Opublikowano 27 Sierpnia 20231 r Witam👋 Tym razem z radością informuję o kolejnej, drobnej poprawce, która naprawia obliczenia bonusu punktów życia podczas zmiany założonego przedmiotu. 🛠️ Prezentacja błędu: 🧩 Rozwiązanie: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp' 🔍 Szukamy: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ➕ Dodajemy: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🗒️Podgląd implementacji: Spoiler
Opublikowano 3 Listopada 20231 r Nawet o tym nie wiedziałem, dzięki! edit : pokażesz jak to dokładnie dodać? Edytowane 3 Listopada 20231 r przez ExoCarossa
Opublikowano 3 Listopada 20231 r Autor @ExoCarossa Po prostu wyszukujesz funkcje następnie szukasz linii którą podałem i dodajesz te 2, nie bardzo rozumiem z czym masz problem? Podrzuć jakiś błąd to chętnie pomogę.
Opublikowano 3 Listopada 20231 r 40 minut temu, Sevence napisał(a): @ExoCarossa Po prostu wyszukujesz funkcje następnie szukasz linii którą podałem i dodajesz te 2, nie bardzo rozumiem z czym masz problem? Podrzuć jakiś błąd to chętnie pomogę. jeżeli dodam po item2->AddToCharacter(this, TItemPos(INVENTORY, bInvenCell)); To mam błąd expected a statement. Chyba że mam to dodać po else sys_err("SwapItem cannot equip %s! item1 %s", item2->GetName(), item1->GetName());
Opublikowano 4 Listopada 20231 r 10 godzin temu, Sevence napisał(a): @ExoCarossa Możesz pokazać screen z błędu w konsoli? Cytat char_item.cpp:7461:3: error: expected expression else ^ item2->RemoveFromCharacter(); if (item1->EquipTo(this, bEquipCell)) item2->AddToCharacter(this, TItemPos(INVENTORY, bInvenCell)); item2->ModifyPoints(false); ComputePoints(); else sys_err("SwapItem cannot equip %s! item1 %s", item2->GetName(), item1->GetName()); }
Opublikowano 4 Listopada 20231 r Autor @ExoCarossa Dodałem podgląd implementacji, musisz zrobić tam blok kodu dodając klamry.
Witam👋
Tym razem z radością informuję o kolejnej, drobnej poprawce, która naprawia obliczenia bonusu punktów życia podczas zmiany założonego przedmiotu. 🛠️
Prezentacja błędu:
🧩 Rozwiązanie:
📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp'
🔍 Szukamy:
➕ Dodajemy:
🗒️Podgląd implementacji: