Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Autor Właśnie zaczynam aktualizować główny temat o nowo dodane zgłoszenia i rozpoczynam proces napraw więc dziś może być dość dużo restartów serwera. Do niektórych muszę się odnieść ponieważ nie są błędami. W dniu 23.04.2024 o 23:38, WhiteBambo88 napisał(a): Napotkałem błąd w grupie, jeżeli członkowie są w jednym miejscu to jest ok, jeżeli ktokolwiek się przeteleportuje w inne miejsce to statystyki zaczynają świrować Edit. Błąd się pojawia nawet wtedy, gdy odejdziemy za daleko, nie trzeba być na innej mapie. To nie jest żaden błąd. Dokładnie w ten sposób działają bonusy w grupie działają tylko gdy jesteśmy blisko lidera grupy, nie działają na innych mapach, czy poza zasięgiem lidera. Cytat Odbicie i błogosławieństwo można rzucić z daleka. Pomoc smoka i buffy healera działają prawidłowo (trzeba podejść) Dzieje się tak przez party buff możesz nadać buffa wszystkim postaciom w grupie. Jest opcja włączenia/wyłączenia aby ten buff był w obrębie całej mapy. Stąd taki efekt. W dniu 24.04.2024 o 00:17, WhiteBambo88 napisał(a): Aura, czarowane ostrze znikają po teleporcie, inne skille np. buffy smoka nie Nie ma permamentnych umiejętności to normalne, że znikają po przeteleportowaniu. (choć zgodzę się z tym że to irytujące, zwłaszcza gdy często zmienisz channel) W dniu 24.04.2024 o 00:17, WhiteBambo88 napisał(a): Buffa na inną postać możemy nałożyć tylko będąc w pt, inaczej buffujemy sami siebie. A tak to nie miało działać? Wybacz, dawno nie grałem na oficjalnym muszę dokładnie przeanalizować lub zapytać kogoś kto gra i mi powie dokładnie w jaki sposób działają buffy. Reszta błędów oczywiście zostanie zapisanych i naprawionych tak szybko jak to tylko możliwe, dziękuje za poświęcony czas. 🙏 21 godzin temu, WhiteBambo88 napisał(a): Problem z wolnym. Tryb wolny nie działa dopóki druga osoba tez nie włączy trybu wolnego. To sprawdzę, ale może to wynikać z trybu testowego (masz gm) i ochronę przez PVP.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r 21 godzin temu, WhiteBambo88 napisał(a): Problem z wolnym. Tryb wolny nie działa dopóki druga osoba tez nie włączy trybu wolnego. A przypadkiem druga osoba musi mieć tryb Wrogi albo Wolny.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r 4 godziny temu, Sevence napisał(a): To nie jest żaden błąd. Dokładnie w ten sposób działają bonusy w grupie działają tylko gdy jesteśmy blisko lidera grupy, nie działają na innych mapach, czy poza zasięgiem lidera. Chodzi o to, że po odejściu kawałek dalej skacze HP, na nagraniu widac, że z 15k robi się 11k i tak w kółko, trzeba mieć itemy z HP. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): Dzieje się tak przez party buff możesz nadać buffa wszystkim postaciom w grupie. Jest opcja włączenia/wyłączenia aby ten buff był w obrębie całej mapy. Stąd taki efekt. Tu jest taki problem, że tylko dwa skille można rzucić z daleka, przy reszcie trzeba podejść. Na PL to działa tak, że szaman jak rzuci na siebie buffa to dostają to wszyscy w grupie, ale jak chcesz rzucić na kogoś to podchodzą i tak, chodzi w tym błędzie o dystans z jakiego on rzuca tego buffa. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): Nie ma permamentnych umiejętności to normalne, że znikają po przeteleportowaniu. (choć zgodzę się z tym że to irytujące, zwłaszcza gdy często zmienisz channel) Tak, ale zauważ, że Silne Ciało mentala (i nie tylko) nie znika po teleportacji do miasta, a np. Aura Miecz już tak. