Opublikowano 5 Marca5 Mar Witam poratuje ktoś poradnikiem jak postawic serwer ?kupilem VPS , pobralem programy , pliki serwerowe pobralem stad jak i clienta tylko jak to uruchomic prosze o pomoc
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor ogladalem poradnik na youtube jaki i przez putty port 22 jest a ja musze wpisac 2022 czy to normalne ?przy mysql wywakuje na maszynie kilka razy Y by potwierdzic ja mam tylko raz nie wiem czy to tak powinno byc czy nie navicat mam na 14 dni probnych tez nie wiem czy jest inny
Opublikowano 5 Marca5 Mar 3 minuty temu, uiop15806 napisał(a):ogladalem poradnik na youtube jaki i przez putty port 22 jest a ja musze wpisac 2022 czy to normalne ?Domyślnie port do połączenia z SSH jest 22 jeśli w Twoim hostingu jest inny to wpisz ten który masz na awhost chyba właśnie jest 2022.4 minuty temu, uiop15806 napisał(a):przy mysql wywakuje na maszynie kilka razy Y by potwierdzic ja mam tylko raz nie wiem czy to tak powinno byc czy nieMusisz podrzucić screen, zwykle masz tam komunikat w celu potwierdzenia, przeczytaj go i będziesz wiedział. Nie wiem o jaki komunikat chodzi więc ciężko powiedzieć, możesz pokazać.5 minut temu, uiop15806 napisał(a):navicat mam na 14 dni probnych tez nie wiem czy jest innyMożesz poszukać cracka lub resetowanie czasu chyba gdzieś było na forum.
Opublikowano 5 Marca5 Mar 1 minutę temu, uiop15806 napisał(a):a liby na fressbsd 64 gdzies moge pobrac czy sa standardowe ?Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 3 minuty temu, Sevence napisał(a):Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.to może to mi komplikuje uruchomienie
Opublikowano 5 Marca5 Mar 1 minutę temu, uiop15806 napisał(a):to może to mi komplikuje uruchomienieNie wiem na jakim etapie masz problem. Aplikacja serwerowa game i db jest zwykle skompilowana pod 32bitowy system. I mogą wystąpić problemy z kompatybilnością bibliotek itp. Istnieją metody, aby uruchomić aplikację 32 bitową na 64 bitowym systemie, ale jest to nieco bardzie skomplikowane i dla nowej osoby może być trudne. Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie na wsparcie i poproszenie o wgranie FreeBSD 13.4 32 bit lub nowszego.
Opublikowano 5 Marca5 Mar Jeżeli można wiedzieć, gdzie kupiłeś VPS?Większość firm dostarcza wersję 32-bitową, ale to zależy także od typu plików, które posiadasz. Jeśli masz pliki, w których w SCR trzeba zmienić adres IP, będziesz potrzebować także odpowiedniej maszyny do stworzenia game.Podaj nazwę Plików.// EDITDziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają. Edytowane 5 Marca5 Mar przez YeeeY
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 5 minut temu, Sevence napisał(a):Nie wiem na jakim etapie masz problem. Aplikacja serwerowa game i db jest zwykle skompilowana pod 32bitowy system. I mogą wystąpić problemy z kompatybilnością bibliotek itp. Istnieją metody, aby uruchomić aplikację 32 bitową na 64 bitowym systemie, ale jest to nieco bardzie skomplikowane i dla nowej osoby może być trudne. Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie na wsparcie i poproszenie o wgranie FreeBSD 13.4 32 bit lub nowszego.napisałem do suportu o wgranie 32bit bo mam mozliwosc wyboru tylko wersji 12 i 13 ale 64bit 3 minuty temu, YeeeY napisał(a):Jeżeli można wiedzieć, gdzie kupiłeś VPS?awHost
Opublikowano 5 Marca5 Mar Ja kiedyś miałem tam serwer to również prosiłem o wgranie 32 bit i nie było problemów. Nazwa plików serwerowych też może być przydatna w dalszej pomocy.
