Opublikowano 2 Czerwca 20242 Cze Z racji że ostatnio mam sporo wolnego czasu mogę zaoferowac na chwilę obecną swoje usługi takie jak: Zabezpieczenie systemu poprzez firewall systemowy + możliwe dodatkowe skrypty / oprogramowanieKonfiguracje systemu pod serwer WWW wraz z zoptymalizowaną konfiguracją (preferuję nginx lub apache)Konfiguracje systemu pod serwer pocztowy z pełną konfiguracją dla domeny (DKIM,SPF,DMARC)Konfiguracja serwerów backupowychKonfiguracje serwera vpn do zabezpieczenia sieci serwera metina i nie tylkoKonfiguracje maszyny pod tworzenie serwerów wirtualnych (VPS)Instalację systemu operacyjnego z iso na serwerze dedykowanym/vps.Podział serwera dedykowanego na vpsPodział serwerów webowych na hosty virtualne oraz konta ftpPomoc w odzyskiwaniu danych z maszynPomoc w rozwiązywaniu problemów z maszyną bądź oprogramowaniem (np. MySQL)Pomoc w ogarnięciu ataków flood,dos,ddosPisanie skryptów automatyzujacych prace systemów jak i bazy.. Jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz czegoś z poza zakresu wymienionych usług możesz również się za mną skontaktować.Discord: kiziorck Edytowane 11 Kwietnia11 Kwi przez KizioRCK
Opublikowano 4 Listopada 20244 Lis Moim skromnym zdaniem osoba biorąca się za stawianie serwera powinna te podstawy mieć w jednym paluszku i dopiero się brać za to. Lub chociaż osoba która pełni funkcję technika. branie milion osób od tego, tamtego moim zdaniem mija się z celem. ale jak najbardziej popieram to, że takie osoby się oferują i chętnie chcą świadczyć swoich usług dla mniej doświadczonych osób.
Opublikowano 8 Listopada 20248 Lis Autor W dniu 4.11.2024 o 22:56, Tuike napisał(a): Moim skromnym zdaniem osoba biorąca się za stawianie serwera powinna te podstawy mieć w jednym paluszku i dopiero się brać za to. Lub chociaż osoba która pełni funkcję technika. branie milion osób od tego, tamtego moim zdaniem mija się z celem. ale jak najbardziej popieram to, że takie osoby się oferują i chętnie chcą świadczyć swoich usług dla mniej doświadczonych osób. Ujmę to tak. Znam wielu techników którzy jeśli chodzi o robienie serwera gry są bardzo dobrzy jeśli chodzi o kod i utrzymanie jego stabilności ale często pojawia sie przy starcie tego typu problem że niektóre zewnętrzne firewalle nie wykrywają niektórych metod ataków nawet seria game z ovh i zdarzyła mi się sytuacja gdzie napisał do mnie klient juz po starcie serwera gdzie miał dość duże ataki i musiałem mu pomagać wyciąć kilkadziesiąt tysięcy adresów ip które przeszły przez zewnętrzny firewall. I nie nie było to kilkadziesiąt tysięcy połączeń z jednego ip tylko każdy był z innego adresu. Dodam do tego że ja nie dołączem do teamów na procencie tylko pracuje na zasadzie zapłaty za wykonaną pracę