Opublikowano 27 Sierpnia 20232 l Witam👋 Tym razem z radością informuję o kolejnej, drobnej poprawce, która naprawia obliczenia bonusu punktów życia podczas zmiany założonego przedmiotu. 🛠️ Prezentacja błędu: 🧩 Rozwiązanie: 📂 Lokalizacja pliku: 'game -> char_item.cpp' 🔍 Szukamy: Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕ Dodajemy: 🗒️Podgląd implementacji: Spoiler
Opublikowano 3 Listopada 20232 l Nawet o tym nie wiedziałem, dzięki! edit : pokażesz jak to dokładnie dodać? Edytowane 3 Listopada 20232 l przez ExoCarossa
Opublikowano 3 Listopada 20232 l Autor @ExoCarossa Po prostu wyszukujesz funkcje następnie szukasz linii którą podałem i dodajesz te 2, nie bardzo rozumiem z czym masz problem? Podrzuć jakiś błąd to chętnie pomogę.
Opublikowano 3 Listopada 20232 l W dniu 3.11.2023 o 21:18, Sevence napisał(a): @ExoCarossa Po prostu wyszukujesz funkcje następnie szukasz linii którą podałem i dodajesz te 2, nie bardzo rozumiem z czym masz problem? Podrzuć jakiś błąd to chętnie pomogę. jeżeli dodam po item2->AddToCharacter(this, TItemPos(INVENTORY, bInvenCell)); To mam błąd expected a statement. Chyba że mam to dodać po CKod został skopiowany else sys_err("SwapItem cannot equip %s! item1 %s", item2->GetName(), item1->GetName());
Opublikowano 4 Listopada 20232 l W dniu 4.11.2023 o 08:38, Sevence napisał(a): @ExoCarossa Możesz pokazać screen z błędu w konsoli? Cytat char_item.cpp:7461:3: error: expected expression else ^ HTMLKod został skopiowany item2->RemoveFromCharacter(); if (item1->EquipTo(this, bEquipCell)) item2->AddToCharacter(this, TItemPos(INVENTORY, bInvenCell)); item2->ModifyPoints(false); ComputePoints(); else sys_err("SwapItem cannot equip %s! item1 %s", item2->GetName(), item1->GetName()); }
Opublikowano 4 Listopada 20232 l Autor @ExoCarossa Dodałem podgląd implementacji, musisz zrobić tam blok kodu dodając klamry.