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): A tak to nie miało działać? Wybacz, dawno nie grałem na oficjalnym muszę dokładnie przeanalizować lub zapytać kogoś kto gra i mi powie dokładnie w jaki sposób działają buffy. Tu jest problem taki, że nie możemy zbuffować nikogo poza party, np. Maciek poprosi o buffa i go nie dostanie, bo nie jest w grupie. Jest animacja, ale nie dostaje buffów. 3 godziny temu, ExoCarossa napisał(a): A przypadkiem druga osoba musi mieć tryb Wrogi albo Wolny. Nie, w m1 ludzie na wolnym normalnie koszą ludzi. 4 godziny temu, Sevence napisał(a): To sprawdzę, ale może to wynikać z trybu testowego (masz gm) i ochronę przez PVP. Możliwe
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Autor 5 minut temu, WhiteBambo88 napisał(a): Chodzi o to, że po odejściu kawałek dalej skacze HP, na nagraniu widac, że z 15k robi się 11k i tak w kółko, trzeba mieć itemy z HP. To wnika z tego, że po oddaleniu się mając bonus HP z party on się dezaktywuje i wtedy punkty życia spadają - bonus został dezaktywowany jesteś poza zasięgiem lidera grupy. 5 minut temu, WhiteBambo88 napisał(a): Nie, w m1 ludzie na wolnym normalnie koszą ludzi. Ten problem został już rozwiązany i poprawnie działa na testowym.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Nie da się zmienić itemu typu zbroja na zbroje, Cytat 0427 16:40:05143 :: Traceback (most recent call last): 0427 16:40:05143 :: File "ui.py", line 1613, in OnUnselectItemSlot 0427 16:40:05144 :: File "ui.py", line 94, in __call__ 0427 16:40:05144 :: File "ui.py", line 85, in __call__ 0427 16:40:05145 :: File "uiInventory.py", line 1130, in UseItemSlot 0427 16:40:05145 :: AttributeError 0427 16:40:05145 :: : 0427 16:40:05145 :: 'InventoryWindow' object has no attribute 'wndSafeBox' 0427 16:40:05145 :: Spoiler
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Cytat Opis: Brak nazw gildii po zakończeniu wojny Status: Rozwiązany (DO SPRAWDZENIA) Sprawdzone, działa.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Nie działa zapis opcji gry i systemowych przykładowo jeżeli zablokujemy szept i zamkniemy clienta, odpalimy i sie zalogujemy to nie zapisało blokady szeptu.
Opublikowano 27 Kwietnia 20241 r Podczas logowania, gdy klikniemy anuluj, akcja nie zostanie anulowania i zostaniemy zalogowaniu, mimo wyraźnego anulowania.
Opublikowano 28 Kwietnia 20241 r Cytat A tak to nie miało działać? Wybacz, dawno nie grałem na oficjalnym muszę dokładnie przeanalizować lub zapytać kogoś kto gra i mi powie dokładnie w jaki sposób działają buffy. Miało działać, lecz szybko ten pomysł został wycofany skoro w następnej aktualizacji został poprawiony i buffa możemy rzucać też na członka bez grupy.
Opublikowano 29 Kwietnia 20241 r 1. Stackowanie przedmiotów, komunikat. 2. Chińskie znaczki informujące o braku szkła intuicji. 3. Podwójny dźwięk użycia zielonej/fioletowej mikstury 4. Słodycze (id: 50183) nie mają nazwy, opisu i można użyć kilkukrotnie. 5. Przy próbie podniesienia przedmiotów z ziemi siedząc na mouncie jeździmy w kółko Edytowane 29 Kwietnia 20241 r przez WhiteBambo88
Opublikowano 7 Maja 20241 r Rozjechane kodowanie w dialogu u Strażnika Wsi Spoiler Po naciśnięciu ESCAPE czegoś chyba brakuje: Spoiler Edytowane 7 Maja 20241 r przez ExoCarossa
Opublikowano 11 Maja 20241 r Błędna informacja z Klienta podczas logowania. Spoiler d123964ff9beac7915d9b93e703438cd.mp4
Opublikowano 11 Maja 20241 r Autor 45 minut temu, ExoCarossa napisał(a): Błędna informacja z Klienta podczas logowania. Problem został rozwiązany w build 1763.
