Skocz do zawartości

EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v2.1.1

Featured Replies

Opublikowano

Mówisz że stawianie na tym jakiegokolwiek serwera nie ma sensu ?

Przed tymi plikami trochę łatałem Terenzo jednak byłem pewny że jest tu troszkę podstawka lepsza się wydaje.

• Odpowiedzi 348
  • Wyświetleń 31,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• Nie przejmuj się. Każdy kiedyś zaczynał. Ten komunikat oznacza, że wszystkie pliki źródłowe są aktualne i nie ma potrzeby ich ponownej kompilacji.   Jeśli chcesz je ponownie skompilować wpis

• poszło, do odpalenia brakowało  dragon_soul_table.txt w cliencie(v1.3) zostało mi to:  

• Tak działa system wierzchowców, vnum moba ustawiacie w item_proto przy pieczęci w value, pieczęć jest zakładane w oknie kostiumów.   2024 01 07 01 30 45.webm

Najbardziej pomocny post

• Sayoshi
    Sayoshi

Mógłby ktoś podpowiedzieć, gdzie szukać przyczyny pkt 1 ? Edit. Już znalazłem i ogarnąłem. Jak ktoś ma ten problem, polecam przeszukać game

• ExoCarossa
    ExoCarossa

pliki nie będą dalej wspierane, masa rzeczy do poprawy. Nie wiem czy nie lepiej siedzieć na Terenzo/Marty i samemu robić.

Opublikowane grafiki

Opublikowano
7 minut temu, piki_gsxr napisał(a):

Mówisz że stawianie na tym jakiegokolwiek serwera nie ma sensu ?

Przed tymi plikami trochę łatałem Terenzo jednak byłem pewny że jest tu troszkę podstawka lepsza się wydaje.

Nam też to mówiono od początku forum xD

Opublikowano
6 minut temu, piki_gsxr napisał(a):

To dzionek stracony mówisz 😂

Szkoda trochę....

Jak ładnie posmarujesz Sevendejsowi to może wroci do Entry Core ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Jedynie bawię się w plikach, może jakiś VPS kiedyś postawię by można było pograć nie mam ambitnych planów na stawianie serwera względem zarobku czy na szersza skalę, zobaczę co się tu dzieje na plikach i zobaczę.

Dziękuje za odpowiedzi i miłego wieczoru :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Szczerze, bardzo zawiodłem się na tym projekcie jak i @Sevence

Po pracy około 2 tygodni na tym silniku muszę powiedzieć, że gorszego kodu w ręce nie miałem. Już na samym starcie spotykamy błędy

• Randomowe wyrzucenia i crash klienta przy biciu mobów

• Brak możliwości bicia/jazdy na koniu

• Randomowe wywalone pakiety

• Niedziałające mounty

• Błędy z dynamicznym oknem questów. Nie skaluje się do dłuższych tekstów

Przy tylu wersjach, takie podstawowe rzeczy mają błędy i nie wiadomo czego wina, bo tyle kodu „ Eksperymentalnego”

Opublikowano
Godzinę temu, Sevence napisał(a):

Chciałbym poinformować, że te pliki nie są rozwijane od co najmniej roku.
NIE ŚWIADCZĘ ŻADNEGO WSPARCIA W ZAKRESIE URUCHOMIENIA, NAPRAW BŁĘDÓW PROSZĘ DO MNIE W TEJ SPRAWIE NIE PISAĆ!!!!

TEN PROJEKT JEST PORZUCONY OD DAWNA

Może trzeba wrócić :)

Opublikowano
1 minutę temu, Krystian napisał(a):

Może trzeba wrócić :)

Wersji czy będzie powrót czy też nie było z 5 jak nie więcej.

Lecąc chronologicznie darmowe>płatne>darmowe>płatne>nie będzie projektu>będzie>nie będzie>

Opublikowano
4 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

Lecąc chronologicznie darmowe>płatne>darmowe>płatne>nie będzie projektu>będzie>nie będzie>

raczej darmowe-darmowe-platne-darmowe-darmowe-pseudo koniec projektu-dalej projekt-platne-darmowe-finisz XD

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

1 minutę temu, ARK napisał(a):

raczej darmowe-darmowe-platne-darmowe-darmowe-pseudo koniec projektu-dalej projekt-platne-darmowe-finisz XD

Nie mam już czasu, żeby poświęcać go na tworzenie czegoś za darmo, tylko po to, by na każdym kroku słyszeć krytykę. To skutecznie zdemotywowało mnie do dalszego rozwijania projektu. Gdybym miał stworzyć coś naprawdę dopracowanego i wyjątkowego, to kosztowałoby bardzo dużo. A na polskiej scenie jedyne, co usłyszałbym odpowiedzi w stylu: "Paaanie, ILEEE?!" i cała inicjatywa traci sens. Dlatego teraz skupiam się wyłącznie na komercyjnym projekcie serwera, który ma realny potencjał zwrotu.

Opublikowano
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Nie mam już czasu, żeby poświęcać go na tworzenie czegoś za darmo, tylko po to, by na każdym kroku słyszeć krytykę. To skutecznie zdemotywowało mnie do dalszego rozwijania projektu. Gdybym miał stworzyć coś naprawdę dopracowanego i wyjątkowego, to kosztowałoby bardzo dużo. A na polskiej scenie jedyne, co usłyszałbym w odpowiedzi, w stylu: "Paaanie, ILEEE?!" i cała inicjatywa traci sens. Dlatego teraz skupiam się wyłącznie na komercyjnym projekcie serwera, który ma realny potencjał zwrotu.

