Skocz do zawartości

EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v2.1.1

Featured Replies

Opublikowano
8 godzin temu, Gruby napisał(a):
ld-elf32.so.1: Shared object "libcxxrt.so.1" not found, required by "db_process"

ktoś może ma? nigdzie nie mogę znaleźć

libcxxrt.so.1 libcxxrt.so

Opublikowano
22 godziny temu, Tuike napisał(a):

Dziękuje, ale chyba czegoś mi brakuje bo wciąż jakiś lib brakuje...

kilka znalazłem, dodałem i ciągle woła o kolejne.

ld-elf32.so.1: Shared object "libthr.so.3" not found, required by "db_process"

Czy może musze jakieś biblioteki zaktualizować lub zainstalować?

Mam vps z freebsd 13.4

Opublikowano

Instalowałeś gotową maszynę czy samemu? Mogą być brakujące biblioteki a mogą być tylko symlinki, spróbuj w panelu utworzyć symlinki, jeśli nie to pakiet po pakiecie 

Opublikowano

Kupiłem VPS, zaktualizowałem freebsd, zaktualizowałem pkg, zainstalowałem mariadb, porobiłem konta, symlinki tez zrobiłem z panelu, wszystko startuje poza tym db_process - przy logowaniu ciągle wisi zostaniesz połączony, a przy wyłączonym serwerze brak połączenia. Jak wrócę do domu spróbuję z tej gotowej maszyny wyciągnąć. 

Opublikowano
  • Autor
42 minuty temu, Gruby napisał(a):

Kupiłem VPS, zaktualizowałem freebsd, zaktualizowałem pkg, zainstalowałem mariadb, porobiłem konta, symlinki tez zrobiłem z panelu, wszystko startuje poza tym db_process - przy logowaniu ciągle wisi zostaniesz połączony, a przy wyłączonym serwerze brak połączenia. Jak wrócę do domu spróbuję z tej gotowej maszyny wyciągnąć. 

Potrzebujesz systemu 32 bit. 

Opublikowano
21 godzin temu, Sevence napisał(a):

Potrzebujesz systemu 32 bit. 

Tylko gdzie go można dostać? W większości serwisów nawet nie ma freebsd. 

Zassałem liby z gotowej maszyny, gotowa maszyna działa jak trzeba, VPS tez wystartował. 

Teraz tylko wywala mi błąd SYSERR login_process podczas logowania:

ChildLoop: AsyncSQL: query failed: Table 'player.account' doesn't exist (query: SELECT PASSWORD('xxx'),password,social_id,id,status,availDt - NOW() > 0,UNIX_TIMESTAMP(silver_expire),UNIX_TIMESTAMP(gold_expire),UNIX_TIMESTAMP(safebox_expire),UNIX_TIMESTAMP(autoloot_expire),UNIX_TIMESTAMP(fish_mind_expire),UNIX_TIMESTAMP(marriage_fast_expire),UNIX_TIMESTAMP(money_drop_rate_expire),UNIX_TIMESTAMP(create_time) FROM account WHERE login='xxx' errno: 1146)

Mam wgrane wszystkie tabelki, konta w mysql tez zrobione z generatorem.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Wiadomo cos o wersji v3? Prace trwają?

Opublikowano
2 godziny temu, TomSul napisał(a):

Wiadomo cos o wersji v3? Prace trwają?

XDDD emm @Sevence bo tu kolegen ma sprawe do cb 

Opublikowano
  • Autor

Tego projektu już nie rozwijam, ale na ten rok będzie coś nowego wkrótce. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dałby ktoś radę reuploadować maszynę VDI Entry Core (Najnowszą wersje)? Z góry dzięki 🙂

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzień dobry, czy te pliki będą dobre dla osoby, która rozpoczyna zabawę z privami? Są one na tyle "czyste", by poza ułatwieniami w nich zawartymi będzie można się śmiało uczyć?

Pozdrawiam.

