Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Z góry zaznaczam ze nie jestem tego autorem. Trzeba przyznać ze filip wykonał kawał dobrej roboty i jest to warte publikacji 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Edytowane 30 Stycznia 20241 r przez Denis
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Dzięki, przetestuję. A to to od filipa, troche pobugowane ale idzie ogarnąć żeby jakoś działało. Edytowane 30 Stycznia 20241 r przez Zephyr
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Autor 6 minut temu, Zephyr napisał(a): Dzięki, przetestuję. A to to od filipa, troche pobugowane ale idzie ogarnąć żeby jakoś działało. Nie jest nic zbudowane tu chodzi o samą funkcjonalność. kazdy by chciał do łapy wszystko na gotowo brakuje tam kilku efektów trzeba siąść i je dodać. wieczorem podrzucę poprawiona wersje przeze mnie
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Autor 2 minuty temu, Delta napisał(a): To krecika czy filipw1? To @Denis czekamy na wersje poprawioną Mój błąd Filip
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Bodajże problem był tam związany z hitami, wiec radze bardzo dobrze przetestować.
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Autor 9 minut temu, Delta napisał(a): Bodajże problem był tam związany z hitami, wiec radze bardzo dobrze przetestować. Mam to u siebie jakiś czas i nie doświadczyłem żadnego problemu możesz coś więcej napisać ?
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r 2 godziny temu, Denis napisał(a): Mam to u siebie jakiś czas i nie doświadczyłem żadnego problemu możesz coś więcej napisać ? Czytałem na devie wtedy były problemy, @Bambooto wgrywał i miał własnie bodajże problem z hitami więc by mógł coś tam wypowiedzieć się
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r dzięki edit: tak czulem ze to psm.cpp u siebie mam forka tego filipowego i wydaje mi sie ze chodzi jeszcze szybciej, daje linka do githuba jak kogos to interesuje https://github.com/DemOnJR/Metin2-Faster-Loading Edytowane 30 Stycznia 20241 r przez lachimek
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Autor 1 godzinę temu, Eren napisał(a): Co ty wgl piszesz, ten kod ma wiele do poprawienia XD Skille się bugują, problem z DMG, problemy z efektami, sklepy offline znikają jeżeli mają dekoracje 😄 Z tego co wiem ktoś pod tematem PFILIPFA wrzucił na devie pod C++20 z poprawkami, natomiast ty wrzuciłeś tą zepsutą wersję. Co ty wgl piszesz xD jesli myślisz ze dostaniesz wszystko gotowe pod pysk to powodzenia z takim podejściem jesli ktoś ma odrobine chęci zaangażowania. Kod w kilka godzin idzie poprawić 🙂 napisalem w którymś z komentarzy wyżej ze chodzi tu o sam zakres systemu i jego funkcjonalność.
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Autor 4 minuty temu, Eren napisał(a): Pysk to ma pies, więc trochę szacunku. I nie, nie otrzymuje wszystkiego do ręki, za wszystko płacę jeżeli czegoś wymagam, a nie nabijam sobie tematów jakimś syfem od Filipa. Pewnie tego systemu nie dodałeś, nie masz poprawionego, będziesz wrzucał byle gówna z Dev'a, huba', turka pisząc, że dodałeś i jest wszystko w porządku. Ps, czekam na poprawioną wersję od ciebie, jestem ciekaw co nawaliłeś w kodzie. Nie wypowiadaj się w ten sposób a tym bardziej o kimś kto udostępnij to za darmo takiego kodu nie napisałbyś nawet w 1/3 wiec zakończmy na tym dyskusje. Przez takich ludzi jak ty odechciewa się cokolwiek udostępniać.
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Dodałem szybkie ładowanie gry c++20 Moge normalnie zadawać hity, problem jest kiedy na koniu szczególnie na surze użyć skill - Fala Mocy, odczytuje skill ale nie daje efektu. // na szamanie to samo // na szamanie gubi hity z metka z dzwonka 2024-01-30 23-10-52.mp4
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r @Delta Cytat na szamanie gubi hity z metka z dzwonka A przypadkiem to ogólem nie jest bug że szaman przy większej ilosci ataku speedu gubi hity?
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r 2 minuty temu, ExoCarossa napisał(a): @Delta A przypadkiem to ogólem nie jest bug że szaman przy większej ilosci ataku speedu gubi hity? Tylko że to było naprawiane
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r 1 godzinę temu, Delta napisał(a): // na szamanie gubi hity z metka z dzwonka Sprawdzilem i u mnie nie gubi hitow (chyba ze czegos nie widze) ale co do fali mocy to racja tez mi nie dziala. Wazne ze ciecie dziala reszte to mozna wywalic xD Edit: jednak gubi tylko attack speeda mialem za malo xD czyli martysama nie naprawil tego bo fixa z forum nie montowalem 2024-01-31 00-35-02.mkv Edytowane 30 Stycznia 20241 r przez lachimek
Opublikowano 30 Stycznia 20241 r Z tego co mi się wydaje to rozwijanie umiejętności konnych odbywa się tylko do poziomu Mistrza.
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r Ten co skopiował z innego forum i wkleił tu. Jak już coś wstawiasz na Sharegon to albo to ogarnij albo nie dodawaj.
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r Może dodawać co chce, nie widzę przeciwskazań. Wkrótce będziemy oznaczać wątki weryfikacyjnym znaczkiem, który będzie określał, że temat jest w pełni sprawdzony i nie zawiera błędów.
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r Stawka fajna, ogarnalem problem z hitami itd. Spoko na pusty serwer to jest xD ale jak już będą gracze itd działa Client tak samo jak bez tego 🙂
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r @Bamboo Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? Ta modyfikacja przyśpiesza ładowanie do gry poprzez przeniesienie psm do binarki i ładowania zasobów. Co mają do tego gracze?
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r Więcej modeli do wczytania ma 🙂, wtedy nie działa to 2 godziny temu, Sevence napisał(a): @Bamboo Nie bardzo rozumiem, co masz na myśli? Ta modyfikacja przyśpiesza ładowanie do gry poprzez przeniesienie psm do binarki i ładowania zasobów. Co mają do tego gracze? Nie mogę edytować poprzedniego posta, po prostu przyspieszy to ladowanie na pustym serwerze xD sam napisałeś ze to tylko psm na c++ przepisane, wiec nie rozumiem twojego zdziwienia ze Client jak ma wczytać więcej modeli to działa tak samo jak bez tego xD
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r Przecież to jest tylko zwykłe przyspieszenie loadingu przez przeniesienie settingsmodula pod .cpp a nie optymalka.
Opublikowano 31 Stycznia 20241 r To również można tak nazwać. Optymalizujesz proces ładowania zasobów poprzez binarke przez co wejście do gry jest szybsze.
Z góry zaznaczam ze nie jestem tego autorem.
Trzeba przyznać ze filip wykonał kawał dobrej roboty i jest to warte publikacji
Edytowane przez Denis