Skocz do zawartości
Opublikowano

Hej wszystkim! 🤟

Dziś mam dla was temat, który z pewnością zainteresuje każdego admina serwera Metin2.

Mowa o błędzie, który pozwala graczom na przenoszenie założonych przedmiotów bezpośrednio do magazynu. Tak, dobrze czytacie. 😱

🎯 O co chodzi z tym błędem?

Wyobraźcie sobie, że gracz ma założony jakiś cenny przedmiot.
Zamiast go najpierw zdjąć, jak to jest przewidziane w mechanice gry, gracz może od razu przenieść ten przedmiot do magazynu.

To oczywiście nie jest zgodne z regułami i może prowadzić do różnych problemów. 😳

🛠 Co z tym zrobić?

Nie martwcie się, mamy na to rozwiązanie. W dalszej części artykułu przedstawię wam konkretne fragmenty kodu, które naprawią ten błąd.

To będzie obowiązkowa lektura dla każdego, kto chce utrzymać swojego serwera w ryzach i zapewnić uczciwą rozgrywkę. 🚀

Zapraszam do dalszej lektury! 📖

Rozwiązanie:

Lokalizacja pliku: 'game -> input_main.cpp'

Otwórz plik input_main.cpp i znajdź funkcję void

🔐 Ukryta Treść 🔐

Wewnątrz tej funkcji, poszukaj fragmentu kodu:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Następnie dodaj poniższy fragment kodu:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Lokalizacja pliku: 'locale-> poland -> locale_string.txt'

Przewiń do końca pliku i dodaj następujące linie:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Teraz, gdy gracz spróbuje przenieść założony przedmiot bezpośrednio do magazynu, wyświetli się ten zrozumiały i jasny komunikat. 🛠🎮🔒

Podgląd:

GIF_03.09.2023_18-53-04.gif

Featured Replies

Opublikowano

Szacunek i podziękowania za udostępnienie tego fixa – uratowałeś moje wieczory z debugowaniem tego błędu!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dzięki wielkie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dziękuję za udostępnienie poprawki. Bardzo mi pomogła. 🔥👌

Opublikowano

dzięki warto dodać 🙂