Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Autor Właśnie zaczynam aktualizować główny temat o nowo dodane zgłoszenia i rozpoczynam proces napraw więc dziś może być dość dużo restartów serwera. Do niektórych muszę się odnieść ponieważ nie są błędami. W dniu 23.04.2024 o 23:38, WhiteBambo88 napisał(a): Napotkałem błąd w grupie, jeżeli członkowie są w jednym miejscu to jest ok, jeżeli ktokolwiek się przeteleportuje w inne miejsce to statystyki zaczynają świrować Edit. Błąd się pojawia nawet wtedy, gdy odejdziemy za daleko, nie trzeba być na innej mapie. To nie jest żaden błąd. Dokładnie w ten sposób działają bonusy w grupie działają tylko gdy jesteśmy blisko lidera grupy, nie działają na innych mapach, czy poza zasięgiem lidera. Cytat Odbicie i błogosławieństwo można rzucić z daleka. Pomoc smoka i buffy healera działają prawidłowo (trzeba podejść) Dzieje się tak przez party buff możesz nadać buffa wszystkim postaciom w grupie. Jest opcja włączenia/wyłączenia aby ten buff był w obrębie całej mapy. Stąd taki efekt. W dniu 24.04.2024 o 00:17, WhiteBambo88 napisał(a): Aura, czarowane ostrze znikają po teleporcie, inne skille np. buffy smoka nie Nie ma permamentnych umiejętności to normalne, że znikają po przeteleportowaniu. (choć zgodzę się z tym że to irytujące, zwłaszcza gdy często zmienisz channel) W dniu 24.04.2024 o 00:17, WhiteBambo88 napisał(a): Buffa na inną postać możemy nałożyć tylko będąc w pt, inaczej buffujemy sami siebie. A tak to nie miało działać? Wybacz, dawno nie grałem na oficjalnym muszę dokładnie przeanalizować lub zapytać kogoś kto gra i mi powie dokładnie w jaki sposób działają buffy. Reszta błędów oczywiście zostanie zapisanych i naprawionych tak szybko jak to tylko możliwe, dziękuje za poświęcony czas. 🙏 21 godzin temu, WhiteBambo88 napisał(a): Problem z wolnym. Tryb wolny nie działa dopóki druga osoba tez nie włączy trybu wolnego. To sprawdzę, ale może to wynikać z trybu testowego (masz gm) i ochronę przez PVP.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r 21 godzin temu, WhiteBambo88 napisał(a): Problem z wolnym. Tryb wolny nie działa dopóki druga osoba tez nie włączy trybu wolnego. A przypadkiem druga osoba musi mieć tryb Wrogi albo Wolny.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r 4 godziny temu, Sevence napisał(a): To nie jest żaden błąd. Dokładnie w ten sposób działają bonusy w grupie działają tylko gdy jesteśmy blisko lidera grupy, nie działają na innych mapach, czy poza zasięgiem lidera. Chodzi o to, że po odejściu kawałek dalej skacze HP, na nagraniu widac, że z 15k robi się 11k i tak w kółko, trzeba mieć itemy z HP. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): Dzieje się tak przez party buff możesz nadać buffa wszystkim postaciom w grupie. Jest opcja włączenia/wyłączenia aby ten buff był w obrębie całej mapy. Stąd taki efekt. Tu jest taki problem, że tylko dwa skille można rzucić z daleka, przy reszcie trzeba podejść. Na PL to działa tak, że szaman jak rzuci na siebie buffa to dostają to wszyscy w grupie, ale jak chcesz rzucić na kogoś to podchodzą i tak, chodzi w tym błędzie o dystans z jakiego on rzuca tego buffa. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): Nie ma permamentnych umiejętności to normalne, że znikają po przeteleportowaniu. (choć zgodzę się z tym że to irytujące, zwłaszcza gdy często zmienisz channel) Tak, ale zauważ, że Silne Ciało mentala (i nie tylko) nie znika po teleportacji do miasta, a np. Aura Miecz już tak. