Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie bonusu doświadczenia w grupie. Z racji, że chciałem pograć z koleżkami w pt, a nie osobno to zapytam. Czy ktoś jest w posiadaniu tego kodu, który po dodaniu każdej osoby do grupy sprawia, że nasz bonuś doświadczenia wzrasta?

Rozwiązane przez Sevence

Przejdź do rozwiązania

Featured Replies

Opublikowano

Chodzi Ci o książke lidera czy źle myśle?

Opublikowano
15 minut temu, ExoCarossa napisał(a):

Chodzi Ci o książke lidera czy źle myśle?

Kiedyś na niektórych serwerach było tak, że z każdą kolejną osobą w pt wzrastał % otrzymywanego expa dla każdego, możliwe że o to chodzi 🤔

Opublikowano

Party.cpp na samym końcu funkcja 'int CParty::ComputePartyBonusExpPercent()'. 

Opublikowano
  • Autor
59 minut temu, Poly napisał(a):

Kiedyś na niektórych serwerach było tak, że z każdą kolejną osobą w pt wzrastał % otrzymywanego expa dla każdego, możliwe że o to chodzi 🤔

Dokładnie, o to chodzi

Opublikowano
  • Autor
57 minut temu, Sevence napisał(a):

Party.cpp na samym końcu funkcja 'int CParty::ComputePartyBonusExpPercent()'. 

Nie widzę tutaj możliwości edytowania wartościami procentowymi z każdym nowym członkiem grupy. Widzę tylko (o ile to jest to bo jestem zielony) wartość procentową z książki lidera. Chyba, że mnie naprowadzasz gdzie mam się bawić tym to już inaczej, lecz no gdzieś to musi być cholera bo nawet normalnie to działa tak, że przy 8 osobach w grupie masz maksymalnie wartość 100% bonusu doświadczenia, bez używania książki. Z jedną osobą w grupie masz 12, z dwoma juz 18. chciałbym poszukać tego, by zwiększyć tą szansę procentową.

Opublikowano
  • Rozwiązanie

Możesz to modyfikować w pliku contants.cpp tam masz tablice z procentami.

• Sevence zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.