// ktos wie jaka jest komenda startowa maszyny?

już ogarnąłem! najnowszą wersję plików odpalamy 

cd /usr/home/mt2

python3 panel.py

a jeżeli komuś dalej nie się nie odpala to odkopałem na forum poradnik do tej maszynki. 

Autorowi bardzo dziękuję za wstawkę, już sam changelog pozwala twierdzić, że wykonany został kawał solidnej pracy. Na pewno to pomoże takim żółtodziobom jak ja skręcić coś naprawdę dobrego bez marnowania czasu na łatanie dziur sprzed 10 lat.

Edytowane przez nightfury

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Sprawdźmy :)

Opublikowano
W dniu 12.12.2024 o 20:57, Gauzi napisał(a):

2 drobne błędy znalazłem (być może są tylko po stronie mojego klienta ale dodaje może akurat się przyda):

1. PPM - przy kliknieciu co jakiś czas wyświetla na czacie komunikat "The selected target does not exist."
2. Brak GM nad głową i zamiast poziomu - podczas bicia zjawy się to zmieniało, raz moby i ja mielismy znaczek GM nad głową a raz range "mistrz gry"

screen_1.bmp screen_2.bmp

Mógłby ktoś podpowiedzieć, gdzie szukać przyczyny pkt 1 ?

Edit. Już znalazłem i ogarnąłem. Jak ktoś ma ten problem, polecam przeszukać game

Edytowane przez Sayoshi

Opublikowano
W dniu 25.03.2025 o 22:54, Sayoshi napisał(a):

Edit. Już znalazłem i ogarnąłem. Jak ktoś ma ten problem, polecam przeszukać game

Jak ogarnąłeś to mógłbyś powiedzieć co zrobiłeś - większość z Nas nie rozumie kodu, więc jeśli coś jest nie tak to i tak to przeoczy.

Opublikowano

Ty

Opublikowano

Może komuś nowemu się przyda pierścień teleportacji pod "TAB" jak na PandoraMT2, pliki gotowe do podmiany.

Skan.png

ss1.png

ss2.png

TP POD TAB.zip

@Sayoshi Ogarnął temat z wyświetlaniem na czacie komunikatu "The selected target does not exist." który potrafił wywalić clienta gry.

Rozwiązanie:

-> Przez WinSCP logujemy się na serwer

-> Przechodzimy /src/entry-core/game/src szukamy pliku "input_main.cpp"

-> Szukamy "the selected target" (2084)

-> Podmieniamy na to // ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, "The selected target does not exist.");

-> Zapisujemy oraz budujemy / podmieniamy game

Powinno wyglądać jak na załączonym screenie

Podziękowania dla @Sayoshi 😀

Zrzut ekranu 2025-03-31 215506.png

Opublikowano

Uzywalem i średnio mi siedzi, zostanę przy martysama jednak

Opublikowano

@xAdr1an Może napiszesz coś więcej od siebie o plikach ?

Dopiero dziś odpaliłem jestem ciekawy opinii innych oraz porównania np. do plików martysama.

Pozdrawiam :)

Opublikowano
27 minut temu, piki_gsxr napisał(a):

@xAdr1an Może napiszesz coś więcej od siebie o plikach ?

Dopiero dziś odpaliłem jestem ciekawy opinii innych oraz porównania np. do plików martysama.

Pozdrawiam :)

pliki nie będą dalej wspierane, masa rzeczy do poprawy. Nie wiem czy nie lepiej siedzieć na Terenzo/Marty i samemu robić.

Opublikowano
  • Autor

Ta ten projekt bardziej do zabawy, ale można sobie co nieco wyciągnąć choć większość poprawek z niego jest na forum dostępnych.

Opublikowano

Mówisz że stawianie na tym jakiegokolwiek serwera nie ma sensu ?

Przed tymi plikami trochę łatałem Terenzo jednak byłem pewny że jest tu troszkę podstawka lepsza się wydaje.