Skocz do zawartości

EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v2.1.1

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Nie. EntryCore będzie zawsze darmowe i ciągle aktualizowane. Wersja premium to będzie źródło z plikami bardziej rozbudowane o systemy, modyfikacje. EntryCore to czysta baza z wieloma ulepszeniami i poprawkami, nie będzie zawierała żadnych systemów. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na Entry-core - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v1.8
Opublikowano
  • Autor

Wersja v1.8 oficjalnie wydana, mam nadzieję, że już mnie nie zasypiecie kolejnym błędami, dobrej zabawy. 😉😉😁

Opublikowano
  • Autor

EntryCore - ogłoszenie

Od samego początku Sharegon, EntryCore był moim nieodłącznym towarzyszem. Patrząc wstecz na drogę od wersji v1.0 do v1.8, jestem dumny z ogromu pracy, który włożylłem w naprawę błędów tych drobnych jak i krytycznych. Niestety, wszystko ma swój koniec. Ostatnio projekt EntryCore zaczął pochłaniać zbyt dużo mojego wolnego czasu. Dlatego podjąłem trudną decyzję.

Wersja v1.8 to ostatnia stabilna wersja EntryCore, która doskonale sprawdzi się jako fundament dla Waszych własnych projektów. Nie znajdziecie drugiej tak dobrze przygotowanej, darmowej podstawki. Choć dla niektórych może to być smutna wiadomość, zapewniam Was, że nadal oferuję pełne wsparcie dla wersji v1.8. Jeśli pojawią się jakieś krytyczne błędy, szybko wydam hotfix oznaczony numerem v1.8.x.

Przyszłość projektu EntryCore

EntryCore będzie nadal rozwijany, ale od wersji v1.9 stanie się płatnym źródłem. Decyzja ta wynika z planów rozwoju, które skupiają się na dostosowaniu EntryCore do komercyjnych rozwiązań. Wersja v1.9 będzie zawierać moje autorskie rozwiązania, wymagające znacznie więcej czasu pracy. Możecie spodziewać się ogromnego wzrostu wydajności, aktualizacji DirectX8 do DirectX9 i wielu innych usprawnień.

Chciałbym serdecznie podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do rozwoju EntryCore, poświęcając niezliczone godziny na testy. Wasza pomoc była nieoceniona!

Tak więc oficjalnie ogłaszam, że EntryCore v1.8 to ostatnia darmowa wersja. 

• Sevence zmienił(a) tytuł na EntryCore - stabilne source dla Twojego serwera - wersja v1.8 (ostatnia)
Opublikowano

Świetna sprawa. Jedna z lepszych rzeczy które ostatnio spotkałem w tym środowisku - przygotowana podstawa pod serwer.

Zamierzasz opublikować listę co oferujesz do wykonania za kasę? Np. dodanie systemu standardowej alchemi - 50zł, dodanie systemu podglądu respu bossów - 100zł itp?

Opublikowano
  • Autor

Jestem w trakcie przemyśleń nad sposobem wydawania kolejnych wersji EntryCore. Nadal intensywnie go rozwijam, jednak od wersji 1.9 planuję wprowadzić opłatę.

Chcę pójść w stronę komercyjnych rozwiązań, które są standardem na serwerach.Zastanawiam się nad dwoma modelami płatności: bazowa opłata z dostępem do aktualizacji lub opcjonalne dokupowanie różnych dodatków. Chętnie poznam Wasze opinie na ten temat.

Wkrótce wydam wersję EntryCore 1.8.1, która zaktualizuje MySQL do najnowszej wersji 8.4 (aktualnie jest 5.7, która nie ma już wsparcia). Opracowałem też lepszy sposób na obsługę stanu przywołanego peta, który po relogu będzie przechowywany w sockecie zamiast questflagów.

Opublikowano
3 minuty temu, Sevence napisał(a):

Właśnie jestem w trakcie przemyślenia w jaki sposób będę wydawał kolejne wersję bo nadal rozwijam to źródło tylko już od wersji 1.9 będzie płatne. Jednak właśnie pójdę w stronę komercyjnych rozwiązań, systemów które są standardem na serwerach. I się zastanawiam, czy zrobić tak że będzie jakaś bazowa opłaca i dostęp do aktualizacji. Czy powiedzmy opcjonalnie możliwość dokupienia różnych dodatków do niego. 

Może jakaś lista co jest musthave na obecnych serwerach w podstawie za XXX a systemy bardziej rozszerzone za dopłatą.
Alchemia
Szarfy
Pety

Wierzchowce

Podgląd dropu
Mapa teleportacji

Opublikowano
  • Autor

Tak, jestem otwarty na propozycje czego potrzebujecie, tak chyba będzie najlepiej. Alchemia masz myśli tą oficjalną w najnowszej wersji z mitycznymi kamieniami? Szarfy na pewno będą, niebawem rozpoczynam pracę nad tym. Wierzchowce też jestem w trakcie przepisywania systemu do obsługi mountów. Wikipedia dropu będzie za darmo udostępniona na forum też już niebawem. A mapy teleportacji to raczej kwestia indywidualna, bo każdy ma różne projekty map mogę to indywidualnie zrealizować w razie potrzeb. 

