Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Naprawa błędu zadawania obrażeń w marmurku po 'odbugowywaniu' auto poty

Featured Replies

Opublikowano

image.png.a144663d4007d16872d3413c4a1a8bf3.png

Cześć,

Pewnie wielu z was kojarzy błąd związany z marmurami. Gdy włączymy ostrze lub aurę i się przemienimy obrażenia z tych umiejętności nie zostaną uwzględnione. Dopiero przeładowanie pakietu np. poprzez włączenie i wyłączenie auto poty zwiększa zadawane obrażenia podczas przemiany o obrażenia z aury lub ostrza. Ta poprawka od razu po przemianie uwzględni obrażenia tych umiejętności. 

Przedstawienie błędu:

Przedstawienie rozwiązania:

Implementacja:

📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char.cpp'

🔍 Szukaj

Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto

Usuń:

🔍 Szukaj

♻️ Zamień

Opublikowano

Dziękuję za udostępnienie poprawki. Bardzo mi pomogła. 🔥👌

Opublikowano

Świetny temacik, wsumie masz może mysł jak rozwiązać problem serwerów które używają marmurów a dokładnie wspominam o tym że w eq pvp na marmurze bijemy chore liczby i serwery żeby temu zapobiec stosują -100 luda w itemach.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 13.01.2024 o 22:27, ExoCarossa napisał(a):

Świetny temacik, wsumie masz może mysł jak rozwiązać problem serwerów które używają marmurów a dokładnie wspominam o tym że w eq pvp na marmurze bijemy chore liczby i serwery żeby temu zapobiec stosują -100 luda w itemach.

Tak, możemy wyłączyć zadawanie obrażeń w graczy podczas używania marmurka. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Patrzyłem o co w tym chodzi i chodzi o aure miecza i czarowane ostrze. Te umiejętności nie powinny działać, gdy jesteśmy przemienieni w marmur, i faktycznie nie działają, choć są włączone. Natomiast, gdy włączymy i wyłączymy autopoty lub cokolwiek innego co korzysta z funkcji ComputeBattlePoint, obrażenia zostaną zwiększone o bonus właśnie tych umiejętności. Czyli tak na dobrą sprawę ta poprawka sprawia, że błąd staje się jeszcze większym błędem. Właściwszym rozwiązaniem byłoby po prostu uniemożliwić przemianę w marmur mając aktywną aurę miecza lub czarowane ostrze. Wiem, że może to wydawać się niektórym dziwne, ale to z przyzwyczajenia do tego pradawnego błędu.
W sieci natrafiłem na oryginalny temat tej poprawki, jest on sprzed 2014 roku i nie zdobył on wielu serc (tylko 2 serduszka). To też o czymś świadczy.

aura bard.png

FIX:

HTMLKod został skopiowany
https://sharegon.pl/topic/534-dezaktywacja-aura-miecz-czarowane-ostrze-podczas-przemiany-w-poly/#comment-3433

Edytowane przez Dziki Czan

Opublikowano
W dniu 31.01.2024 o 23:02, Dziki Czan napisał(a):

Patrzyłem o co w tym chodzi i chodzi o aure miecza i czarowane ostrze. Te umiejętności nie powinny działać, gdy jesteśmy przemienieni w marmur, i faktycznie nie działają, choć są włączone. Natomiast, gdy włączymy i wyłączymy autopoty lub cokolwiek innego co korzysta z funkcji ComputeBattlePoint, obrażenia zostaną zwiększone o bonus właśnie tych umiejętności. Czyli tak na dobrą sprawę ta poprawka sprawia, że błąd staje się jeszcze większym błędem. Właściwszym rozwiązaniem byłoby po prostu uniemożliwić przemianę w marmur mając aktywną aurę miecza lub czarowane ostrze. Wiem, że może to wydawać się niektórym dziwne, ale to z przyzwyczajenia do tego pradawnego błędu.
W sieci natrafiłem na oryginalny temat tej poprawki, jest on sprzed 2014 roku i nie zdobył on wielu serc (tylko 2 serduszka). To też o czymś świadczy.
Sevence, jeśli wiesz, jak uniemożliwić przemianę w marmur, mając aktywną aurę lub czarowane ostrze, to byłby dobry temat na nowy fiks w szaregonie xd

Przecież taki fix na kolanie można napisać jak wstanę to wrzucę na forum

Opublikowano
W dniu 1.02.2024 o 01:07, Denis napisał(a):

Przecież taki fix na kolanie można napisać jak wstanę to wrzucę na forum

Tak xd lub można też zrobić, że po prostu skille się offną ^^ bo tak być powinno, na marmurku nie powinny być wgl skille uruchamiane hehe

@Sevence dzięki za wstawkę, moja propozycja jest taka by skille się wyłączały podczas użycia marmurku, jest to wykonalne i wtedy bardziej bezpieczny sposób na niezbugowanie np. poprzez użycie rosek + rybek, bo niektóre serwery miały tak, że na full odpałach wystarczyło złowić rybkę, zrobić tak żeby dawał bonusik i ten bonusik mnożyło włączając skille w trakcie przemiany hehe

• 1 miesiąc temu...