Skocz do zawartości
Opublikowano

Cześć,

Piszę do Was z kilkoma pytaniami dotyczącymi projektu Entry-Core. Moim celem było stworzenie idealnej bazy do tworzenia własnych serwerów, wolnej od błędów i zoptymalizowanej pod kątem maksymalnej wydajności. Od początku wzorowałem się na oficjalnym serwerze, co wydawało mi się naturalnym wyborem.

Moje pytanie brzmi: Na jakim etapie rozwoju powinna zatrzymać się wersja podstawowa? Co powinna zawierać pod względem zawartości? Każda baza składa się z plików z określonego okresu oficjalnego serwera. Co Waszym zdaniem powinno się na niej znajdować? Mam na myśli mapy, systemy i modyfikacje (tylko to, co oferuje oficjalny serwer).

Mam również drugą koncepcję, która zakłada dwie wersje plików:

• Entry-Core: Baza z minimalną zawartością, zawierająca na przykład mapy do Groty i broń do trytona. Umożliwiłoby to twórcom samodzielną modyfikację serwerów według potrzeb.
  • Entry-Core-Ex: Wersja rozbudowywana o nowe systemy i nowoczesne rozwiązania, takie jak, sklepy offline, szarfy, alchemia, żywioły, wikipedia dropu i inne popularne modyfikacje. Każdy element dodawany do wersji rozszerzonej byłby konsultowany z Wami, a decyzja o jego wdrożeniu byłaby podejmowana w drodze głosowania.

Będę wdzięczny za Waszą opinię na temat tego projektu, szczególnie w kontekście dwóch wersji plików: Entry-Core i Entry-Core-Ex (nazwy robocze).

Featured Replies

Opublikowano

Jestem za tą drugą opcją. Czysta wersja dla chcących zrobić serwer po swojemu i mocno rozbudowana dla wymagających. ❤️ Szacunek za twoja pracę.

Opublikowano

Taka wersja druga jak by była skomponowana tam jak mówisz i w pełni działająca to kurde ile ludzi by się tutaj sprowadziło 😄 wiele ludzi szuka gotowego rozwiązania, a taka podstawka z tymi podstawowymi systemami idealna na rozpoczęcie swoich pierwszych projektów, z czego pewnie też bym skorzystał, a z drugie strony też dużo ludzi co poszukuję czystych gołych plików, może dodanie systemu wielojęzycznego do v1 ? 

tak że czekamy teraz na Entry-Core-Ex 😉

Edytowane przez Roshi

Opublikowano

Dla mnie wersja z dodatkami, jeżeli ktoś nie chce jakiegoś systemu to nie widzę problemu aby wyłączyć //#define lub usunąć z kodu.
Co do dodatków wszystko co wymieniłeś jest obecnym standardem na serwerach.

Opublikowano

Popieram Pana wyżej, oprócz żywiołów chyba 80% serwerów ma dodatki, które wymieniłeś.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Żadnych dodatków. Trzeba najpierw załatać podstawkę ale bez waszej pomocy to się nie uda 1-3 osoby nie wyłapią wszystkich błędów.

Opublikowano
  • Autor

To dość stary temat, aktualnie EntryCore - to będzie tylko i wyłącznie czysta podstawka, nie ma żadnych planów na wdrażanie do niej featerów. Chcę aby była użyteczna dla większej ilości osób, a co ma być na waszym serwerze to już zależy od was. 

Opublikowano
6 minut temu, Marchewa napisał(a):

Żadnych dodatków. Trzeba najpierw załatać podstawkę ale bez waszej pomocy to się nie uda 1-3 osoby nie wyłapią wszystkich błędów.

5 minut temu, Sevence napisał(a):

To dość stary temat, aktualnie EntryCore - to będzie tylko i wyłącznie czysta podstawka, nie ma żadnych planów na wdrażanie do niej featerów. Chcę aby była użyteczna dla większej ilości osób, a co ma być na waszym serwerze to już zależy od was. 

Dużo błędów wychodzi po dodaniu systemów które obecnie są podstawką każdego serwera.

Opublikowano
Teraz, ExoCarossa napisał(a):

Dużo błędów wychodzi po dodaniu systemów które obecnie są podstawką każdego serwera.

Ja dużo błędów wyłapuję robiąc sam drop 

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, ExoCarossa napisał(a):

Tak, ale tego się nie ominie, każdy będzie dodawał różne systemy, modyfikacje i koniec końców jeśli to będzie pochodziło z random for no to różnie może być. Możemy co najwyżej pomóc w diagnozie.