Skocz do zawartości
Opublikowano

Jak poniżej w obrazkach. Przywoluje dzika jako moba, defaultowa wysokosc nazwy jak widać, na drugim obrazku bez przywolanego dzika w poblizu nick jest mniej wiecej w tej samej pozycji, co nazwa dzika z pierwszego obrazka.
Na trzecim obrazku, no wlasnie, co to kur** jest. Siedzac na dziku gdy przywoluje go jako npcta, nick wedruje 2 razy wyzej. Jak to kur** naprawić? Jak widać flaga krolestwa jest praktycznie w nim. Orginalnie w race_height nie mam wzmianki o dziku. W czym tkwi problem? Po dodaniu id npc dzika do race_height, jego nick jest przy samej jako u npcta, ale w normalnej pozycji kiedy postac na nim jest. Da sie to jakos skorygować?

xdd.png

xdddd.png

xddddd.png

Edytowane przez Makaveli

Rozwiązane przez makaveli_the_don_

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Ja jak bym miał taki problem to pytanie co robiłem ostatnio w kodzie po stronie bin i tam szukał rozwiązania.

Nie mam jak Ci sprawdzić ale pytanie jest czy org też tak jest nigdy na to nie zwracałem uwagi 😜

Opublikowano
  • Autor
  • Rozwiązanie

Dobra, z dzikiem problem jakoby rozwiazany po dodaniu odpowiedniego parametru do race_height.txt. Jednak.. po dodaniu kostiumu w pliku np warrior_w.msm, nick wojowniczki z automatu sie podnosi.
Moze mi ktos wytlumaczyc, jaki wplyw ma ten plik na race_height? 

Opublikowano

Pewnie jakaś kość jest podpięta, że od tego momentu wylicza wysokość do nicku np (głowy nie dam uciąć)

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.