Skocz do zawartości
Opublikowano

Cześć, jeśli jest ktoś kto używa questa na wierzchowce które nie zakładają się na slot jest mały problem w momencie gdy siedzimy na wierzchowcu przełożymy go na handlu i akceptujemy postać nadal pozostaje na wierzchowcu oraz ma nadal bonusy mimo tego że wierzchowiec został przekazany.

Może komuś się to przyda oto jedno z rozwiązań 🙂 

Rozwiązanie problemu:

plik exchange.cpp

szukaj ( początek pliku )

🔐 Ukryta Treść 🔐

pod 

🔐 Ukryta Treść 🔐

dodaj 

🔐 Ukryta Treść 🔐

Edytowane przez Denis

Featured Replies

Opublikowano

Dzięki Denis, opisałeś w temacie na czym polega problem, ale nie wspomniałeś o tym jak to rozwiązałeś. Gdy ktoś nie doda odpowiedzi to nie zobaczy, myślę, że przyda się 1 zdanie na ten temat. 🙂

PS: Ten kod wygląda jak skopiowany z chataGPT, bardzo słabe rozwiązanie. 

else if (ch->IsHorseRiding())
{
	// Jeśli postać jest na zwykłym koniu, nie wykonuj akcji schodzenia
}

Po co ten warunek skoro nic nie robi? 😁

bool isTradingSpecialItems = (arg1 == 52001 || arg1 == 52002);

To już lepiej zrobić zakres identyfikatorów. 

Opublikowano
  • Autor
24 minuty temu, Sevence napisał(a):

Dzięki Denis, opisałeś w temacie na czym polega problem, ale nie wspomniałeś o tym jak to rozwiązałeś. Gdy ktoś nie doda odpowiedzi to nie zobaczy, myślę, że przyda się 1 zdanie na ten temat. 🙂

PS: Ten kod wygląda jak skopiowany z chataGPT, bardzo słabe rozwiązanie. 

else if (ch->IsHorseRiding())
{
	// Jeśli postać jest na zwykłym koniu, nie wykonuj akcji schodzenia
}

Po co ten warunek skoro nic nie robi? 😁

bool isTradingSpecialItems = (arg1 == 52001 || arg1 == 52002);

To już lepiej zrobić zakres identyfikatorów. 

A jeśli siedzimy na wierzchowcu o id 52001 i będziemy handlować np mieczem ? Postać mimo tego że siedzi na wierzchowcu a nim nie handlujemy tez zejdzie z niego wiec dlatego jest określone że ma schodzić tylko gdy handlujemy wierzchowcem 🙂

PS: Specjalnie dopisałem te komentarze aby każdy wiedział co jest od czego 😄 Proszę wycofać swoje zarzuty 😄 

Edytowane przez Denis

Opublikowano

Haha

Opublikowano
Cytat

PS: Specjalnie dopisałem te komentarze aby każdy wiedział co jest od czego 😄 Proszę wycofać swoje zarzuty 😄 

Kogo ty oszukujesz? xD

image.png.6b596466f875263fb2484cf33113180d.png

PS: Ja nie jestem przeciwny korzystania z tego typu narzędzi, wręcz przeciwnie polecam każdemu się pobawić. To bardzo przydatne narzędzie i czasem potrafi przyśpieszyć pracę. 

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, Sevence napisał(a):

Kogo ty oszukujesz? xD

image.png.6b596466f875263fb2484cf33113180d.png

PS: Ja nie jestem przeciwny korzystania z tego typu narzędzi, wręcz przeciwnie polecam każdemu się pobawić. To bardzo przydatne narzędzie i czasem potrafi przyśpieszyć pracę. 

Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD

Opublikowano
Cytat

Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD

A co to ma do tego, że akurat ten kod wygenerowany był przez GPT? 😜

Ja nie neguję Twoich umiejętności, nie odbieraj tego jako zarzut tylko doptytuje, co autor miał na myśli hehe

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Sevence napisał(a):

A co to ma do tego, że akurat ten kod wygenerowany był przez GPT? 😜

Ja nie neguję Twoich umiejętności, nie odbieraj tego jako zarzut tylko doptytuje, co autor miał na myśli hehe

To że kod skopiowałem z swojego source z 2k20 😄  więc gpt nie pisał mi tego ;v  komentarze owszem na polecenie dodał 🙂 

Kończymy dyskusję bo w sumie to nie ma żadnego celu 😄 

Opublikowano

o ciekawie ciekawie XD 

1 godzinę temu, Denis napisał(a):

przyjrzę się xd 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przyda się, dzięki 

Opublikowano

thx