Opublikowano 4 Lutego 20242 l Cześć, Ostatnio poświęciłem sporo czasu na naprawę wszystkich błędów związanych z umiejętnością Krycia Się. Wydawało się, że wszystkie już działa poprawnie, ale niestety natknąłem się na kolejny problem. Kiedy Ninja aktywuje umiejętność Krycia podczas ataku, potwory nadal są w stanie zobaczyć postać i kontynuować atak, mimo że teoretycznie nie powinny jej widzieć. Wygląda na to, że to nie działa tak, jak powinno, prawda? Kolejna kwestia, która może być z tym związana, dotyczy sytuacji, gdy chodzimy po mapie z agresywnymi potworami z aktywnym trybem ukrycia - i tak jesteśmy atakowani, co nie powinno mieć miejsca Jest jeszcze jeden błąd, który od razu poprawimy. Podczas walk z Metinem, gdy nasza postać zostanie pokonana i wstaniemy mamy chwilową ochronę przed atakami, niestety nie raz od razu po wstaniu zostaniemy zaatakowani pomimo ochrony. Pozwólcie, że przedstawię na klipie błąd z Kryciem. Przedstawienie błędu: Przedstawienie rozwiązania: Implementacja: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> src -> char_battle.cpp' 🔍 Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ♻️ Zamień 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> src -> char_skill.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> src -> char.h' 🔍 Szukaj ♻️Zamień 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> src -> cmd_gm.cpp' 🔍 Szukaj ➕ Dodaj:
Opublikowano 8 Lutego 20242 l Mein Gott, ostatnio właśnie miałem rozkminę czemu to tak działa i nagle wstawiasz coś takiego. Bohaterze 😄