Opublikowano 25 Maja 20241 r Cześć, Ten temat poświęcony jest wprowadzeniu ulepszenia w komunikacie zapraszania do gildii. Nowa wersja pakietu będzie przekazywać dodatkową informację - nazwę gracza wysyłającego zaproszenie. Umożliwi to wyświetlenie w komunikacie zarówno nazwy gildii, jak i nazwy gracza zapraszającego. Stara wersja komunikatu: Nowa wersja komunikatu: Implementacja 📂Lokalizacja pliku: 'game -> guild.cpp' 🔍Szukaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto ➕Dodaj 🔍Szukaj ♻️Zamień 🔍Szukaj ➕Dodaj 📂Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> PythonNetworkStreamPhaseGame.cpp' 🔍Szukaj ♻️Zamień 🔍Szukaj ➕Dodaj 🔍Szukaj ♻️Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'root -> game.py' 🔍Szukaj ♻️Zamień 📂Lokalizacja pliku: 'locale -> locale_game.txt' 🔍Szukaj ♻️Zamień
Opublikowano 18 Czerwca 20241 r Autor @koka Masz rację, istnieje problem z przepełnieniem bufora i taki problem z losowymi znakami może wystąpić. W tym poradniku po prostu zapomniałem w warunku odbierającym dodać +1, aby tego przepełnienie nie było, oficjalnie tak zrobiłem i nie miałem takich problemów. Oczywiście zaktualizowałem poradnik. W tym warunku odbierającym CKod został skopiowanyif (!Recv(GUILD_NAME_MAX_LEN, &szGuildName)) Dodaj +1 i wtedy bufor będzie miał odpowiedni rozmiar: CKod został skopiowanyif (!Recv(GUILD_NAME_MAX_LEN + 1, &szGuildName))