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): A tak to nie miało działać? Wybacz, dawno nie grałem na oficjalnym muszę dokładnie przeanalizować lub zapytać kogoś kto gra i mi powie dokładnie w jaki sposób działają buffy. Tu jest problem taki, że nie możemy zbuffować nikogo poza party, np. Maciek poprosi o buffa i go nie dostanie, bo nie jest w grupie. Jest animacja, ale nie dostaje buffów. 3 godziny temu, ExoCarossa napisał(a): A przypadkiem druga osoba musi mieć tryb Wrogi albo Wolny. Nie, w m1 ludzie na wolnym normalnie koszą ludzi. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): To sprawdzę, ale może to wynikać z trybu testowego (masz gm) i ochronę przez PVP. Możliwe
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Autor 5 minut temu, WhiteBambo88 napisał(a): Chodzi o to, że po odejściu kawałek dalej skacze HP, na nagraniu widac, że z 15k robi się 11k i tak w kółko, trzeba mieć itemy z HP. To wnika z tego, że po oddaleniu się mając bonus HP z party on się dezaktywuje i wtedy punkty życia spadają - bonus został dezaktywowany jesteś poza zasięgiem lidera grupy. 5 minut temu, WhiteBambo88 napisał(a): Nie, w m1 ludzie na wolnym normalnie koszą ludzi. Ten problem został już rozwiązany i poprawnie działa na testowym.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Nie da się zmienić itemu typu zbroja na zbroje, Cytat 0427 16:40:05143 :: Traceback (most recent call last): 0427 16:40:05143 :: File "ui.py", line 1613, in OnUnselectItemSlot 0427 16:40:05144 :: File "ui.py", line 94, in __call__ 0427 16:40:05144 :: File "ui.py", line 85, in __call__ 0427 16:40:05145 :: File "uiInventory.py", line 1130, in UseItemSlot 0427 16:40:05145 :: AttributeError 0427 16:40:05145 :: : 0427 16:40:05145 :: 'InventoryWindow' object has no attribute 'wndSafeBox' 0427 16:40:05145 :: Spoiler
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Cytat Opis: Brak nazw gildii po zakończeniu wojny Status: Rozwiązany (DO SPRAWDZENIA) Sprawdzone, działa.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Nie działa zapis opcji gry i systemowych przykładowo jeżeli zablokujemy szept i zamkniemy clienta, odpalimy i sie zalogujemy to nie zapisało blokady szeptu.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Podczas logowania, gdy klikniemy anuluj, akcja nie zostanie anulowania i zostaniemy zalogowaniu, mimo wyraźnego anulowania.
Opublikowano 28 Kwietnia 20241 r Cytat A tak to nie miało działać? Wybacz, dawno nie grałem na oficjalnym muszę dokładnie przeanalizować lub zapytać kogoś kto gra i mi powie dokładnie w jaki sposób działają buffy. Miało działać, lecz szybko ten pomysł został wycofany skoro w następnej aktualizacji został poprawiony i buffa możemy rzucać też na członka bez grupy.
Opublikowano 29 Kwietnia 20241 r 1. Stackowanie przedmiotów, komunikat. 2. Chińskie znaczki informujące o braku szkła intuicji. 3. Podwójny dźwięk użycia zielonej/fioletowej mikstury 4. Słodycze (id: 50183) nie mają nazwy, opisu i można użyć kilkukrotnie. 5. Przy próbie podniesienia przedmiotów z ziemi siedząc na mouncie jeździmy w kółko Edytowane 29 Kwietnia 20241 r przez WhiteBambo88
Opublikowano 7 Maja 20241 r Rozjechane kodowanie w dialogu u Strażnika Wsi Spoiler Po naciśnięciu ESCAPE czegoś chyba brakuje: Spoiler Edytowane 7 Maja 20241 r przez ExoCarossa
Opublikowano 11 Maja 20241 r Błędna informacja z Klienta podczas logowania. Spoiler d123964ff9beac7915d9b93e703438cd.mp4
Opublikowano 11 Maja 20241 r Autor 45 minut temu, ExoCarossa napisał(a): Błędna informacja z Klienta podczas logowania. Problem został rozwiązany w build 1763.
