Skocz do zawartości

EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v2.1.1

Featured Replies

Opublikowano
2 godziny temu, luki3507 napisał(a):

dziwne bo ja nie mam problemów, coś musiałeś sobie źle pozmieniać 😜

Wlasnie git mialem tylko sie okazalo ze jak przenioslem na inny dysk bo mialem na D a przenioslem na E to ruszylo XD
Tez mi trochę @Bamboo doradził 

Opublikowano
W dniu 7.06.2024 o 20:47, Sevence napisał(a):

Masz w bince mysql2proto, ale faktycznie jeśli potrzeba pod txt to ogarnę dump_proto i generator do txt. Po update 1.8.1 wydam również generator i dump_proto. 

No te dump_proto by się przydało. Mimo że wziąłem czyste source tego, zmieniłem tylko max ilość znaków w item_proto na 32 to nie można wejść do gierki

0609 17:38:43760 :: CPythonItem::LoadItemTable: invalid item_proto[locale/pl/item_proto] STRIDE[172] != sizeof(SItemTable)
0609 17:38:43760 :: LoadLocaleData - LoadItemProto(locale/pl/item_proto) Error
0609 17:38:48657 :: CPythonPlayer::SetItemData(window_type : 1, dwSlotIndex=1, itemIndex=27008) - Failed to item data

0609 17:38:48657 :: CPythonPlayer::SetItemData(window_type : 1, dwSlotIndex=0, itemIndex=27007) - Failed to item data

0609 17:38:48658 :: CPythonPlayer::SetItemData(window_type : 1, dwSlotIndex=2, itemIndex=27009) - Failed to item data

0609 17:38:48658 :: CPythonPlayer::SetItemData(window_type : 1, dwSlotIndex=3, itemIndex=27010) - Failed to item data

0609 17:38:52120 :: Traceback (most recent call last):

0609 17:38:52120 ::   File "networkModule.py", line 236, in SetGamePhase

0609 17:38:52120 ::   File "game.py", line 79, in __init__

0609 17:38:52120 ::   File "interfaceModule.py", line 277, in MakeInterface

0609 17:38:52120 ::   File "interfaceModule.py", line 116, in __MakeTaskBar

0609 17:38:52120 ::   File "uiTaskBar.py", line 475, in LoadWindow

0609 17:38:52120 ::   File "uiTaskBar.py", line 704, in RefreshQuickSlot

0609 17:38:52121 :: RuntimeError
0609 17:38:52121 :: : 
0609 17:38:52121 :: skill.GetSkillType - Failed to find skill by 18
0609 17:38:52121 :: 

Bo np. ładowanie z txt z mirrorem do sql'a nie czyta speculara. 

Opublikowano
  • Autor

Ja nie korzystam z sql nawet nie mam dump_proto bym musiał go od nowa zrobić. Ja korzystam ze sql i pakowane mysql2proto. Wszystko działa bez problemu i szybciej niż generować txt i później przenosić pakować tak dwa kliknięcia i mam spakowane proto. 

Opublikowano
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Ja nie korzystam z sql nawet nie mam dump_proto bym musiał go od nowa zrobić. Ja korzystam ze sql i pakowane mysql2proto. Wszystko działa bez problemu i szybciej niż generować txt i później przenosić pakować tak dwa kliknięcia i mam spakowane proto. 

No to nie wiem, coś jest rozjebane jak na moje, bo mimo że w item_proto.txt speculara mam to po mirrorze do sql go nie ma, wszędzie 0 + to xD

uhAKyk7.png

Opublikowano
  • Autor

Nie testowałem txt więc możliwe. Ja robię edycję w sql nie korzystam wcale z proto txt. 

Opublikowano
30 minut temu, Sevence napisał(a):

Nie testowałem txt więc możliwe. Ja robię edycję w sql nie korzystam wcale z proto txt. 

Spoczko, do przeżycia. Ale nie wiem, może to ja jestem rozjebany albo już wszystkiego zapomniałem, ale dodałem nowy item_type, wszystko fajnie, ale.

HptJ1uI.gif

Dużo kodu edytowałeś co do oryginału, ale z tego co pamiętam to wyświetlanie = gametype.h i na moje jest wszystko dobrze. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v1.8
Opublikowano
  • Autor

Wydałem poprawkę dla błędu z utworzeniem gildii po poprawce dla odświeżania loga gildii pełne zmiany możesz zobaczyć w commit. W core sprawdź sobie plik uiguild.py ponieważ nie widać zmiany w commicie pełnych bo przypadkiem wrzuciłem na 1.8 core z wersji 1.8.1, ale w commit jest oznaczony nowe metoda refreshmark oraz zmiana w uploadmark. 

Linka do commita: klik

Opublikowano
  • Autor

@avertus Naprawiłem ten problem, a w zasadzie brak implementacji możesz sprawdzić zmiany w commit

image.png.6a9dcf27525ae13fa9d0766f715a7e06.png

Opublikowano
8 godzin temu, Sevence napisał(a):

@avertus Naprawiłem ten problem, a w zasadzie brak implementacji możesz sprawdzić zmiany w commit

image.png.6a9dcf27525ae13fa9d0766f715a7e06.png

constexpr uint32_t NEW_EQUIPMENT_START = 22; bo na 21 pasa nie widać xD 

Btw. Ty stripujesz to game? Bo nigdzie nie widzę stripa, a mało waży nawet ze static libami xD

Edytowane przez avertus

Opublikowano
  • Autor
10 godzin temu, avertus napisał(a):

Btw. Ty stripujesz to game? Bo nigdzie nie widzę stripa, a mało waży nawet ze static libami xD

Tak stripuje, usuń flagę -s w pliku MAKEFILE. 