Prawda taka ze i taka ze i biorąc kasę za ten projekt bys dalej szyszał krytykę i jest to normalne ze komuś cos może nie pasować, wkoncu wystawiasz cos publicznie wiec logiczne ze bedzie pochwała i krytyka (już pomijam ze czasami szło zauważyć ze masz problem z jej odbiorem, ale mniejsza o to).

Kolejna sprawa to tez trzeba patrzyć pozytywnie na to ze ktoś cos nieprzychylnego napisał, jeśli jest to zgodne z tym co zrobiłeś to mniej więcej wiesz już nad czym musisz popracować, co poprawić co zmienić, ulepszyć. Nie ma czasami sensu odbierac krytyki jako atak w twoim kierunku bo ktos mi wyktnal ze cos zle zrobilem, no trudno zjebalem/pomyliłem się trudno, akceptujesz to i poprawiasz na lepsze(nie ma co sie oszukiwać wiele osob czasami robic cos po łebkach a potem ma problem ze ktos im to wytknal).

Opublikowano
8 minut temu, Sevence napisał(a):

Nie mam już czasu, żeby poświęcać go na tworzenie czegoś za darmo, tylko po to, by na każdym kroku słyszeć krytykę. To skutecznie zdemotywowało mnie do dalszego rozwijania projektu. Gdybym miał stworzyć coś naprawdę dopracowanego i wyjątkowego, to kosztowałoby bardzo dużo. A na polskiej scenie jedyne, co usłyszałbym odpowiedzi w stylu: "Paaanie, ILEEE?!" i cała inicjatywa traci sens. Dlatego teraz skupiam się wyłącznie na komercyjnym projekcie serwera, który ma realny potencjał zwrotu.

„ Entry-Core to projekt którym chciałeś przyciągnąć ludzi i zatrzymać tworząc darmowe stabilne źródło”

Siedząc w metinie powinieneś wiedzieć, że biorąc się za source to będziesz miał dziesiątki błędów i krytyki. Skupiłeś się na optymalizacji a podstawy olałeś tak w skrócie. Patrząc na tą odpowiedź to forum pewnie też zamkniesz bo darmowe. Sponsora raczej mało osób kupi

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, MalikOo napisał(a):

„ Entry-Core to projekt którym chciałeś przyciągnąć ludzi i zatrzymać tworząc darmowe stabilne źródło”

I to się udało.

1 minutę temu, MalikOo napisał(a):

Siedząc w metinie powinieneś wiedzieć, że biorąc się za source to będziesz miał dziesiątki błędów i krytyki. Skupiłeś się na optymalizacji a podstawy olałeś tak w skrócie. Patrząc na tą odpowiedź to forum pewnie też zamkniesz bo darmowe. Sponsora raczej mało osób kupi

Akurat rozwiązałem bardzo dużo błędów wystarczy zobaczyć w changelog.

2 minuty temu, MalikOo napisał(a):

Patrząc na tą odpowiedź to forum pewnie też zamkniesz bo darmowe. Sponsora raczej mało osób kupi

Po to otworzyłem sklep, aby temu zapobiec.

Opublikowano
36 minut temu, Sevence napisał(a):

Miałeś robić projekt z @Draha a po tym jak wyciekło na niego szambo temat zamiotłeś pod dywan. Forum znalazło ludzikuf po tym jak ruszył projekt EntryCore + wstawki rzeczy które od lat nie mają linków do pobrania.

Opublikowano
Godzinę temu, ExoCarossa napisał(a):

Miałeś robić projekt z @Draha a po tym jak wyciekło na niego szambo temat zamiotłeś pod dywan. Forum znalazło ludzikuf po tym jak ruszył projekt EntryCore + wstawki rzeczy które od lat nie mają linków do pobrania.

a mnie ciekawi jedna rzeczy, wszystko fajnie i wgl ze sevence banuje scammerow ale czemu draha dalej tutaj jest bez bana?
Swego czasu pamietam i pewnie nie tylko ja ze byly dowody na tego osobnika ze scamuje ludzi i sevence wtedy bronil go i na wzmiane o banowniu gadal ze po co skoro zrobi 2 konto i dalej bedzie to robic, aha czyli tamci dostali bana i tez moga zrobic to samo i w sumie zrobili np taki bo_ss a ten tutaj nie? O chuj tu chodzi XD

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Spark napisał(a):

a mnie ciekawi jedna rzeczy, wszystko fajnie i wgl ze sevence banuje scammerow ale czemu draha dalej tutaj jest bez bana?
Swego czasu pamietam i pewnie nie tylko ja ze byly dowody na tego osobnika ze scamuje ludzi i sevence wtedy bronil go i na wzmiane o banowniu gadal ze po co skoro zrobi 2 konto i dalej bedzie to robic, aha czyli tamci dostali bana i tez moga zrobic to samo i w sumie zrobili np taki bo_ss a ten tutaj nie? O chuj tu chodzi XD

Fixed

Opublikowano
W dniu 12.04.2025 o 16:12, Sevence napisał(a):

Akurat rozwiązałem bardzo dużo błędów wystarczy zobaczyć w changelog.

Poprawiając rzekome błędy zrobiłeś inne błędy w src. Ale każdy popełnia błędy mniejsze czy też większe 😅

Opublikowano
53 minuty temu, ValkeryE napisał(a):

Lepszej podstawki od martysamy nie było, nie ma i nie będzie. Nad owsapem można się zastanawiać, ale i tak zostaje w tyle za martysama.

Aktualnie fakt, marty na 1 miejscu, potem owsap chociaż tutaj bym się zastanawiał nad mitachim, chopak wie co robi + masz typowo clean base i dozywotni support z jego strony gdzie faktycznie do kilku minut masz odpowiedz a nie ze jak u marty czasami poczekasz se z dzien/tydzien XD