Opublikowano 13 Maja 20241 r W dniu 11.05.2024 o 18:52, ExoCarossa napisał(a): Błędna informacja z Klienta podczas logowania. Pokaż ukrytą zawartość d123964ff9beac7915d9b93e703438cd.mp4 717.89 kB · 1 pobranie Pobrałem clienta z tematu i błąd występuje, przez moment widać komunikat o błędzie logowania, mimo to dołącza do serwera 😄 Tak na szybko znalazłem jeszcze zgubioną ikonę od mnisiej +0
Opublikowano 16 Maja 20241 r 1. Zwój korekcji (71109) jest niewidzialny po przywołaniu, pojawia się po relogu. 2. Sura K nie ma tekstury. Spoiler 3. Szaman i szamanka nie mają tekstury fryzury Spoiler 4. Ninja K też nie ma tekstury fryzury Spoiler 5. Brak ikonki questa, pojawia się po najechaniu na niego Spoiler 6. Tak jak w komentarzu wyżej, po podniesieniu przedmiotu wyskakuje Nazwa34. Spoiler
Opublikowano 17 Maja 20241 r Nieprawidłowe skille, po odpaleniu Aury odpala nam się silne, berserker odpala nam aure. Takie bledy ma tez WP, zamiast czarownego odpala się Strach itd. Spoiler 2123.mp4
Opublikowano 18 Maja 20241 r Autor Wszystkie błędy zostały dodane do głównego tematu jako nowe zgłoszenia. W dniu 16.05.2024 o 20:14, WhiteBambo88 napisał(a): 6. Tak jak w komentarzu wyżej, po podniesieniu przedmiotu wyskakuje Nazwa34. Ten błąd został już rozwiązany poprawka dostępna w changelogu dla wersji 1.8 W dniu 16.05.2024 o 20:14, WhiteBambo88 napisał(a): 1. Zwój korekcji (71109) jest niewidzialny po przywołaniu, pojawia się po relogu Poprawka również została już wydana dostępna do pobrania w głównym temacie. Odnośnie problemów z teksturami, przed chwilą się zalogowałem i nie zauważyłem takich problemów. Wszystkie postacie w wyborze mają poprawne tekstury bazowe. Czy na pewno używasz najnowszej wersji klienta gry? Wprowadziłem tam spore zmiany w plikach MSM oraz strukturze pc i pc2. W związku z tym usuwam te zgłoszenia, ponieważ nie mogę potwierdzić, że takie problemy występują w najnowszej wersji klienta. Potwierdzenie: Spoiler 2024 05 18 13 13 00.mp4
Opublikowano 18 Maja 20241 r Spoiler Spoiler Potwierdzam co pisał @WhiteBambo88 na wersji 1.7 coś jest nie tak z niektórymi modelami. Brakuje też modelu mnisiej +0 0518 13:41:43010 :: icon/item/11200.tga ??? ????.CItemData::__SetIconImage
Opublikowano 18 Maja 20241 r Autor Wybaczcie, faktycznie taki problem istnieje, zaraz się nim zajmę i wydam poprawkę.
Opublikowano 18 Maja 20241 r Autor Problem z niepoprawnymi efektami przy włączaniu umiejętności został rozwiązany, poprawka wydana w głównym temacie Entry-Core.
Opublikowano 18 Maja 20241 r Przy próbie ulepszenia Magicznym Kamieniem (25041) Zbroi Czarnej Stali / Ubrania Czarnego Wiatru +9 wyrzuca błędy. Spoiler