Siemka, poradnik nie należy do mne a do Tatsumaru i został pozyskany z innego forum.
Navicaty poniżej 15 nie mam pojęcia ale zapewne wygląda tak samo!
Pokaż ukrytą zawartość
Wchodzimy w ustawienia naszego połączenia (edytuj połączenie), a następnie przechodzimy do zakładkizaawansowane. W polukodowanieustawiamy1250 (ANSI - Central Europe)i gotowe!
PS: Wyszukiwarka ma problem z uwzględnieniem dużych i małych polskich znaków w wyszukiwaniu. Jeśli więc szukamy czegoś z polskimi znakami to powinniśmy podać dokładną wielkość tego polskiego znaku. W przypadku pozostałych znaków nie ma to tak wielkiego znaczenia. Nie wiem czy jest to problem czy coś do ustawienia.
Jeżeli masz angielską wersje:
Navi 15:
Edit connection -> Advanced -> Encoding na 1250 (ANSI - Central Europe)
Navi 16:
Edit connection -> Advanced -> Client Character Set : utf8 -> pojawi nam się pod spodem zakładka i tam wybieramy Encoding na 1250 (ANSI - Central Europe)
Siemka, poradnik nie należy do mne a do Tatsumaru i został pozyskany z innego forum.
Navicaty poniżej 15 nie mam pojęcia ale zapewne wygląda tak samo!
Pokaż ukrytą zawartość
Wchodzimy w ustawienia naszego połączenia (edytuj połączenie), a następnie przechodzimy do zakładki zaawansowane. W polu kodowanie ustawiamy 1250 (ANSI - Central Europe) i gotowe!
PS: Wyszukiwarka ma problem z uwzględnieniem dużych i małych polskich znaków w wyszukiwaniu. Jeśli więc szukamy czegoś z polskimi znakami to powinniśmy podać dokładną wielkość tego polskiego znaku. W przypadku pozostałych znaków nie ma to tak wielkiego znaczenia. Nie wiem czy jest to problem czy coś do ustawienia.
Jeżeli masz angielską wersje:
Navi 15:
Edit connection -> Advanced -> Encoding na 1250 (ANSI - Central Europe)
Navi 16:
Edit connection -> Advanced -> Client Character Set : utf8 -> pojawi nam się pod spodem zakładka i tam wybieramy Encoding na 1250 (ANSI - Central Europe)
Navicat 15:
Pokaż ukrytą zawartość
Navicat 16:
Pokaż ukrytą zawartość
Edytowane przez ExoCarossa