Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Witam mam mały problem podczas tworzenia item i mob proto wyskakuje błąd : sizeof(TMobTable) 255
Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Gdy próbujesz pakować mob_proto wyskakuje ci tylko to i zamyka się konsola, dobrze rozumiem?
Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Autor 36 minut temu, Sevence napisał(a): Gdy próbujesz pakować mob_proto wyskakuje ci tylko to i zamyka się konsola, dobrze rozumiem? dokładnie tak
Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Rozwiązanie Znam ten problem, wynika on z nowszego zestawu narzędzi w Visual Studio 2022. Gdy LZO zostanie w nim skompilowane, program ulega awarii. Aby tego uniknąć, skompiluj dump_proto i LZO przy użyciu zestawów narzędzi Visual Studio 2019. Jeśli używasz Visual Studio 2022, musisz zainstalować starszy zestaw narzędzi. Jak to zrobić? Otwórz Visual Studio 2022. Przejdź do Narzędzia -> 'Pobierz narzędzia i funkcje... W oknie instalatora, po prawej stronie, w szczegółach instalacji wybierz -> MSVC wersja 142 - VS 2019 - narzędzia kompilacji środowiska C++. Kliknij Modyfikuj, aby zainstalować wybrane komponenty. Konfiguracja projektu przełączanie na starszy zestaw narzędzi Otwórz projekt dump_proto. Kliknij prawym przyciskiem myszy na projekt i wybierz Właściwości. Przejdź do zakładki Właściwości konfiguracji -> Ogólne. Zmień zestaw narzędzi platformy na Visual Studio 2019 (v142) Potwórz te same kroki dla projektu LZO Upewnij się, że zmieniasz zestaw narzędzi dla obu konfiguracji: Release i Debug. Po skompilowaniu dump_proto i LZO w ten sposób, problem z awarią powinien zostać rozwiązany.
Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Autor Niby teraz wszystko śmiga lecz nie tworzy mi item_proto ale mob_proto juz tak 😄 Edytowane 30 Czerwca 202430 Cze przez Burdavsky
Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Musisz dodać nowe typy warflag i itemtype w pliku 'ItemCSVReader.cpp', zgodne z ustawieniami dla wspomnianych run. Prawdopodobnie obecny błąd wynika z braku tych typów i dump_proto nie może ich rozpoznać i spakować.
Opublikowano 30 Czerwca 202430 Cze Autor Dziękuje za pomoc , udało się , sciągnełem czyste dump proto i zrobiłem jak wyżej . Działa teraz i nawet bony w runach się wyświetlają jak trzeba. Dziękuje ci !
Witam mam mały problem podczas tworzenia item i mob proto
wyskakuje błąd :
sizeof(TMobTable) 255