Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Witam czy ktos by pomógł przy zrobieniu serwer vps na tych plikach? chodzi o to ze zrobilem dobrze wgralem mysql do bazy danch oraz game jak w poradniku jest a nie moge zalogowac sei do navicata
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Musisz bardziej opisać nam problem, co zrobiłeś. W jaki sposób utworzyłeś użytkownika. W jaki sposób próbujesz się łączyć z bazą? Jaki błąd otrzymujesz itd.
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Autor Wgrałem od razu te pliki game oraz MySQL wypakowałem robiłem krok po kroku co na początku poradnika a z Navicata wyskoczył IP serwera które chciałem się połączyć i w nawiasie 30002 cos takiego. Czy to możliwe że musze wgrać jeszcze przed wrzuceniem plików MySQL itd. przez putty?
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Nie, wystarczy że zainstalujesz pakiet bazy danych na serwerze i możesz się z nią łączyć. Pokaż zrzut ekranu tego błędu dokładnie wtedy będziemy wiedzieć co on mówi.
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Autor Spoiler Teraz zacząłem robić z tego poradnika ze wpierw MySQL itd. i dopiero pliki wgrać Spoiler
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Bardzo proszę, edytuj post zamiast dodać nowy jeśli nikt nie odpowiedział. Kod błędu 2002 - oznacza, że połączenie nie może być zrealizowane. Sprawdź, czy proces MySQL jest włączony możesz to zrobić poprzez polecenie: service mysql-server status
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Autor Sprawdziłem i błąd wyskakuje: Spoiler Jak chce teraz zrobić pkg upgrade i error: Spoiler
Opublikowano 28 Kwietnia 202428 Kwi Na systemie FreeBSD 12.x nie są dostępne już oficjalne repozytoria przez co nie możesz pobrać pakietu MySQL. Możesz spróbować to naprawić w ten sposób, że zmienisz serwer repozytorium, lecz nie jestem pewien, czy to zadziała na 12. Zainteresuj się tym tematem i spróbuj wykonać pierwszy krok. Jak już wspomniałem system FreeBSD 12 jest już przestarzały i nie wspierany, zalecam upgrade na wyższą wersję, która nadal ma wsparcie.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Autor Zrobiłem to w końcu mogę się zalogować do Naviacata tylko mam teraz taki problem ze nie wiem o co tu chodzi otwieramy pack.py i wpisujemy wszystkie (po spacji może być) nazwy folderów oprócz "bin" czekamy, chwilę może to zająć pewnie się zorientowałeś że plik .exe pewnie chodzi wypakowanie plików który są opisane w pliku pack.py tylko jaka komenda do putty żeby wypakować.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Nie, kroki opisane są odnośnie spakowania paczek do klienta i skonfigurowanie packera, którym spakujesz rooty itd.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Autor A jak spakować poprzez putty? Bo w plikach nie ma nic do pakowania wiem ze kiedyś jak robiłem to jakąś komenda się to robiło i się wpisywało wszystkie nazwy folderów.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj To robisz na Windowsie. Zainstaluj sobie python2.7 masz w paczce z plikami w folderze makepack lub pobierz z sieci. Otwierasz sobie wiersz poleceń i przechodzisz do katalogu makepack i wywołujesz skrypt pack.py.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Aby wywołać skrypt pack.py musisz zainstalować pythona w wersji 2.7 u siebie na komputerze. Na powyższym screenie pokazałem Ci jakim poleceniem wywołujesz później ten skrypt.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj To teraz uruchom sobie wiersz poleceń (cmd) i wejdź do katalogu tego .makepack, nie wiem gdzie go tam masz, a następnie wpisz takie polecenie: python pack.py
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Autor Dobrze. Nie działa ta komenda C:\Users\walde>python pack.py 'python' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. bo ogólnie jak odpalać CMD to mam C : windows a tego pack.py mam na innym dysku albo jak przejść do tego folderu w CMD Wyskakuje mi jakieś nie mo Spoiler
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Nie jesteś w katalogu w którym masz ten skrypt przecież wyskoczył Ci komunikat, że niepoprawna nazwa katalogu i nie przeszedłeś do niego. Na początek musisz zmienić partycję na tą Z robisz to poleceniem: Z: Następnie w eksploratorze windows w pasku adresu skopiuj sobie ścieżkę do tego katalogu: cd Z:\wom\metin2\.makepack Jak poprawnie przejdzie do tego katalogu to będziesz mieć tak: Z:\wom\metin2\.makepack> Wtedy możesz wykonać dopiero ten skrypt: python pack.py
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Sprawdź, czy Python jest poprawnie zainstalowany, wpisz polecenie: python --version Jeśli nie otrzymasz informacji to pewnie nie masz skonfigurowanej zmiennej środowiskowej 'PATH'. Wtedy wchodzisz w zaawansowane ustawienia systemu: Wchodzi w Zmienne środowiskowe i w zmiennych systemowych PATH dodajesz nową i wybierasz katalog do Python27.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Wpisujesz Python27 pack.py, pokażesz screena z konsoli podczas wpisywania z logiem błędu? Jesteś pewien, że ten katalog, który wskazałeś, wskazuje lokalizację do folderu z python.exe?
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Autor wpisałem tak i tak Spoiler widziałem gdzieś na forum ze trzeba przy instalacji python kliknąć path ja tego nie miałem
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Wejdź do tego katalogu, który wskazałeś w zmiennej środowiskowej do Pythona i pokaż jego zawartość, bo mam wrażenie, że to nie jest poprawny katalog. Masz opcję edytuj post, postaraj się jej używać zamiast dodawać kolejny, dzięki.
Opublikowano 4 Maja 20244 Maj Autor już zmieniłem teraz zauważyłem i wygląda tak zmieniłem ale dalej nie działa Spoiler
Witam czy ktos by pomógł przy zrobieniu serwer vps na tych plikach? chodzi o to ze zrobilem dobrze wgralem mysql do bazy danch oraz game jak w poradniku jest a nie moge zalogowac sei do navicata