Opublikowano 10 Lutego 20242 l Cześć, jeśli jest ktoś kto używa questa na wierzchowce które nie zakładają się na slot jest mały problem w momencie gdy siedzimy na wierzchowcu przełożymy go na handlu i akceptujemy postać nadal pozostaje na wierzchowcu oraz ma nadal bonusy mimo tego że wierzchowiec został przekazany. Może komuś się to przyda oto jedno z rozwiązań 🙂 Rozwiązanie problemu: plik exchange.cpp szukaj ( początek pliku ) Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto pod dodaj Edytowane 10 Lutego 20242 l przez Denis
Opublikowano 10 Lutego 20242 l Dzięki Denis, opisałeś w temacie na czym polega problem, ale nie wspomniałeś o tym jak to rozwiązałeś. Gdy ktoś nie doda odpowiedzi to nie zobaczy, myślę, że przyda się 1 zdanie na ten temat. 🙂 PS: Ten kod wygląda jak skopiowany z chataGPT, bardzo słabe rozwiązanie. CKod został skopiowanyelse if (ch->IsHorseRiding()){ // Jeśli postać jest na zwykłym koniu, nie wykonuj akcji schodzenia} Po co ten warunek skoro nic nie robi? 😁 CKod został skopiowanybool isTradingSpecialItems = (arg1 == 52001 || arg1 == 52002); To już lepiej zrobić zakres identyfikatorów.
Opublikowano 10 Lutego 20242 l Autor W dniu 10.02.2024 o 13:14, Sevence napisał(a): Dzięki Denis, opisałeś w temacie na czym polega problem, ale nie wspomniałeś o tym jak to rozwiązałeś. Gdy ktoś nie doda odpowiedzi to nie zobaczy, myślę, że przyda się 1 zdanie na ten temat. 🙂 PS: Ten kod wygląda jak skopiowany z chataGPT, bardzo słabe rozwiązanie. CKod został skopiowanyelse if (ch->IsHorseRiding()){ // Jeśli postać jest na zwykłym koniu, nie wykonuj akcji schodzenia} Po co ten warunek skoro nic nie robi? 😁 CKod został skopiowanybool isTradingSpecialItems = (arg1 == 52001 || arg1 == 52002); To już lepiej zrobić zakres identyfikatorów. A jeśli siedzimy na wierzchowcu o id 52001 i będziemy handlować np mieczem ? Postać mimo tego że siedzi na wierzchowcu a nim nie handlujemy tez zejdzie z niego wiec dlatego jest określone że ma schodzić tylko gdy handlujemy wierzchowcem 🙂 PS: Specjalnie dopisałem te komentarze aby każdy wiedział co jest od czego 😄 Proszę wycofać swoje zarzuty 😄 Edytowane 10 Lutego 20242 l przez Denis
Opublikowano 10 Lutego 20242 l Cytat PS: Specjalnie dopisałem te komentarze aby każdy wiedział co jest od czego 😄 Proszę wycofać swoje zarzuty 😄 Kogo ty oszukujesz? xD PS: Ja nie jestem przeciwny korzystania z tego typu narzędzi, wręcz przeciwnie polecam każdemu się pobawić. To bardzo przydatne narzędzie i czasem potrafi przyśpieszyć pracę.
Opublikowano 10 Lutego 20242 l Autor W dniu 10.02.2024 o 13:46, Sevence napisał(a): Kogo ty oszukujesz? xD PS: Ja nie jestem przeciwny korzystania z tego typu narzędzi, wręcz przeciwnie polecam każdemu się pobawić. To bardzo przydatne narzędzie i czasem potrafi przyśpieszyć pracę. Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD
Opublikowano 10 Lutego 20242 l Cytat Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD A co to ma do tego, że akurat ten kod wygenerowany był przez GPT? 😜 Ja nie neguję Twoich umiejętności, nie odbieraj tego jako zarzut tylko doptytuje, co autor miał na myśli hehe
Opublikowano 10 Lutego 20242 l Autor W dniu 10.02.2024 o 13:59, Sevence napisał(a): A co to ma do tego, że akurat ten kod wygenerowany był przez GPT? 😜 Ja nie neguję Twoich umiejętności, nie odbieraj tego jako zarzut tylko doptytuje, co autor miał na myśli hehe To że kod skopiowałem z swojego source z 2k20 😄 więc gpt nie pisał mi tego ;v komentarze owszem na polecenie dodał 🙂 Kończymy dyskusję bo w sumie to nie ma żadnego celu 😄
Opublikowano 10 Lutego 20242 l o ciekawie ciekawie XD W dniu 10.02.2024 o 13:58, Denis napisał(a): Mój ostatni projekt jest z 2020 roku a już wtedy tego używałem a chyba nie było jeszcze gpt xD przyjrzę się xd