Opublikowano 29 Czerwca 202429 Cze Cześć, Tworzenie nowej postaci powinno być prostym procesem, ale ostatnio napotkałem kilka problemów, przez które czasami nie mogłem tego zrobić i nie wiedziałem dlaczego. Doszedłem do wniosku, że brakuje jasnych komunikatów o błędach, które pomogłyby graczowi od razu zrozumieć, co poszło nie tak. Postanowiłem więc przyjrzeć się obecnym komunikatom błędów i rozbudować je, żeby każdy komunikat był jasny dla gracza. Co zostało ulepszone? Dodałem jasne komunikaty o błędach podczas tworzenia postaci. Ulepszyłem logi błędów. Komunikaty o błędach skalują się w zależności od długości tekstu. Dodałem znak null na końcu hasła po użyciu strncpy, żeby zapobiec przepełnieniu bufora. Prezentacja 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się Ulepszona detekcja błędów Spoiler 📁Lokalizacja pliku: 'common -> length.h' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ➕Dodaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'game -> input_login.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień całą funkcję 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'game -> input_db.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'db -> ClientManagerPlayer.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'db -> ClientManagerPlayer.cpp' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'core -> networkmodule.py' ♻️Zamień całą klasę 'PopupDialog' 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się 📁Lokalizacja pliku: 'locale -> locale_game.txt' 🔍Szukaj 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się ♻️Zamień 🔐 Ukryta Treść 🔐 Zaloguj się lub Zarejestruj się
Opublikowano 29 Czerwca 202429 Cze Kiedyś widziałem u siebie jak i innych że jak się zalogujesz na nowe konto i pospamujesz enter aż do stworzenia postaci to nie będzie możliwości jej stworzenia aż do ponownego zalogowania "na spokojnie"
Opublikowano 29 Czerwca 202429 Cze Autor Jest to spowodowane limitem 30 sekundowym podczas tworzenia postaci na oficjalnym serwerze dodali dodatkowe komunikaty o błędach, które można zobaczyć w tym temacie.
Opublikowano 4 Września 20244 Wrz 📁Lokalizacja pliku: 'core / root -> ClientManagerPlayer.cpp' Tutaj chyba się wkradł błąd XD