Opublikowano 3 Września 20232 l Cześć 🐉 W tym poradniku przybliżę Wam, jak wprowadzić nowe opcje gry, które z pewnością wzbudziły Wasze zainteresowanie. Chodzi o wyświetlanie poziomu potworów oraz oznaczanie tych agresywnych charakterystyczną gwiazdką. Te nowości zostały wprowadzone na oficjalnym serwerze w patchu 15.4. Jeśli jesteście ciekawi, jak dodać te zmiany do swojej rozgrywki, zapraszam do lektury! 🌟 Prezentacja: Plik: UserInterface -> locale_inc.h Dodaj Tylko zalogowani Zaloguj się, aby wyświetlić chronioną treść Ten post zawiera treści dostępne tylko dla członków. Zaloguj się lub utwórz konto, aby odblokować całą zawartość tego posta. Zaloguj się Utwórz konto Plik: UserInterface -> InstanceBase.cpp Szukaj: Dodaj: Szukaj: A w nim: Zamień na: Szukaj: Zamień: Szukaj: Dodaj: Plik: UserInterface -> InstanceBase.h Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Plik: UserInterface -> PythonApplicationModule.cpp Szukaj: Dodaj: Plik: UserInterface -> PythonNonPlayer.cpp Szukaj: Dodaj: Plik: UserInterface -> PythonNonPlayer.h Szukaj: Dodaj: Plik: UserInterface -> PythonSystem.cpp Szukaj: A w nim: [Wskazówka] Jeśli masz dodane inne opcje gry to dodajesz pod ostatnią linią w tej funkcji. Dodaj: Szukaj: Dodaj: Szukaj: A w niej: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Plik: UserIntarface -> PythonSystemModule.cpp' Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Plik: UserIntarface -> PythonSystem.h Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Plik: root -> uiGameOption.py Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Szukaj: Dodaj: Plik: locale -> pl -> locale_interface.txt Szukaj: Dodaj: Plik: uiscript -> gameoptiondialog.py 2x Szukaj: 2x Zamień: [Wskazówka] Jeśli masz już jakieś nowe opcje gry to musisz dostosować wysokość do swoich potrzeb. Szukaj: Dodaj: W razie problemów śmiało pisz w tym temacie chętnie pomogę.
Opublikowano 22 Września 20232 l Cześć w InstanceBase.cpp nie mam DWORD CInstanceBase::GetLevel() { return m_dwLevel; } Dodałem to na samym dole pliku, Dodatkowo mam problem, z plikiem którego nie edytowałem (Podejrzewam, że gryzie się to z systemem Wikipedii od Paszki.
Opublikowano 24 Września 20232 l Autor Cytat Dodałem to na samym dole pliku, Dodatkowo mam problem, z plikiem którego nie edytowałem (Podejrzewam, że gryzie się to z systemem Wikipedii od Paszki. Potrzebuję więcej informacji. Jakie błędy występują? postaram się rozwiązać.
Opublikowano 25 Września 20232 l Poradziłem sobie z problemem, gdzie gryzły się 2 systemy, pozostaje problem tego że brakowało mi DWORD CInstanceBase::GetLevel() { return m_dwLevel; } Na zdjęciu widać jak dodałem oraz co pluje kompilator.
Opublikowano 10 Listopada 20232 l Dzięki #Edit Zapomniałeś o PythonSystemModule.cpp Edytowane 10 Listopada 20232 l przez Bamboo
Opublikowano 16 Stycznia 20242 l Wygląda na brak bibliotek próbowałem rozkiminić z pomocą googla ale nie idzie. @Sevence mógłbyś zerknąć?
Opublikowano 16 Stycznia 20242 l W moim przypadku było to stdAfx.h po dodaniu śmiga, dziękuje pięknie :)
Opublikowano 16 Stycznia 20242 l Autor Właśnie ten plik miałem na myśli, ale nie pamiętałem dokladnej nazwy, a sprawdzić w tym momencie nie mam jak.
Opublikowano 16 Stycznia 20242 l Ewidentnie jeszcze czegoś brakuje, załącza, syserr z klienta. Chyba chodzi o to o czym pisał Bamboo. Cały czas szukam przyczyn ale będę wdzięczny za podpowiedź. HTMLKod został skopiowany0116 21:33:29066 :: Traceback (most recent call last): 0116 21:33:29066 :: File "ui.py", line 1101, in CallEvent 0116 21:33:29066 :: File "ui.py", line 84, in __call__ 0116 21:33:29066 :: File "ui.py", line 66, in __call__ 0116 21:33:29066 :: File "uiSystem.py", line 120, in __ClickGameOptionButton 0116 21:33:29066 :: File "uiGameOption.py", line 34, in __init__ 0116 21:33:29066 :: File "uiGameOption.py", line 514, in RefreshShowMobInfo 0116 21:33:29066 :: AttributeError0116 21:33:29066 :: : 0116 21:33:29066 :: 'module' object has no attribute 'IsShowMobLevel'0116 21:33:29066 ::
Opublikowano 16 Stycznia 20242 l Autor @rebelscs Faktycznie, przypominał mi o tym wielokrotnie i zapomniałem zaktualizować temat. Teraz już zaktualizowałem, wprowadź zmiany w pliku PythonSystemModule.cpp który zaktualizowałem w głównym wątku.
Opublikowano 27 Marca 20242 l I pomyśleć, że za małolata na globalu nie było tych poziomów i nawet nie zwróciłem uwagi kiedy to weszło - pamiętam jakby zawsze tam były, to prawie jak z monoklem u ludzika z monopoly. Edytowane 28 Marca 20242 l przez Roggerovsky
Opublikowano 27 Marca 20242 l Autor Ustaw standard C++20 dla projektu, nie używasz przypadkiem MSVC, która jest pod wyższy standard?
Opublikowano 1 Stycznia1 Sty W dniu 1.01.2026 o 13:47, Nietykalny napisał(a):Niby działa ale dalszym mobą nie wyświtla się już poziom ;/Na arezzo to wszystko jest zbugowane
Opublikowano 1 Stycznia1 Sty Autor W dniu 1.01.2026 o 13:47, Nietykalny napisał(a):Niby działa ale dalszym mobą nie wyświetla się już poziom ;/To akurat nie jest problem związany z tym dodatkiem.
Opublikowano 5 Stycznia5 Sty W dniu 1.01.2026 o 17:54, Sevence napisał(a):To akurat nie jest problem związany z tym dodatkiem.a z czym bo mam na kilku plikach serwerowych identyczny problemEDIT:Poradziłem sobie :) działa idealnie :) Edytowane 20 Marca20 Mar przez Nietykalny