W patchu 17.5 na oficjalnym serwerze wprowadzono zmiany do umiejętności buffujących. Szaman rzucając buff na siebie, automatycznie buffuje teraz wszystkich członków swojej drużyny. Ta modyfikacja dodaje nową flagę 'PARTY' dla umiejętności. Postanowiłem rozszerzyć tę funkcjonalność.
Moje rozwiązanie
Na globalnym serwerze umiejętności buffujące dla drużyny działają tylko w pobliżu. Moje rozszerzenie pozwala na rzucanie buffa dla graczy w grupie z dowolnego miejsca na mapie.
To rozwiązanie jest opcjonalnie do włączenia na makro 'ENABLE_PARTY_SKILL_FULL_MAP'.
Cześć 🖐️
W patchu 17.5 na oficjalnym serwerze wprowadzono zmiany do umiejętności buffujących. Szaman rzucając buff na siebie, automatycznie buffuje teraz wszystkich członków swojej drużyny. Ta modyfikacja dodaje nową flagę 'PARTY' dla umiejętności. Postanowiłem rozszerzyć tę funkcjonalność.
Moje rozwiązanie
Na globalnym serwerze umiejętności buffujące dla drużyny działają tylko w pobliżu. Moje rozszerzenie pozwala na rzucanie buffa dla graczy w grupie z dowolnego miejsca na mapie.
To rozwiązanie jest opcjonalnie do włączenia na makro 'ENABLE_PARTY_SKILL_FULL_MAP'.
Przedstawienie rozwiązania
Implementacja
📁Lokalizacja pliku: 'common -> locale_inc.h'
➕ Dodaj
📁Lokalizacja pliku: 'game -> src -> skill.h'
🔎 Szukaj
➕ Dodaj (na końcu listy u ciebie może ostania być inna)
📁Lokalizacja pliku: 'game -> src -> char_skill.cpp'
🔎 Szukaj
♻️Zamień
🔎 Szukaj
➕Dodaj
🔎 Szukaj
➕ Dodaj
🔎 Szukaj
➕ Dodaj
📁Lokalizacja pliku: 'game -> src -> char.h'
🔎 Szukaj
➕ Dodaj
🛠️ Modyfikacja struktury tabeli - 'skill_proto'
Mała uwaga, wszystkie typy muszą być zgodne z typami w źródle kolejność i ilość musi się zgadzać jeśli nie masz jakiejś dodanej, musisz ją dodać!
🛠️ Modyfikacja rekordów w tabeli - 'skill_proto'
📁Lokalizacja pliku: 'locale -> pl -> skill_desc.txt'
♻️Zamień (tylko rekordy dla tych umiejętności co podałem)