Opublikowano
W dniu 5.06.2024 o 10:24, Sevence napisał(a):

Tak, jestem otwarty na propozycje czego potrzebujecie, tak chyba będzie najlepiej. Alchemia masz myśli tą oficjalną w najnowszej wersji z mitycznymi kamieniami? Szarfy na pewno będą, niebawem rozpoczynam pracę nad tym. Wierzchowce też jestem w trakcie przepisywania systemu do obsługi mountów. Wikipedia dropu będzie za darmo udostępniona na forum też już niebawem. A mapy teleportacji to raczej kwestia indywidualna, bo każdy ma różne projekty map mogę to indywidualnie zrealizować w razie potrzeb. 

Spoiler

Alchemia lege/mityczna. To czy dodasz dod. kamień/dwa to już Twoja wizja. Alune odrazu tutaj dała opcje odnowienia alchemii za yangi/po bez potrzeby przerzucania itemów 

Spoiler

image.png.e9eedbaeb334472157f8d1c28fdec78b.png

Wikipedia dropu - zajebiście gdyby była z opisem jakie bonusy działają na moba i % jaki mamy obecnie w eq + hp. podgląd:

Spoiler

image.png

Mapa teleportacji/okno map. Tutaj dokładnie tak jak piszesz kwestia indywidualna, jeżeli ktoś ma od cholery map to mapa nie będzie tutaj dobrym pomysłem a okno jak ma np. pangea

Spoiler

image.png.5fe0176ee28a49f4ebcf6803583ba479.png

Podgląd szkatułek?

Spoiler

image.png.cbf09aa053021ab571bf914dead67b76.png

System petów z pasywkami i ew. itemami które dodadzą na jakiś bonus od itemów

Spoiler

image.png.a0073ce4152e2213b53a1c442da866b2.png

** Pisałeś że planujesz dodać sklepy offline to dod funkcja która pozwoli nam podejrzeć drop z szkatółki na czyimś sklepie. **

Spoiler

image.png.04d26386c0d24a08e94ae3a7bfe4cc00.png

EDIT:

Spoiler

Nowe bonusy typu bossy, metiny itp.

Render target na kostiumy, nakładki na broń, szarfy itp.

Automatyczne poprawionie spotów np. co 8h

limity yangów + stacków. ew nowa waluta wony/bryły

system sklepów za osiągnięcia typu zabicia bossów, metinów itp.

nowe rangi z bonusami

optymalizacja laguf przez duże ilości graczy, mobów, obiektów

switchbot np saniiego

szybka zmiana kanału

Niech inni się wypowiedzą na temat tych systemów:

teleportacja do bossów/metinów?

Spoiler

image.png.4009d5468aa95386a26efc4d93ef01c8.png

dodatkowy ekwipunek

Spoiler

image.png.7fd21262ca3aaaa16a6f0b114a46b7e0.png

okno bonusów z wartościami

Spoiler

image.png.77bbbf1592a3f2db4e984053d64bf234.png

Wydaje mi sie że to obecnie "podstawka" każdego serwera który nie robi się w nostalgie.

Edytowane przez ExoCarossa

Opublikowano

Udostępnisz source dump proto dla ludzi, którzy nie używają proto w sql? 

Opublikowano
  • Autor

Masz w bince mysql2proto, ale faktycznie jeśli potrzeba pod txt to ogarnę dump_proto i generator do txt. Po update 1.8.1 wydam również generator i dump_proto. 

Opublikowano

Dobra robota mordo, czekam na te ostatnią poprawkę jak wyjdzie, jak będziesz mial coś ciekawego w dalszych wersjach biorę w ciemno. Pozdrawiam i miłego wieczorku

Opublikowano
  • Autor

Publikacją planuję w ten weekend. 

Opublikowano
1 hour ago, Sevence said:

Publikacją planuję w ten weekend. 

Czemu to się pobiera po 18kb/s?

Opublikowano
21 minutes ago, Sevence said:

@Krystian Spróbuj jeszcze raz mi po 100 mb/s leci. 

Sorry za pytanie, jaką komendą odpala sie panel?

Opublikowano
8 minutes ago, Sevence said:
./panel.sh

@Krystian Co z tym pobieraniem? 

Już jest w porządku!

Opublikowano

Binka mi się nie kompiluje

uXrLa3C.png

Opublikowano
35 minut temu, Sevence napisał(a):

@avertus Kompilujesz na Disctribute musisz sobie wszystko podlinkować. 

yWa6SSZ.png

jakby było potrzebne

PKMlLuX.png

Opublikowano
3 godziny temu, Sevence napisał(a):

@avertus Kompilujesz na Disctribute musisz sobie wszystko podlinkować. 

Może wrzuć mordko 2 screeny z vs podpięcie + na distribute by nie było więcej takich pytań 😜

Opublikowano

Ja wgl nie mogę skompilować tej binki, czy release czy distribute dalej wywala errory, na distribute o plik dxa tylko jest w extern a na release 116 errorow głownie ze speedtree XD
Linki zrobione jak cos

Wiec cos tu jest nie tak z tak binka XD

Opublikowano
1 godzinę temu, Av3rneS napisał(a):

Ja wgl nie mogę skompilować tej binki, czy release czy distribute dalej wywala errory, na distribute o plik dxa tylko jest w extern a na release 116 errorow głownie ze speedtree XD
Linki zrobione jak cos

Wiec cos tu jest nie tak z tak binka XD

dziwne bo ja nie mam problemów, coś musiałeś sobie źle pozmieniać ;p