Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze Cześć mam taki problem z alchemia na serwerze. 1. Gdy chce ulepszyć klase to wyskakuje mi na czacie : Ten przedmiot nie moze byc ulepszony w ten sposób w dragonsoul.cpp znalazłem to : std::set <LPITEM>::iterator it = set_items.begin(); { LPITEM pItem = *it; GetDragonSoulInfo(pItem->GetVnum(), ds_type, grade_idx, step_idx, strength_idx); if (!m_pTable->GetRefineGradeValues(ds_type, grade_idx, need_count, fee, vec_probs)) { ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("등급 개량할 수 없는 용혼석입니다.")); SendRefineResultPacket(ch, DS_SUB_HEADER_REFINE_FAIL_INVALID_MATERIAL, TItemPos(pItem->GetWindow(), pItem->GetCell())); return false; } } 2. Gdy chce zrobic stopień jakości to wyskakuje mi na czacie : Przedmiot ten nie jest potrzebny do uszlachetniania. oraz w dragonsoull.cpp znalazłem to : std::set <LPITEM>::iterator it = set_items.begin(); { LPITEM pItem = *it; GetDragonSoulInfo(pItem->GetVnum(), ds_type, grade_idx, step_idx, strength_idx); if (!m_pTable->GetRefineStepValues(ds_type, step_idx, need_count, fee, vec_probs)) { ch->ChatPacket(CHAT_TYPE_INFO, LC_TEXT("단계 개량할 수 없는 용혼석입니다.")); SendRefineResultPacket(ch, DS_SUB_HEADER_REFINE_FAIL_INVALID_MATERIAL, TItemPos(pItem->GetWindow(), pItem->GetCell())); return false; } } po local_string doszedłem do tych rzeczy przez chińskie znaki. i jeszcze jedno jak zmienic ilość kamienni np na klase, bo aktualnie mam 15 kamieni na klase wyzej a chciałbym 2. Pozdrawiam
Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze Moim zdaniem, nie masz poprawnie skonfigurowanego pliku ustawiającego wszystkie grupy dla kamieni. Ten plik znajdziesz na serwerze w /share/locale/poland/ o nazwie 'dragon_soul_table.txt' w nim ustawiasz wszystko wraz z ilościami kamieni NEED_COUNT.
Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze Autor taki błąd na channel1 w syser SYSERR: Jun 24 18:07:25 :: ReadVnumMapper: In Group VnumMapper, ?e¡¤??¢牱1's Vnum is invalid SYSERR: Jun 24 18:07:25 :: Boot: cannot load DragonSoulTable: locale/english/dragon_soul_table.txt
Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze błąd wskazuje jasno że nie może załadować pliku dragon_soul_table.txt powinien się znaleźć w locale/english/dragon_soul_table.txt
Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze Autor 12 minut temu, luki3507 napisał(a): błąd wskazuje jasno że nie może załadować pliku dragon_soul_table.txt powinien się znaleźć w locale/english/dragon_soul_table.txt znajduje się właśnie tam ten plik 😄 a podczas prób ulepszenia takie błędy jeszcze : SYSERR: Jun 24 18:21:43 :: GetRefineGradeValues: Invalid row. DragonSoulGroup(ąé·ćĽ®) Grade(grade_normal) SYSERR: Jun 24 18:22:04 :: GetRefineGradeValues: Invalid row. DragonSoulGroup(Č·漮) Grade(grade_normal) SYSERR: Jun 24 18:22:23 :: GetRefineStepValues: Invalid row. DragonSoulGroup(Č·漮) Step(step_lowest) Edytowane 24 Czerwca 202424 Cze przez Burdavsky
Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze 1 minutę temu, Burdavsky napisał(a): znajduje się właśnie tam ten plik 😄 chmody poprawne?
Opublikowano 24 Czerwca 202424 Cze Autor Rozwiązanie 1 minutę temu, luki3507 napisał(a): chmody poprawne? poprawne Naprawione dziekuje wam za pomoc Problemem były bonusy w alchemii tzn takie jak: 10 RESIST_WOLFMAN 15 10 5 ATT_BONUS_TO_WOLFMAN 15 10
Cześć mam taki problem z alchemia na serwerze.
1. Gdy chce ulepszyć klase to wyskakuje mi na czacie :
Ten przedmiot nie moze byc ulepszony w ten sposób
w dragonsoul.cpp znalazłem to :
2. Gdy chce zrobic stopień jakości to wyskakuje mi na czacie :
Przedmiot ten nie jest potrzebny do uszlachetniania.
oraz w dragonsoull.cpp znalazłem to :
po local_string doszedłem do tych rzeczy przez chińskie znaki.
i jeszcze jedno jak zmienic ilość kamienni np na klase, bo aktualnie mam 15 kamieni na klase wyzej a chciałbym 2.
Pozdrawiam