Opublikowano 19 Lutego 20241 r Siemka, poradnik nie należy do mne a do Tatsumaru i został pozyskany z innego forum. Navicaty poniżej 15 nie mam pojęcia ale zapewne wygląda tak samo! Spoiler Wchodzimy w ustawienia naszego połączenia (edytuj połączenie), a następnie przechodzimy do zakładki zaawansowane. W polu kodowanie ustawiamy 1250 (ANSI - Central Europe) i gotowe! PS: Wyszukiwarka ma problem z uwzględnieniem dużych i małych polskich znaków w wyszukiwaniu. Jeśli więc szukamy czegoś z polskimi znakami to powinniśmy podać dokładną wielkość tego polskiego znaku. W przypadku pozostałych znaków nie ma to tak wielkiego znaczenia. Nie wiem czy jest to problem czy coś do ustawienia. Jeżeli masz angielską wersje: Navi 15: Edit connection -> Advanced -> Encoding na 1250 (ANSI - Central Europe) Navi 16: Edit connection -> Advanced -> Client Character Set : utf8 -> pojawi nam się pod spodem zakładka i tam wybieramy Encoding na 1250 (ANSI - Central Europe) Navicat 15: Spoiler Navicat 16: Spoiler Edytowane 19 Lutego 20241 r przez ExoCarossa
Opublikowano 19 Lutego 20241 r No i elegancko dzięki wielkie zaoszczędziłeś mi czasu. Możesz dodać w tytule że ogólnie dla Navicat bo działa to na każdej wersji.
Opublikowano 19 Lutego 20241 r Autor Teraz, Sevence napisał(a): No i elegancko dzięki wielkie zaoszczędziłeś mi czasu. dobre pytanie dlaczego usuneli te zakladke z Navi 16x
Opublikowano 19 Lutego 20241 r Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a): Ja mam 16.x i mam tą zakładkę. ;o Jezeli na 16x w innym miejscu to jest to prośba wrzuć ss do tematu 😛 Edytowane 19 Lutego 20241 r przez ExoCarossa