Opublikowano 21 Stycznia 20242 l Cześć, Jeśli zmienimy płeć postaci, a na sobie mamy kostium lub fryzurę przeznaczoną dla innej płci, to po ponownym zalogowaniu nie będziemy mogli zdjąć tego kostiumu / fryzury. Przedstawienie błędu: Rozwiązanie błędu: Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ♻️ Zamień 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> input_db.cpp' 🔍 Szukaj ➕Dodaj 🔍 Szukaj ♻️ Zamień
Opublikowano 21 Stycznia 20242 l Supcio, dzięki! sprawdzone działa Edytowane 21 Stycznia 20242 l przez ExoCarossa
Opublikowano 21 Stycznia 20242 l Można też zamiast tego dodać warunki do questa ze zmianą płci które będą sprawdzać czy mamy ubrany kostium i fryzure. Wtedy po prostu nie zmienimy płci. CKod został skopiowanyif (pc.get_wear(19) ~= nil) then say_reward("Aby zmieniæ p³eæ musisz pierw zdj¹æ kostium.") return;endif (pc.get_wear(20) ~= nil) then say_reward("Aby zmieniæ p³eæ musisz pierw zdj¹æ fryzure.") return; end
Opublikowano 22 Stycznia 20242 l W dniu 21.01.2024 o 23:25, Chcesz napisał(a): Można też zamiast tego dodać warunki do questa ze zmianą płci które będą sprawdzać czy mamy ubrany kostium i fryzure. Wtedy po prostu nie zmienimy płci. 🔐 Ukryta Treść 🔐 💬 Skomentuj poniżej, aby odkryć ukrytą zawartość! 👍 Nie zapomnij zostawić reakcji, aby podziękować autorowi za jego pracę! ⚠️ Komentarze muszą zawierać minimum 3 litery, inaczej są uważane jako SPAM. To spowoduje błędy dla użytkowników publicznego source bo nie każdy o tym będzie wiedział ja czytałem changelog 100x i tak nie pamiętam wszystkiego. Lepiej takie rzeczy zabezpieczać w source
Opublikowano 22 Stycznia 20242 l W dniu 22.01.2024 o 08:08, Marchewa napisał(a): To spowoduje błędy dla użytkowników publicznego source bo nie każdy o tym będzie wiedział ja czytałem changelog 100x i tak nie pamiętam wszystkiego. Lepiej takie rzeczy zabezpieczać w source Jakie błędy to ma spowodować? Fix Sevence jedynie daje możliwość zdjęcia kostiumu po zmianie płci. Ale madrzejszy po zmianie płci nie zdejmie kostiumu i będzie w nim śmigał. Są to zwykle warunki takie jak, czy jesteś po ślubie, czy jesteś przemieniony itd. Więc ten warunek jest tak samo bezpieczny i dobry jak reszta warunków w tym queście.
Opublikowano 22 Stycznia 20242 l W dniu 22.01.2024 o 08:21, Chcesz napisał(a): Jakie błędy to ma spowodować? Fix Sevence jedynie daje możliwość zdjęcia kostiumu po zmianie płci. Ale madrzejszy po zmianie płci nie zdejmie kostiumu i będzie w nim śmigał. Są to zwykle warunki takie jak, czy jesteś po ślubie, czy jesteś przemieniony itd. Więc ten warunek jest tak samo bezpieczny i dobry jak reszta warunków w tym queście. Takie, że ktoś może zapomnieć dodać w quescie 😄
Opublikowano 22 Stycznia 20242 l W dniu 22.01.2024 o 16:43, Marchewa napisał(a): Takie, że ktoś może zapomnieć dodać w quescie 😄 Nie czaje 😄 To jest kolejne rozwiązanie, moim zdaniem lepsze. Więc jak ktoś może zapomnieć dodać rozwiązanie które dodaje 😄