Opublikowano 10 Lutego 20241 r Cześć, jeśli jest ktoś kto używa questa na wierzchowce które nie zakładają się na slot jest mały problem w momencie gdy siedzimy na wierzchowcu przełożymy go na handlu i akceptujemy postać nadal pozostaje na wierzchowcu oraz ma nadal bonusy mimo tego że wierzchowiec został przekazany. Może komuś się to przyda oto jedno z rozwiązań 🙂 Rozwiązanie problemu: plik exchange.cpp szukaj ( początek pliku ) 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się pod 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się dodaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Edytowane 10 Lutego 20241 r przez Denis
Opublikowano 10 Lutego 20241 r Dzięki Denis, opisałeś w temacie na czym polega problem, ale nie wspomniałeś o tym jak to rozwiązałeś. Gdy ktoś nie doda odpowiedzi to nie zobaczy, myślę, że przyda się 1 zdanie na ten temat. 🙂 PS: Ten kod wygląda jak skopiowany z chataGPT, bardzo słabe rozwiązanie. else if (ch->IsHorseRiding()) { // Jeśli postać jest na zwykłym koniu, nie wykonuj akcji schodzenia } Po co ten warunek skoro nic nie robi? 😁 bool isTradingSpecialItems = (arg1 == 52001 || arg1 == 52002); To już lepiej zrobić zakres identyfikatorów.
Opublikowano 10 Lutego 20241 r Autor 24 minuty temu, Sevence napisał(a): Dzięki Denis, opisałeś w temacie na czym polega problem, ale nie wspomniałeś o tym jak to rozwiązałeś. Gdy ktoś nie doda odpowiedzi to nie zobaczy, myślę, że przyda się 1 zdanie na ten temat. 🙂 PS: Ten kod wygląda jak skopiowany z chataGPT, bardzo słabe rozwiązanie. else if (ch->IsHorseRiding()) { // Jeśli postać jest na zwykłym koniu, nie wykonuj akcji schodzenia } Po co ten warunek skoro nic nie robi? 😁 bool isTradingSpecialItems = (arg1 == 52001 || arg1 == 52002); To już lepiej zrobić zakres identyfikatorów. A jeśli siedzimy na wierzchowcu o id 52001 i będziemy handlować np mieczem ? Postać mimo tego że siedzi na wierzchowcu a nim nie handlujemy tez zejdzie z niego wiec dlatego jest określone że ma schodzić tylko gdy handlujemy wierzchowcem 🙂 PS: Specjalnie dopisałem te komentarze aby każdy wiedział co jest od czego 😄 Proszę wycofać swoje zarzuty 😄 Edytowane 10 Lutego 20241 r przez Denis
Opublikowano 10 Lutego 20241 r Cytat PS: Specjalnie dopisałem te komentarze aby każdy wiedział co jest od czego 😄 Proszę wycofać swoje zarzuty 😄 Kogo ty oszukujesz? xD PS: Ja nie jestem przeciwny korzystania z tego typu narzędzi, wręcz przeciwnie polecam każdemu się pobawić. To bardzo przydatne narzędzie i czasem potrafi przyśpieszyć pracę.
Opublikowano 10 Lutego 20241 r Autor 11 minut temu, Sevence napisał(a): Kogo ty oszukujesz? xD PS: Ja nie jestem przeciwny korzystania z tego typu narzędzi, wręcz przeciwnie polecam każdemu się pobawić. To bardzo przydatne narzędzie i czasem potrafi przyśpieszyć pracę. Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD
Opublikowano 10 Lutego 20241 r Cytat Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD A co to ma do tego, że akurat ten kod wygenerowany był przez GPT? 😜 Ja nie neguję Twoich umiejętności, nie odbieraj tego jako zarzut tylko doptytuje, co autor miał na myśli hehe
Opublikowano 10 Lutego 20241 r Autor 4 minuty temu, Sevence napisał(a): A co to ma do tego, że akurat ten kod wygenerowany był przez GPT? 😜 Ja nie neguję Twoich umiejętności, nie odbieraj tego jako zarzut tylko doptytuje, co autor miał na myśli hehe To że kod skopiowałem z swojego source z 2k20 😄 więc gpt nie pisał mi tego ;v komentarze owszem na polecenie dodał 🙂 Kończymy dyskusję bo w sumie to nie ma żadnego celu 😄
Opublikowano 10 Lutego 20241 r o ciekawie ciekawie XD 1 godzinę temu, Denis napisał(a): Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD przyjrzę się xd