Opublikowano 27 Sierpnia 20231 r Wprowadzenie 📚 Witajcie! 😃 Chciałbym podzielić się z Wami kilkoma zmianami, które wprowadziłem ostatnio w entry-core. Jest to szczególnie ważne dla Game Masterów (GM)! 🎩 Co Zmieniłem? 🔧 1️⃣ Zmiana Przedrostka dla GM 🎮 Pierwotnie, poziom dla GM był wyświetlany w ten sam sposób jak dla zwykłych graczy. Teraz, jeżeli jesteś GM, zamiast poziomu zobaczysz przedrostek "Mistrz Gry". To jasno pokazuje, kto faktycznie rządzi na serwerze! 👑 2️⃣ Dodanie Spacji po Poziomie 🛠️ Zauważyłem, że nazwa rangi była zbyt blisko liczby reprezentującej poziom. Postanowiłem to naprawić, dodając dodatkową spację po poziomie. Tekst jest teraz bardziej czytelny i estetyczny. 👓 3️⃣ Zmiana typu danych z char na std::string 🔄 W celu zwiększenia czytelności i bezpieczeństwa, zmieniłem typ danych używany do przechowywania tekstu z char[] na std::string. W celu eliminowania potencjalnych błędów związanych z zarządzaniem pamięcią. 🛡️ Podsumowanie 🌟 Wprowadzone przez mnie zmiany mają na celu zwiększenie czytelności, estetyki i bezpieczeństwa. Mam nadzieję, że te ulepszenia będą kolejnym krokiem w kierunku doskonalenia tego zbugowanego źródła gry. 🤣 Prezentacja zmian: Przedrostek dla GM zamiast poziomu. Poprawa estetyki wyświetlania poziomu z rangą. Przejdźmy w końcu do kodu... 📂 Lokalizacja pliku: ' UserInterface -> InstanceBaseEffect.cpp' 🔍 Szukamy: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔄 Zmieniamy: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📂 Lokalizacja pliku: ' UserInterface -> InstanceBase.h' 🔍 Szukamy: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔄 Zmieniamy: 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📂 Lokalizacja pliku: ' UserInterface -> StdAfx.h' ➕ Dodaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się
Opublikowano 27 Sierpnia 20231 r Bardzo długo szukałem tego i nie mogłem znaleźć, a teraz jak zbawienie haha 😄 Napewno się przyda! 😄 //Mały problem po podmianie Edytowane 27 Sierpnia 20231 r przez Delta
Opublikowano 27 Sierpnia 20231 r Autor @Delta Jeśli zmieniłeś typ danych dla level to musisz też w InstanceBase.h void UpdateTextTailLevel(uint32_t level);
Opublikowano 27 Sierpnia 20231 r 11 minut temu, Sevence napisał(a): @Delta Jeśli zmieniłeś typ danych dla level to musisz też w InstanceBase.h void UpdateTextTailLevel(uint32_t level); Dziękuje, działa.
Opublikowano 27 Sierpnia 20231 r Autor @Delta Zauważyłem dość ciekawe ulepszenia w czcionce na tym screenie wygląda naprawdę wyraźnie. Mógłbyś podzielić się, jakiego fontu używasz? Czy może to jakiegoś innego rodzaju modyfikacja?
Opublikowano 19 Września 20231 r InstanceBaseEffect.h' - taki plik nie istnieje u mnie void UpdateTextTailLevel(uint32_t level); , zmieniłem tylko w InstanceBase.h, Mam problem z kompilacją binki.
Opublikowano 19 Września 20231 r Autor Faktycznie jest pomyłka w temacie chodzi o instanceBase.h Masz błąd że składnia pokaż screen jak to dodałeś.
Opublikowano 19 Września 20231 r Autor Tu nie widzę błędu według logów w visualu błąd pochodzi z InstanceBase.h pokaż z niego screen.
Opublikowano 19 Września 20231 r Autor Gdzieś popełniłeś błąd, wystarczy zamienić tę funkcję w inatancebaseeffect.cpp i instancebase.h i musi działać. Po południe będę przy pc to mogę zerknąć.
Opublikowano 19 Września 20231 r Dodaj proszę by w obu tych plikach jak komuś brakuje trzeba dopisać na górze. #include "cstdint"
Opublikowano 19 Września 20231 r Autor Zakładałem, że większość ma ten include dodany, ale dziękuję za przetestowanie zaktualizuje temat aby inni nie doświadczyłi tego błędu. Inna opcja to po prostu zostać przy DWORD.