Opublikowano 21 Marca 20242 l Cześć, Funkcja zliczająca zabójstwa w zadaniach nie działa poprawnie, gdy zliczani są gracze. W rezultacie zadania polegające na eliminowaniu graczy są zliczane podwójnie zamiast pojedynczo. Rozwiązanie naprawia ten problem również w zabójstwach w grupie. Zrobiłem również małą refaktoryzację tej funkcji aby usprawnić jej działanie. Opis zmian Dodałem kontrolę istnienia postaci gracza i postaci gracza w grupie, zapobiegając potencjalnym błędom z null pointerami, Dodałem iteratory do lokalizacji zabitego obiektu zamiast bezpośredniego dostępu do mapy za pomocą indexów. Zaktualizowałem nazwy zmiennych na bardziej intuicyjne. Rozwiązałem problem z podwójnym zliczaniem graczy, Usunąłem zbędne komentarze, Usprawniłem nieco logikę funkcji, Przedstawienie błędu Przedstawienie rozwiązania Implementacja 📁Lokalizacja pliku: 'game -> src -> questmanager.cpp' 🔎Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ♻️ Zamień
Opublikowano 21 Marca 20242 l Autor W dniu 21.03.2024 o 20:33, ExoCarossa napisał(a): ###### reklama ########### XD 💰💰💰💲💲💲💲💲