Opublikowano 22 Lutego 20242 l Cześć, udostępniam dodatek umożliwiający konfigurowanie startowych przedmiotów w źródle gry. Przedmioty można dostosować czy mają być założone na dany slot oraz ustawić ich sockety i bonusy wbudowane. System jest przetestowany i działa poprawnie. 1. W service.h/CommonDefines.h dodaj: Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➡️ 2. W input_login.cpp przed bool NewPlayerTable(TPlayerTable * table, dodaj: ➡️ 3. W input_login.cpp po table->skill_group = 0; dodaj: ➡️ 4. W input_db.cpp znajdź: ♻️ Zamień na: Konfiguracji raczej nikomu nie muszę tłumaczyć, bo nie jest to nic trudnego. Zwróćcie tylko uwagę na numerowanie slotów w przedmiotach w ekipunku, pamiętając że itemy o size 2/3 nie zajmują jednej kratki tylko 2 lub 3.
Opublikowano 22 Lutego 20242 l Dzięki, @Delta Janusz co się stało że po turecku już mówisz za dużo na tureckich forach siedzisz. 😀
Opublikowano 22 Lutego 20242 l W dniu 22.02.2024 o 11:57, Delta napisał(a): Paylaşım için teşekkürler 😄 Bardzo dziękuje @Zephyr smacznego kebsa! Autorze, dziękujemy za wstaweczke
Opublikowano 22 Lutego 20242 l Programista wylaczcie to komentowanie za content fajnie czasem zobaczyc co tam glupiego metinowcy nawymyslaja i w tym przypadku rowniez sie nie zawiodlem Edytowane 22 Lutego 20242 l przez Thorek
Opublikowano 23 Lutego 20242 l W dniu 22.02.2024 o 23:00, Thorek napisał(a): wylaczcie to komentowanie za content fajnie czasem zobaczyc co tam glupiego metinowcy nawymyslaja i w tym przypadku rowniez sie nie zawiodlem no bo wszystko musi być w source tak?????!!!?!?!?!??!
Opublikowano 13 Maja 20241 r W dniu 22.02.2024 o 23:00, Thorek napisał(a): wylaczcie to komentowanie za content fajnie czasem zobaczyc co tam glupiego metinowcy nawymyslaja i w tym przypadku rowniez sie nie zawiodlem Czemu takowe rozwiązanie jest głupie? pytam z ciekawości.
Opublikowano 25 Lipca 20241 r Nie ważne. Nie ten plik edytowałem xd Edytowane 25 Lipca 20241 r przez Sentinel xdd
Opublikowano 26 Lipca 20241 r ➡️ 3. W input_login.cpp po table->skill_group = 0; dodaj: #ifdef ENABLE_NEW_START_SYSTEM table->parts[PART_MAIN] = GET_BASIC_ARMOR(race); #endif Szefy, mam dwa table->skill_group = 0; to dodać to w której funkcji? bool NewPlayerTable(TPlayerTable * table, Czy bool NewPlayerTable2(TPlayerTable * table, const char * name, BYTE race, BYTE shape, BYTE bEmpire)
Opublikowano 26 Lipca 20241 r Ta druga. CKod został skopiowanybool NewPlayerTable2(TPlayerTable * table, const char * name, BYTE race, BYTE shape, BYTE bEmpire)
Opublikowano 26 Lipca 20241 r W dniu 26.07.2024 o 14:50, Sevence napisał(a): Ta druga. CKod został skopiowanybool NewPlayerTable2(TPlayerTable * table, const char * name, BYTE race, BYTE shape, BYTE bEmpire) Napisałem kom, dodałem i ogarnalem dlaczego wyrzuca błąd braku race XD
Opublikowano 26 Lipca 20241 r W dniu 26.07.2024 o 15:00, ExoCarossa napisał(a): Napisałem kom, dodałem i ogarnalem dlaczego wyrzuca błąd braku race XD Właśnie to samo ja miałem XDDD