Opublikowano 13 Maja 20241 r W dniu 11.05.2024 o 18:52, ExoCarossa napisał(a): Błędna informacja z Klienta podczas logowania. Pokaż ukrytą zawartość d123964ff9beac7915d9b93e703438cd.mp4 717.89 kB · 1 pobranie Pobrałem clienta z tematu i błąd występuje, przez moment widać komunikat o błędzie logowania, mimo to dołącza do serwera 😄 Tak na szybko znalazłem jeszcze zgubioną ikonę od mnisiej +0
Opublikowano 16 Maja 20241 r 1. Zwój korekcji (71109) jest niewidzialny po przywołaniu, pojawia się po relogu. 2. Sura K nie ma tekstury. Spoiler 3. Szaman i szamanka nie mają tekstury fryzury Spoiler 4. Ninja K też nie ma tekstury fryzury Spoiler 5. Brak ikonki questa, pojawia się po najechaniu na niego Spoiler 6. Tak jak w komentarzu wyżej, po podniesieniu przedmiotu wyskakuje Nazwa34. Spoiler
Opublikowano 17 Maja 20241 r Nieprawidłowe skille, po odpaleniu Aury odpala nam się silne, berserker odpala nam aure. Takie bledy ma tez WP, zamiast czarownego odpala się Strach itd. Spoiler 2123.mp4
Opublikowano 18 Maja 202418 Maj Autor Wszystkie błędy zostały dodane do głównego tematu jako nowe zgłoszenia. W dniu 16.05.2024 o 20:14, WhiteBambo88 napisał(a): 6. Tak jak w komentarzu wyżej, po podniesieniu przedmiotu wyskakuje Nazwa34. Ten błąd został już rozwiązany poprawka dostępna w changelogu dla wersji 1.8 W dniu 16.05.2024 o 20:14, WhiteBambo88 napisał(a): 1. Zwój korekcji (71109) jest niewidzialny po przywołaniu, pojawia się po relogu Poprawka również została już wydana dostępna do pobrania w głównym temacie. Odnośnie problemów z teksturami, przed chwilą się zalogowałem i nie zauważyłem takich problemów. Wszystkie postacie w wyborze mają poprawne tekstury bazowe. Czy na pewno używasz najnowszej wersji klienta gry? Wprowadziłem tam spore zmiany w plikach MSM oraz strukturze pc i pc2. W związku z tym usuwam te zgłoszenia, ponieważ nie mogę potwierdzić, że takie problemy występują w najnowszej wersji klienta. Potwierdzenie: Spoiler 2024 05 18 13 13 00.mp4
Opublikowano 18 Maja 202418 Maj Spoiler Spoiler Potwierdzam co pisał @WhiteBambo88 na wersji 1.7 coś jest nie tak z niektórymi modelami. Brakuje też modelu mnisiej +0 0518 13:41:43010 :: icon/item/11200.tga ??? ????.CItemData::__SetIconImage
Opublikowano 18 Maja 202418 Maj Autor Wybaczcie, faktycznie taki problem istnieje, zaraz się nim zajmę i wydam poprawkę.
Opublikowano 18 Maja 202418 Maj Autor Problem z niepoprawnymi efektami przy włączaniu umiejętności został rozwiązany, poprawka wydana w głównym temacie Entry-Core.
Opublikowano 18 Maja 202418 Maj Przy próbie ulepszenia Magicznym Kamieniem (25041) Zbroi Czarnej Stali / Ubrania Czarnego Wiatru +9 wyrzuca błędy. Spoiler