Skocz do zawartości

EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v2.1.1

Featured Replies

Opublikowano

Ciekawie to wyglada ❤️

Opublikowano

❤️

Opublikowano

dzięki

Opublikowano

@Sevence co myślisz o dodaniu w oknie ekwipunku dwóch dodatkowych okienek? Jeszcze przed wydaniem 1.4.

Chodzi o te sloty na specjalne itemy. Zdjecie z neta, z drugiej strony 10 powinien być jeszcze 1.

image.png.1e0f5ac6bbe7bc4e6708638fb95f5d5d.png

Opublikowano
  • Autor

Nie ma sensu bo w kolejnych wersjach ekwipunek będzie wyglądał tak: 

Ekwipunek.png

• Sevence zmienił(a) tytuł na Entry-core - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v1.4
Opublikowano

Cześć,

czy tu przypadkiem nie trafił się jakiś mały błąd?

BGM wydaje się występować dwa razy, tzn. po wypakowaniu pack/BGM, w wypakowanym folderze BGM jest jeszcze jeden folder z tą samą zawartością. Dzięki czemu klient waży o 97,2 MB więcej, pewnie coś Ci się przez przypadek skopiowało nie tak jak trzeba 😁

image.png.076384dc4580d59eb3d211ee5ac0a644.png

image.png.5bc8a12044d477f2173b20fe19940390.png

Nie mogę edytować postu wyżej, jak coś to usuń tego posta lub go scal jeśli masz taką możliwość.

Ewidentnie coś będzie trzeba poprawić, w sumie to ten folder występuje teraz w 3 miejscach co znacznie zwiększa jego rozmiar, w głównym folderze z klientem entry-core też go mamy (ta sama zawartość co w poprzednich).

image.png.03d6507f4f7145ee4a24e38636ea2b24.png

Opublikowano

Dzięki

Opublikowano

@Sevence wybacz, że dopiero teraz. Więc tak, problem polega nie na wywalaniu logowania (core) tylko gdzieś jest problem w samej VM.

Odpaliłem czysty obraz, dopiero co załadowany na FreeBSD x32. I wywala takie coś. Z rana gdy Ci to zgłaszałem to mówię może to coś z godziną na moim laptopie, więc zsynchronizowałem czas jeszcze raz, poklikałem w te przełączniki ale nic to nie dało.

Zauważ, że godzina na VM jest o dwie godziny do przodu. A ja nawet nie mam jak zareagować na to i przestawić jej, bo dosłownie po 2/3 sekundach od pełnego załadowania VM (do momentu logowania) wywala mi ten error i tak jakby dropuje. Z rana był nieco inny problem z tym ntpd, ale też z nim związany.

image.png.94edab9b49af4d91e65f2b65d5e544cb.png

image.png.36df71f47a50edece61596e9a4c9d198.png

Opublikowano
  • Autor

Czas systemu nie ma nic do rzeczy. Ostatni błąd, oznacza, że nie możesz nawiązać połączenia z tym hostem. Masz podpiętą sieć pod tą vmke? 

Opublikowano
10 minut temu, Sevence napisał(a):

Czas systemu nie ma nic do rzeczy. Ostatni błąd, oznacza, że nie możesz nawiązać połączenia z tym hostem. Masz podpiętą sieć pod tą vmke? 

Tak, jest podpięta. Dziwi mnie to trochę, bo na wcześniejszej VM nie było tego problemu.

image.png.5f7358cee70a5ad1dd3653333f19f3cd.png

Edytowane przez Bartosz

Opublikowano
  • Autor

Wpisz ping google.com o ile masz taką możliwość. 

Opublikowano

No, jakby neta nie było. Dziwne.

image.png.6a57cce7ac91ab40f34834ee7defd4a1.png

Opublikowano
  • Autor

Sprawdź, czy w resolv.conf masz ustawione serwery dns. 

np.

nameserver 8.8.8.8

nameserver 8.8.4.4

Opublikowano

No mam, ale to coś dalej nie działa. Jest możliwość, że inaczej tą VMkę stworzyłeś niż poprzednio? Wtedy to jakoś działało bez problemów, a teraz już na wejściu jakiś problem.

Opublikowano
  • Autor

Zobaczę jutro, zawsze możesz sobie samemu stworzyć. Wydaje mi się, że dnsy są niepoprawnie skonfigurowane. 

ee /etc/resolv.conf 

i zmień na 

nameserver 8.8.8.8

nameserver 8.8.4.4

service netif restart

Opublikowano

jaki szajs XDDDD

Edytowane przez Malin

Opublikowano
  • Autor

Wdrożyłem okno dialogu zdania. Treści zadań będą dostosowane do nowej szerokości.

Preview:

image.png.cfe03ca6015856d020f073c7e49ec107.png

Opublikowano
  • Autor

Nowa opcja gry - ustawienia klawiatury. 

Preview: 

image.gif.f83f2ad03f2837b33a139215f1464503.gif

Opublikowano
22 godziny temu, Sevence napisał(a):

Nowa opcja gry - ustawienia klawiatury. 

Preview: 

image.gif.f83f2ad03f2837b33a139215f1464503.gif

Epickie wydanie! 🔥

Opublikowano

Chętnie przetestuje 😛

Opublikowano

Zapraszamy do wyrażania opinii, problemów i propozycji dodania/zmian.

Opublikowano

:}

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dzięki

Opublikowano

Dzięki