Opublikowano
  • Autor

Implementacja spam protection w wiadomościach prywatnych i na chacie. W sobotę planuję publikację patchowanego EntryCore v1.8.1 w razie jakichś błędów proszę zgłaszać w odpowiednim temacie. Oczywiście wszystkie commity są podlinkowane w changelogu. 

Opublikowano
  • Autor

Entry-Panel został przepisany do C++ będzie udostępniony wraz ze źródłem. Tworzenie backupów oraz kompilacja źródła zostały poprawione. 

image.png.a6e24d655d6ac181be6ebea59ff698ab.png

Opublikowano
W dniu 12.06.2024 o 07:59, Sevence napisał(a):

Implementacja spam protection w wiadomościach prywatnych i na chacie. W sobotę planuję publikację patchowanego EntryCore v1.8.1 w razie jakichś błędów proszę zgłaszać w odpowiednim temacie. Oczywiście wszystkie commity są podlinkowane w changelogu. 

Czy to przypadkiem nie rozwiąże problem z spambotem prywatnych wiadomości?

Kiedyś bodajże NP pokazał to w hlbocie jak z automatu zaje*ał spam pw do nicków z shopów/postaci na danej mapie

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, ExoCarossa napisał(a):

Czy to przypadkiem nie rozwiąże problem z spambotem prywatnych wiadomości?

Co masz na myśli? Po określeniu liczby wiadomości w źródle dostajesz limit na wysłanie kolejnej wiadomości 10 sekundowy. 

15 godzin temu, ExoCarossa napisał(a):

Kiedyś bodajże NP pokazał to w hlbocie jak z automatu zaje*ał spam pw do nicków z shopów/postaci na danej mapie

Nie rozwiąże, nadal możesz wysłać prywatną wiadomość do różnych graczy bez limitu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Sevence napisał(a):

Co masz na myśli? Po określeniu liczby wiadomości w źródle dostajesz limit na wysłanie kolejnej wiadomości 10 sekundowy. 

Nie rozwiąże, nadal możesz wysłać prywatną wiadomość do różnych graczy bez limitu. 

Nachodzi limit wiadomości 10 sekund wysłanej do jednej postaci, tak? 

Gdyby zrobić ze ogółem to jedna wiadomość prywatna do kogokolwiek nakłada cooldown na 10 sekund to mamy poprawkę na cheata.

Chyba że źle myślę 

Opublikowano
  • Autor

Tak to limit z graczem z którym masz konwersację. Można to prosto zabezpieczyć o ile to realny problem. 

Opublikowano

A może przepisałbyś funkcje do odczytywania plików dropu? W sensie mob_drop_item itd. tak żeby nie trzeba było wpisywać liczby porządkowej w dropie np.

71084	10	400#ZaczarowaniePrzedmiotu	
71085	5	400#WzmocnieniePrzedmiotu

zamiast

1	71084	10	400#ZaczarowaniePrzedmiotu	
2	71085	5	400#WzmocnieniePrzedmiotu

Opublikowano
  • Autor

@avertus Planuje w przyszłości zmiany w plikach konfiguracyjnych między innymi w mob_drop_item.txt. Pliki będą przepisane do nowego formatu JSON lub XML jeszcze muszę się zastanowić. Trochę inaczej będzie zorganizowane ustawianie dropu, ale dla osób używających aktualnej wersji będzie odpowiedni konwerter. 

Opublikowano

hej, kiedy planujesz udostępnić 1.8.1 ?

Opublikowano
  • Autor

Aktualnie przepisuje panel zarządzania do C++ jestem na finale praktycznie. 

Opublikowano
  • Autor

Właśnie ukończyłem pracę nad przepisaniem panelu entry na C++. To zupełnie odświeżony panel, bardziej zoptymalizowany w porównaniu do poprzedniej wersji w Bash. Tu można zobaczyć, jak prezentuje się nowe rozwiązanie. Źródło będzie udostępnione około tydzień po premierze wersji v1.8.1.

Przedstawienie nowego panelu:

• Sevence zmienił(a) tytuł na EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v1.9
Opublikowano
  • Autor

Poprawki do opisu trybu podziału doświadczenia.

Problem:

Gdy gracz najeżdżał na przycisk trybu podziału doświadczenia, wyświetlał się opis tych trybów. Niestety, opis pojawiał się bezpośrednio na tym oknie i nie był czytelny, dodatkowo przy pierwszym komunikacie opis był poza ekranem.

Rozwiązanie:

Przesunąłem komunikat poza ramkę, co sprawia, że jest teraz bardziej czytelny i nie jest ucinany.

Prezentacja po zmianach:

GIF20_06.202410-53-25.gif.bf8deba682519a89bd438414447bb197.gif

Opublikowano
  • Autor

W ten weekend planuję wydanie wersji v2.0. Aktualnie jestem na etapie kończenia przepisywania panelu zarządzania w Python. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v2.0
  • Sevence zmienił(a) tytuł na EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v1.9
Opublikowano
  • Autor

Dziś została opublikowana pełna wersja v2.0, dobrej zabawy.