Opublikowano 29 Czerwca 20241 r Cześć, Tworzenie nowej postaci powinno być prostym procesem, ale ostatnio napotkałem kilka problemów, przez które czasami nie mogłem tego zrobić i nie wiedziałem dlaczego. Doszedłem do wniosku, że brakuje jasnych komunikatów o błędach, które pomogłyby graczowi od razu zrozumieć, co poszło nie tak. Postanowiłem więc przyjrzeć się obecnym komunikatom błędów i rozbudować je, żeby każdy komunikat był jasny dla gracza. Co zostało ulepszone? Dodałem jasne komunikaty o błędach podczas tworzenia postaci. Ulepszyłem logi błędów. Komunikaty o błędach skalują się w zależności od długości tekstu. Dodałem znak null na końcu hasła po użyciu strncpy, żeby zapobiec przepełnieniu bufora. Prezentacja 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Ulepszona detekcja błędów Spoiler 📁Lokalizacja pliku: 'common -> length.h' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ➕Dodaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'game -> input_login.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień całą funkcję 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'game -> input_db.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'db -> ClientManagerPlayer.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'db -> ClientManagerPlayer.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'core -> networkmodule.py' ♻️Zamień całą klasę 'PopupDialog' 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'locale -> locale_game.txt' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się
Opublikowano 29 Czerwca 20241 r Kiedyś widziałem u siebie jak i innych że jak się zalogujesz na nowe konto i pospamujesz enter aż do stworzenia postaci to nie będzie możliwości jej stworzenia aż do ponownego zalogowania "na spokojnie"
Opublikowano 29 Czerwca 20241 r Autor Jest to spowodowane limitem 30 sekundowym podczas tworzenia postaci na oficjalnym serwerze dodali dodatkowe komunikaty o błędach, które można zobaczyć w tym temacie.
Opublikowano 4 Września 20244 Wrz 📁Lokalizacja pliku: 'core / root -> ClientManagerPlayer.cpp' Tutaj chyba się wkradł błąd XD