Opublikowano 3 Lutego 20242 l Cześć, Przedstawiam pełny przewodnik odnośnie usunięcia modułu sequence. Usunięcie sequence 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> desc.cpp' ❎Usuń Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ❎Usuń ❎2x Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> desc.h' ❎Usuń ❎Usuń ❎Usuń ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> input.cpp' 🔍Szukaj ♻️Zamień ❎Usuń ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> packet_info.cpp' 🔍Szukaj ♻️Zamień ❎Usuń ❎Usuń W CPacketInfoCG::CPacketInfoCG() i CPacketInfoGG::CPacketInfoGG() usuń ostatni argument bool ze wszystkich pakietów poniżej przykład. 🔍Szukaj ♻️Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> packet_info.h' ❎Usuń 🔍Szukaj ♻️Zamień ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> MAKEFILE' ❎Usuń ❎Usuń pliki 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> sequence.cpp' 📂Lokalizacja pliku: 'game -> src -> sequence.h' 📂Lokalizacja pliku: 'Eterlib -> NetStream.cpp' ❎Usuń ❎Usuń ❎Usuń ❎Usuń ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'Eterlib -> NetStream.h' ❎Usuń ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> AccountConnector.cpp' ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> GuildMarkUploader.cpp' 🔍Szukaj ♻️Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStream.cpp' 🔍Szukaj ♻️Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamModule.cpp' ❎Usuń ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp' 🔍55x Szukaj ♻️55x Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseHandShake.cpp' ❎Usuń 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseLogin.cpp' 🔍5x Szukaj ♻️5x Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseSelect.cpp' 🔍5x Szukaj ♻️5x Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseGameItem.cpp' 🔍18x Szukaj ♻️18x Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonPlayerEventHandler.cpp' ❎Usuń
Opublikowano 9 Lutego 20242 l Z braków, które zauważyłem: 1. W input_udp.cpp należy jeszcze zmienić: CKod został skopiowanySet(1, sizeof(ServerStateChecker_RequestPacket), "ServerStateRequest", false); Na: CKod został skopiowanySet(1, sizeof(ServerStateChecker_RequestPacket), "ServerStateRequest"); 2. Warto dodać, że w NetStream.cpp ta definicja występuje 2x: CKod został skopiowany#define SEQUENCE_TABLE_SIZE 32768 3. Jeśli ktoś nie usunął wcześniej modułu matrix_card to w AccountConnector.cpp należy zamienić 2x: CKod został skopiowanyreturn SendSequence(); Na: CKod został skopiowanyreturn true; 4. W AccountConnector.cpp należy 2x usunąć jeszcze: CKod został skopiowany if (!SendSequence()) { return false; } 5. W PythonNetworkStreamPhaseLogin.cpp należy usunąć: CKod został skopiowany if (!SendSequence()) { Tracen("SendLogin Error"); return false; } 6. W PythonNetworkStreamPhaseLoading.cpp należy usunąć: CKod został skopiowany if (!SendSequence()) return false; 7. W intrologin.py należy usunąć: PythonKod został skopiowany if constInfo.SEQUENCE_PACKET_ENABLE: net.SetPacketSequenceMode() 8. W constinfo.py należy usunąć: TextKod został skopiowanySEQUENCE_PACKET_ENABLE = 1 Nie wiem czy coś pomieszałem, ale po wywaleniu nie łączy mnie z serwerem i mam problem z pakietami. Możliwe, że coś przeoczyłem i to błąd z mojej winy. TextKod został skopiowanyProcess: UNKNOWN HEADER: 9, LAST HEADER: 0(0), REMAIN BYTES: 4, fd: 16 //Edit Tak jak myślałem, błąd leżał po mojej stronie, powodem była ta usunięta przypadkiem linijka: CKod został skopiowanym_pPacketMap.insert(std::map<int, TPacketElement *>::value_type(header, element)); Edytowane 9 Lutego 20242 l przez Zephyr