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 2 minuty temu, Sevence napisał(a):Ja kiedyś miałem tam serwer to również prosiłem o wgranie 32 bit i nie było problemów. Nazwa plików serwerowych też może pomóc w dalszej pomocy.[Server Files & Source]Terios.pl 2k15/2k17? - Metin2 - Pliki serwerowe - Sharegon.pl stad pobrałem pliki serwerowe 7 minut temu, YeeeY napisał(a):Jeżeli można wiedzieć, gdzie kupiłeś VPS?Większość firm dostarcza wersję 32-bitową, ale to zależy także od typu plików, które posiadasz. Jeśli masz pliki, w których w SCR trzeba zmienić adres IP, będziesz potrzebować także odpowiedniej maszyny do stworzenia game.Podaj nazwę Plików.// EDITDziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają.[Server Files & Source]Terios.pl 2k15/2k17? - Metin2 - Pliki serwerowe - Sharegon.pl stad pobrałem pliki
Opublikowano 5 Marca5 Mar 9 minut temu, YeeeY napisał(a):Dziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają.Kolega chcę chyba uruchomić randomowe pliki dla znajomych i się nakręcił, że postanowił kupić serwer. ;pCo do plików raczej nie powinno być problemu z uruchomieniem po zmianie wersji systemu na 32bit. Nie jestem pewien czy to kompletna paczka, bo często zdarzają się braki.
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 1 minutę temu, Sevence napisał(a):Kolega chcę chyba uruchomić randomowe pliki dla znajomych i się nakręcił, że postanowił kupić serwer. ;pCo do plików raczej nie powinno być problemu z uruchomieniem po zmianie wersji systemu na 32bit. Nie jestem pewien czy to kompletna paczka, bo często zdarzają się braki.tak dla znajomych chce postawic po pykac dla zabawy
Opublikowano 5 Marca5 Mar 23 minuty temu, Sevence napisał(a):Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka.(Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy dostosować MariaDB zamiast instalować archaiczne MySQL 5.6) Edytowane 5 Marca5 Mar przez mrvns
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor jak mi sie uda postawic taki serwer dla znajomych to moge zmienic nazwe metina ? tło logowania do gry jak i podpiac jakas stronke do pobrania clienta ?
Opublikowano 5 Marca5 Mar 1 minutę temu, uiop15806 napisał(a):jak mi sie uda postawic taki serwer dla znajomych to moge zmienic nazwe metina ? tło logowania do gry jak i podpiac jakas stronke do pobrania clienta ?Wszystko możesz.
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 5 minut temu, Sevence napisał(a):Wszystko możesz.dostałem wiadomosc z suportu by doinstalowac sobie FreeBSD 32 bit bo u nich nie działa stabilnie , trza umiec jescze to dograc eh
Opublikowano 5 Marca5 Mar U nich chyba można wgrać sobie własne ISO. Napisz, że nie ogarniasz i czy mogą to zrobić. 😄
Opublikowano 5 Marca5 Mar 14 minut temu, mrvns napisał(a):jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka.(Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy dostosować MariaDB zamiast instalować archaiczne MySQL 5.6)Prawda, przydałyby sie takie poradniki
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 6 minut temu, Sevence napisał(a):U nich chyba można wgrać sobie własne ISO. Napisz, że nie ogarniasz i czy mogą to zrobić. 😄zrobia to w ciagu jednego dnia roboczego , pozostaje czekać i jutro bede probował dalej
Opublikowano 5 Marca5 Mar Autor 3 minuty temu, Sevence napisał(a):Widzisz, kto pyta nie błądzi to ciąg dalszy nastąpi... ;pmoże nie zamykaj tematu bo sie przyda jeszcze czasem jak bede mial problemy ;d
Opublikowano 5 Marca5 Mar Z ciekawości który serwer kupiłeś od nich? Bo oni piszą że udzielają 80% ramu a nawet 50 nie dają
Witam poratuje ktoś poradnikiem jak postawic serwer ?
kupilem VPS , pobralem programy , pliki serwerowe pobralem stad jak i clienta
tylko jak to uruchomic
prosze o pomoc