Opublikowano 11 Stycznia 20241 r Cześć Udostępniam Wam zasób optymalizacji i blokad dla CH99 które wykorzystywałem na swoim source. 🙂 Opis wszystkich funkcji znajduję się w service.h Zaznaczam, że locale_string jest w formacie .txt serwerowym pod source entry trzeba przerobić ale to raczej nie problem. Service.h 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_CHAT_OX: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_PM_OX: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_DROP_OX: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_PET_OX_MARRIAGE: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_HORSE_OX_MARRIAGE: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_MOUNT_OX_WAR_MARRIAGE: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define HIDDEN_OX: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_SKILL_OX: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się #define BLOCK_OX_IP: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się locale_string.txt 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Edytowane 11 Stycznia 20241 r przez Marchewa
Opublikowano 11 Stycznia 20241 r Autor 12 minut temu, ExoCarossa napisał(a): Teraz dałeś czadu dziadek! Staram się 🙂 choć zbyt dużo nie będę dodawał ponieważ nie wiem co @Sevence dodaję, a co nie i też nie chciałbym mu mieszać. W każdym bądź razie pogadam z nim na PW 🙂 Proszę również o testowanie ponieważ robiłem to w 2021 roku gdy będzie coś nie tak niezwłocznie proszę zgłosić bo szczerze nie pamiętam wiem tyle, że musze dorobić tutaj możliwość blokowania przedmiotów po ID by zablokować możliwość wezwania mountów na wojnach gildii. 🙂 Edytowane 11 Stycznia 20241 r przez Marchewa
Opublikowano 11 Stycznia 20241 r 6 minut temu, Marchewa napisał(a): Staram się 🙂 choć zbyt dużo nie będę dodawał ponieważ nie wiem co @Sevence dodaję, a co nie i też nie chciałbym mu mieszać. W każdym bądź razie pogadam z nim na PW 🙂 Proszę również o testowanie ponieważ robiłem to w 2021 roku gdy będzie coś nie tak niezwłocznie proszę zgłosić bo szczerze nie pamiętam wiem tyle, że musze dorobić tutaj możliwość blokowania przedmiotów po ID by zablokować możliwość wezwania mountów na wojnach gildii. 🙂 właśnie kończy sie kompilacja na vpsku to odrazu potestuje, zawsze sprawdzam fixy. Kocham Cie za #ifdef ❤️ Wszystko działa, jedynie #define BLOCK_CHAT_OX: działa na chat zwykły, na wołaj można normalnie spamować 😄 Edytowane 11 Stycznia 20241 r przez ExoCarossa
Opublikowano 11 Stycznia 20241 r Autor 12 minut temu, ExoCarossa napisał(a): właśnie kończy sie kompilacja na vpsku to odrazu potestuje, zawsze sprawdzam fixy. Kocham Cie za #ifdef ❤️ Wszystko działa, jedynie #define BLOCK_CHAT_OX: działa na chat zwykły, na wołaj można normalnie spamować 😄 O to chodzi ma nie być lagów na konkursie OX czat ogólny ma działać. W innych poradnikach usunąłem ifdefy chociaż nie ukrywam, że dla mnie są lepsze choć trzeba uważać jak się coś dodaje by nie pominąć kodu również po #else. Mounta można przywołać na OX ? Edytowane 11 Stycznia 20241 r przez Marchewa
Opublikowano 11 Stycznia 20241 r 7 minut temu, Marchewa napisał(a): O to chodzi ma nie być lagów na konkursie OX czat ogólny ma działać. W innych poradnikach usunąłem ifdefy chociaż nie ukrywam, że dla mnie są lepsze choć trzeba uważać jak się coś dodaje by nie pominąć kodu również po #else. Mounta można przywołać na OX ? Nie przywołasz mounta, u mnie pieczęć zakłada się na slot ale nie wsiada na mounta/konia.
Opublikowano 11 Stycznia 20241 r Autor Teraz, ExoCarossa napisał(a): Nie przywołasz mounta, u mnie pieczęć zakłada się na slot ale nie wsiada na mounta/konia. W razie W można sobie ustalać na jakich mapach mają być przeprowadzone powyższe warunki także to już wedle uznania można też konia wyłączyć na mapach gildi czy PvP Arenach 🙂
Opublikowano 2 Lutego 20241 r Ja to bym nie zgodził się z nazwą tematu, to nie jest żadna optymalizacja tylko kilka blokad na kanale ch99 ;d ale i tak dzk :P
Cześć
Udostępniam Wam zasób optymalizacji i blokad dla CH99 które wykorzystywałem na swoim source. 🙂
Opis wszystkich funkcji znajduję się w service.h
Zaznaczam, że locale_string jest w formacie .txt serwerowym pod source entry trzeba przerobić ale to raczej nie problem.
Service.h
#define BLOCK_CHAT_OX:
#define BLOCK_PM_OX:
#define BLOCK_DROP_OX:
#define BLOCK_PET_OX_MARRIAGE:
#define BLOCK_HORSE_OX_MARRIAGE:
#define BLOCK_MOUNT_OX_WAR_MARRIAGE:
#define HIDDEN_OX:
#define BLOCK_SKILL_OX:
#define BLOCK_OX_IP:
locale_string.txt
Edytowane przez Marchewa