Skocz do zawartości

Brak możliwości użycia Aury Miecza, Czarowanego Ostrza, Smoczego Wiru oraz Uderzenia Palcem bez miecza...

Opublikowano

Cześć, wrzucam małą poprawkę a mianowicie

Brak możliwości użycia Aury Miecza, Czarowanego Ostrza, Smoczego Wiru oraz Uderzenia Palcem bez miecza (smoczy wir oraz uderzenie palcem bez broni omija abs)

Wchodzisz do /game/src/char_skill.cpp

Szukasz funkcji:

🔐 Ukryta Treść 🔐

pod:

🔐 Ukryta Treść 🔐

dodajesz:

🔐 Ukryta Treść 🔐

warto dodać też to 🙂

🔐 Ukryta Treść 🔐

Edytowane przez Denis

Featured Replies

Opublikowano

Wydaje mi się że mamy taki temat. Ta poprawka zawiera błąd, spróbuj zrobić reset umiejętności. 😉

Opublikowano
  • Autor
26 minut temu, Sevence napisał(a):

Wydaje mi się że mamy taki temat. Ta poprawka zawiera błąd, spróbuj zrobić reset umiejętności. 😉

Opisz problem sprawdzę w grze i dam poprawkę 🙂

Edytowane przez Denis

Opublikowano

Bardzo fajne!

Opublikowano

@Denis Zrób reset umiejętność i spróbuj rozdać punkty np. w aure, czarowane występował tam problem z tym że później nie dało się używać skill albo rozdawać punktów po resecie już nie pamiętam dokładnie. 

Opublikowano
23 minuty temu, Sevence napisał(a):

@Denis Zrób reset umiejętność i spróbuj rozdać punkty np. w aure, czarowane występował tam problem z tym że później nie dało się używać skill albo rozdawać punktów po resecie już nie pamiętam dokładnie. 

Było coś takiego, trzeba było zrobić reloga po resecie umiejętności, o to chodzi?

Opublikowano

Nie, wcale nie można dodawać punktów dla nich nie mając broni bodajże po tym fixie musisz sprawdzić, bo dokładnie nie pamiętam. Zrób kilka resetów umiejętności np. tym zwojem. Na mentalu, wp, bodym myślę że zauważysz że coś jest nie tak przy rozdawaniu punktów w umiejętność.

Opublikowano

To git czy jednak nein?

Opublikowano
  • Autor

Według mnie fix jest sprawny sprawdziłem to i wszystko jest super 🙂

Generalnie u siebie mam po resecie skilli od razu wybór na P Ale sprawdziłem też standardowo odbiór skilli u trenerów i normalnie rozdaje skille od 0 do poziomu M 🙂

Jeśli ktoś sprawdzi u siebie i napotka problem zgłoś proszę 🙂

Edytowane przez Denis

Opublikowano

No skoro przetestowałeś to pewnie jest okey. Ja stosowałem podobną w tej funkcji żeby zablokować używanie ostrza i aury bez broni i powodowała problemy stąd wspomniałem. 

Opublikowano
Godzinę temu, Denis napisał(a):

Według mnie fix jest sprawny sprawdziłem to i wszystko jest super 🙂

Generalnie u siebie mam po resecie skilli od razu wybór na P Ale sprawdziłem też standardowo odbiór skilli u trenerów i normalnie rozdaje skille od 0 do poziomu M 🙂

Jeśli ktoś sprawdzi u siebie i napotka problem zgłoś proszę 🙂

🔐 Ukryta Treść 🔐

• 💬 Skomentuj poniżej, aby odkryć ukrytą zawartość!
    👍 Nie zapomnij zostawić reakcji, aby podziękować autorowi za jego pracę!
    ⚠️ Komentarze muszą zawierać minimum 3 litery, inaczej są uważane jako SPAM.

O, zauważyłem malutkiego buga 😄 Po resecie umiejętności jak jest aktywna, to nie czyści affectów, chyba nadal masz aktywne dodatkowe obrażenia aury sprzed zresetowania umiejętności?

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze mnie naszła taka myśl aby edytować quest aby po resecie umiejętności e celu przeładowania postać się teleportuje w to samo miejsce w którym aktualnie stoi 🙂

https://pastebin.com/rZDJ304C

prosze aby ktos sprawdził czy działa😁

aktualnie nie mam możliwości 👌