic przy uruchomieniu clienta z enter-core wesja 2.1 ostatnia darmowa wersja na swoja nazwe serwera ?
Opublikowano 14 Lipca14 Lip 57 minut temu, paragon96x napisał(a):jak zmienic przy uruchomieniu clienta z enter-core wesja 2.1 ostatnia darmowa wersja na swoja nazwe serwera ?Pack -> Core -> localeinfo.py -> APP_TITLE="nazwa" i packujesz core'a Edytowane 14 Lipca14 Lip przez mlodyjaron
Opublikowano Wtorek o 18:352 dn Orientuje się ktoś jak zmienić maksymalny lvl w tych plikach? Zmieniłem config w kazdym channel_control na 250 i nie działa po restarcie serwera?
Opublikowano Wtorek o 18:552 dn Autor Musisz wprowadzić zmiany w źródle gry w pliku contants.cpp rozpisać tabelę expa do 250 poziomu, oryginalnie jest do 120.
Opublikowano Wtorek o 19:032 dn 27 minut temu, mlodyjaron napisał(a):Orientuje się ktoś jak zmienić maksymalny lvl w tych plikach? Zmieniłem config w kazdym channel_control na 250 i nie działa po restarcie serwera?
Opublikowano Wtorek o 19:152 dn 18 minut temu, Sevence napisał(a):Musisz wprowadzić zmiany w źródle gry w pliku contants.cpp rozpisać tabelę expa do 250 poziomu, oryginalnie jest do 120.A gdzie znajdę ten plik? Nie ogarniam tych plików, sorry xd
Opublikowano Wtorek o 19:162 dn Autor Teraz, mlodyjaron napisał(a):A gdzie znajdę ten plik? Nie ogarniam tych plików, sorry xdTo nie w plikach. Musisz skompilować źródło gry w /src/Server/game/ contants.cpp po wprowadzonych zmianach, a następnie podmienić game w plikach serwerowych wyżej masz jakiś tam poradnik.
Opublikowano Wtorek o 19:222 dn Nie mam nic w folderze src, w każdym configu w folderze channel zmieniłem na 250, jak to ogarnąć?
Opublikowano Wtorek o 19:322 dn Autor 10 minut temu, mlodyjaron napisał(a):Nie mam nic w folderze src, w każdym configu w folderze channel zmieniłem na 250, jak to ogarnąć?Nie w /usr/src tylko w /src/
Opublikowano Wtorek o 19:552 dn 22 minuty temu, Sevence napisał(a):Nie w /usr/src tylko w /src/Nie mam tego foldeu Edytowane Wtorek o 19:562 dn przez mlodyjaron
Opublikowano Wtorek o 19:572 dn Autor Aa, bo to nie jest gotowa VM? Musisz wgrać source game w nim masz pliki źródłowe do kompilacji dokładnie paczka entry_core
Opublikowano Wtorek o 22:171 dn 2 godziny temu, Sevence napisał(a):Aa, bo to nie jest gotowa VM? Musisz wgrać source game w nim masz pliki źródłowe do kompilacji dokładnie paczka entry_coreDobra, dzięki. Wgrywam source'a, już chyba ogarnę. Jak coś to będę pisał hah