Witajcie! 😃 Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma zmianami, które wprowadziłem ostatnio w entry-core. Jest to szczególnie ważne dla Game Masterów (GM)! 🎩
Co Zmieniłem? 🔧
1️⃣ Zmiana Przedrostka dla GM 🎮
Pierwotnie, poziom dla GM był wyświetlany w ten sam sposób jak dla zwykłych graczy. Teraz, jeżeli jesteś GM, zamiast poziomu zobaczysz przedrostek "Mistrz Gry".
To jasno pokazuje, kto faktycznie rządzi na serwerze! 👑
2️⃣ Dodanie Spacji po Poziomie 🛠️
Zauważyłem, że nazwa rangi była zbyt blisko liczby reprezentującej poziom. Postanowiłem to naprawić, dodając dodatkową spację po poziomie. Tekst jest teraz bardziej czytelny i estetyczny. 👓
3️⃣ Zmiana typu danych z char na std::string 🔄
W celu zwiększenia czytelności i bezpieczeństwa, zmieniłem typ danych używany do przechowywania tekstu z char[] na std::string.
W celu eliminowania potencjalnych błędów związanych z zarządzaniem pamięcią. 🛡️
Podsumowanie 🌟
Wprowadzone przez mnie zmiany mają na celu zwiększenie czytelności, estetyki i bezpieczeństwa.
Mam nadzieję, że te ulepszenia będą kolejnym krokiem w kierunku doskonalenia tego zbugowanego źródła gry. 🤣
Wprowadzenie 📚
Witajcie! 😃 Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma zmianami, które wprowadziłem ostatnio w entry-core. Jest to szczególnie ważne dla Game Masterów (GM)! 🎩
Co Zmieniłem? 🔧
1️⃣ Zmiana Przedrostka dla GM 🎮
Pierwotnie, poziom dla GM był wyświetlany w ten sam sposób jak dla zwykłych graczy. Teraz, jeżeli jesteś GM, zamiast poziomu zobaczysz przedrostek "Mistrz Gry".
To jasno pokazuje, kto faktycznie rządzi na serwerze! 👑
2️⃣ Dodanie Spacji po Poziomie 🛠️
Zauważyłem, że nazwa rangi była zbyt blisko liczby reprezentującej poziom. Postanowiłem to naprawić, dodając dodatkową spację po poziomie. Tekst jest teraz bardziej czytelny i estetyczny. 👓
3️⃣ Zmiana typu danych z char na std::string 🔄
W celu zwiększenia czytelności i bezpieczeństwa, zmieniłem typ danych używany do przechowywania tekstu z char[] na std::string.
W celu eliminowania potencjalnych błędów związanych z zarządzaniem pamięcią. 🛡️
Podsumowanie 🌟
Wprowadzone przez mnie zmiany mają na celu zwiększenie czytelności, estetyki i bezpieczeństwa.
Mam nadzieję, że te ulepszenia będą kolejnym krokiem w kierunku doskonalenia tego zbugowanego źródła gry. 🤣
Prezentacja zmian:
Przedrostek dla GM zamiast poziomu.
Poprawa estetyki wyświetlania poziomu z rangą.
Przejdźmy w końcu do kodu...
📂 Lokalizacja pliku: ' UserInterface -> InstanceBaseEffect.cpp'
🔍 Szukamy:
🔄 Zmieniamy:
📂 Lokalizacja pliku: ' UserInterface -> InstanceBase.h'
🔍 Szukamy:
🔄 Zmieniamy:
📂 Lokalizacja pliku: ' UserInterface -> StdAfx.h'
➕ Dodaj