Skocz do zawartości
Opublikowano

Z góry zaznaczam ze nie jestem tego autorem. 
Trzeba przyznać ze filip wykonał kawał dobrej roboty i jest to warte publikacji 

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔐 Ukryta Treść 🔐

Edytowane przez Denis

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki, przetestuję.
A to to od filipa, troche pobugowane ale idzie ogarnąć żeby jakoś działało.

Edytowane przez Zephyr

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Zephyr napisał(a):

Dzięki, przetestuję.
A to to od filipa, troche pobugowane ale idzie ogarnąć żeby jakoś działało.

Nie jest nic zbudowane tu chodzi o samą funkcjonalność.

kazdy by chciał do łapy wszystko na gotowo 

brakuje tam kilku efektów trzeba siąść i je dodać. 
wieczorem podrzucę poprawiona wersje przeze mnie 

Opublikowano

To krecika czy filipw1?
To @Denis czekamy na wersje poprawioną

Opublikowano

Dziękuję 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Delta napisał(a):

To krecika czy filipw1?
To @Denis czekamy na wersje poprawioną

Mój błąd Filip 

Opublikowano

Dzięki, sprawdzimy co tam się kryje 😛

• Sevence zmienił(a) tytuł na Szybkie ładowanie do gry
Opublikowano

Bodajże problem był tam związany z hitami, wiec radze bardzo dobrze przetestować.

Opublikowano
  • Autor
9 minut temu, Delta napisał(a):

Bodajże problem był tam związany z hitami, wiec radze bardzo dobrze przetestować.

Mam to u siebie jakiś czas i nie doświadczyłem żadnego problemu możesz coś więcej napisać ?

Opublikowano
2 godziny temu, Denis napisał(a):

Mam to u siebie jakiś czas i nie doświadczyłem żadnego problemu możesz coś więcej napisać ?

Czytałem na devie wtedy były problemy, @Bambooto wgrywał i miał własnie bodajże problem z hitami więc by mógł coś tam wypowiedzieć się

Opublikowano

dzięki

edit: tak czulem ze to psm.cpp
u siebie mam forka tego filipowego i wydaje mi sie ze chodzi jeszcze szybciej, daje linka do githuba jak kogos to interesuje
https://github.com/DemOnJR/Metin2-Faster-Loading

Edytowane przez lachimek

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Eren napisał(a):

Co ty wgl piszesz, ten kod ma wiele do poprawienia XD

Skille się bugują, problem z DMG, problemy z efektami, sklepy offline znikają jeżeli mają dekoracje 😄

Z tego co wiem ktoś pod tematem PFILIPFA wrzucił na devie pod C++20 z poprawkami, natomiast ty wrzuciłeś tą zepsutą wersję.

Co ty wgl piszesz xD 

jesli myślisz ze dostaniesz wszystko gotowe pod pysk to powodzenia z takim podejściem 

jesli ktoś ma odrobine chęci zaangażowania. Kod w kilka godzin idzie poprawić 🙂

napisalem w którymś z komentarzy wyżej ze chodzi tu o sam zakres systemu i jego funkcjonalność.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Eren napisał(a):

Pysk to ma pies, więc trochę szacunku.

I nie, nie otrzymuje wszystkiego do ręki, za wszystko płacę jeżeli czegoś wymagam, a nie nabijam sobie tematów jakimś syfem od Filipa.

Pewnie tego systemu nie dodałeś, nie masz poprawionego, będziesz wrzucał byle gówna z Dev'a, huba', turka pisząc, że dodałeś i jest wszystko w porządku.

Ps, czekam na poprawioną wersję od ciebie, jestem ciekaw co nawaliłeś w kodzie.

Nie wypowiadaj się w ten sposób a tym bardziej o kimś kto udostępnij to za darmo takiego kodu nie napisałbyś nawet w 1/3 wiec zakończmy na tym dyskusje. Przez takich ludzi jak ty odechciewa się cokolwiek udostępniać. 

Opublikowano

Dodałem szybkie ładowanie gry c++20 

Moge normalnie zadawać hity, problem jest kiedy na koniu szczególnie na surze użyć skill - Fala Mocy, odczytuje skill ale nie daje efektu.
// na szamanie to samo
// na szamanie gubi hity z metka z dzwonka 

Opublikowano

@Delta

Cytat

na szamanie gubi hity z metka z dzwonka

A przypadkiem to ogólem nie jest bug że szaman przy większej ilosci ataku speedu gubi hity?

Opublikowano
2 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

@Delta

A przypadkiem to ogólem nie jest bug że szaman przy większej ilosci ataku speedu gubi hity?

Tylko że to było naprawiane

Opublikowano
1 godzinę temu, Delta napisał(a):

// na szamanie gubi hity z metka z dzwonka

Sprawdzilem i u mnie nie gubi hitow (chyba ze czegos nie widze) ale co do fali mocy to racja tez mi nie dziala. Wazne ze ciecie dziala reszte to mozna wywalic xD

Edit: jednak gubi tylko attack speeda mialem za malo xD czyli martysama nie naprawil tego bo fixa z forum nie montowalem

2024-01-31 00-35-02.mkv

Edytowane przez lachimek

Opublikowano

Z tego co mi się wydaje to rozwijanie umiejętności konnych odbywa się tylko do poziomu Mistrza. 

Opublikowano

Ten co skopiował z innego forum i wkleił tu. Jak już coś wstawiasz na Sharegon to albo to ogarnij albo nie dodawaj. 

Opublikowano

Może dodawać co chce, nie widzę przeciwskazań. Wkrótce będziemy oznaczać wątki weryfikacyjnym znaczkiem, który będzie określał, że temat jest w pełni sprawdzony i nie zawiera błędów. 

Opublikowano

Stawka fajna, ogarnalem problem z hitami itd. Spoko na pusty serwer to jest xD ale jak już będą gracze itd działa Client tak samo jak bez tego 🙂 

Opublikowano

@Bamboo Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? Ta modyfikacja przyśpiesza ładowanie do gry poprzez przeniesienie psm do binarki i ładowania zasobów. Co mają do tego gracze? 

Opublikowano

Więcej modeli do wczytania ma 🙂, wtedy nie działa to 

2 godziny temu, Sevence napisał(a):

@Bamboo Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? Ta modyfikacja przyśpiesza ładowanie do gry poprzez przeniesienie psm do binarki i ładowania zasobów. Co mają do tego gracze? 

Nie mogę edytować poprzedniego posta, po prostu przyspieszy to ladowanie na pustym serwerze xD sam napisałeś ze to tylko psm na c++ przepisane, wiec nie rozumiem twojego zdziwienia ze Client jak ma wczytać więcej modeli to działa tak samo jak bez tego xD 

Opublikowano

Przecież to jest tylko zwykłe przyspieszenie loadingu przez przeniesienie settingsmodula pod .cpp a nie optymalka.

Opublikowano

To również można tak nazwać. Optymalizujesz proces ładowania zasobów poprzez binarke przez co wejście do gry jest szybsze.