Skocz do zawartości
Opublikowano

image.png.a144663d4007d16872d3413c4a1a8bf3.png

Cześć,

Jeśli zmienimy płeć postaci, a na sobie mamy kostium lub fryzurę przeznaczoną dla innej płci, to po ponownym zalogowaniu nie będziemy mogli zdjąć tego kostiumu / fryzury.

Przedstawienie błędu:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Rozwiązanie błędu:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Implementacja:

📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

♻️ Zamień

🔐 Ukryta Treść 🔐

📂 Lokalizacja pliku: 'game -> input_db.cpp'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔐 Ukryta Treść 🔐

♻️ Zamień

🔐 Ukryta Treść 🔐

Featured Replies

Opublikowano

Supcio, dzięki!

sprawdzone działa

Edytowane przez ExoCarossa

Opublikowano

Dziękuję

Opublikowano

Dziękuję za udostępnienie poprawki. Bardzo mi pomogła. 🔥👌

Opublikowano

Można też zamiast tego dodać warunki do questa ze zmianą płci które będą sprawdzać czy mamy ubrany kostium i fryzure. Wtedy po prostu nie zmienimy płci.

if (pc.get_wear(19) ~= nil) then
	say_reward("Aby zmieniæ p³eæ musisz pierw zdj¹æ kostium.")
	return;
end
if (pc.get_wear(20) ~= nil) then
	say_reward("Aby zmieniæ p³eæ musisz pierw zdj¹æ fryzure.")
	return;
	end

Opublikowano
8 godzin temu, Chcesz napisał(a):

Można też zamiast tego dodać warunki do questa ze zmianą płci które będą sprawdzać czy mamy ubrany kostium i fryzure. Wtedy po prostu nie zmienimy płci.

🔐 Ukryta Treść 🔐

• 💬 Skomentuj poniżej, aby odkryć ukrytą zawartość!
    👍 Nie zapomnij zostawić reakcji, aby podziękować autorowi za jego pracę!
    ⚠️ Komentarze muszą zawierać minimum 3 litery, inaczej są uważane jako SPAM.

To spowoduje błędy dla użytkowników publicznego source bo nie każdy o tym będzie wiedział ja czytałem changelog 100x i tak nie pamiętam wszystkiego. Lepiej takie rzeczy zabezpieczać w source

Opublikowano
10 minut temu, Marchewa napisał(a):

To spowoduje błędy dla użytkowników publicznego source bo nie każdy o tym będzie wiedział ja czytałem changelog 100x i tak nie pamiętam wszystkiego. Lepiej takie rzeczy zabezpieczać w source

Jakie błędy to ma spowodować? Fix Sevence jedynie daje możliwość zdjęcia kostiumu po zmianie płci. Ale madrzejszy po zmianie płci nie zdejmie kostiumu  i będzie w nim śmigał. Są to zwykle warunki takie jak, czy jesteś po ślubie, czy jesteś przemieniony itd. Więc ten warunek

jest tak samo bezpieczny i dobry jak reszta warunków w tym queście.

Opublikowano

Dziekuje

Opublikowano
8 godzin temu, Chcesz napisał(a):

Jakie błędy to ma spowodować? Fix Sevence jedynie daje możliwość zdjęcia kostiumu po zmianie płci. Ale madrzejszy po zmianie płci nie zdejmie kostiumu  i będzie w nim śmigał. Są to zwykle warunki takie jak, czy jesteś po ślubie, czy jesteś przemieniony itd. Więc ten warunek

jest tak samo bezpieczny i dobry jak reszta warunków w tym queście.

Takie, że ktoś może zapomnieć dodać w quescie 😄

Opublikowano
4 minuty temu, Marchewa napisał(a):

Takie, że ktoś może zapomnieć dodać w quescie 😄

Nie czaje 😄 To jest kolejne rozwiązanie, moim zdaniem lepsze. Więc jak ktoś może zapomnieć dodać rozwiązanie które dodaje 😄

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękować

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Premium

thx