Skocz do zawartości
Opublikowano

Witam poratuje ktoś poradnikiem jak postawic serwer ?

kupilem VPS , pobralem programy , pliki serwerowe pobralem stad jak i clienta

tylko jak to uruchomic

prosze o pomoc

Featured Replies

Opublikowano

Z czym masz konkretnie problem? Na jakim etapie się zatrzymałeś?

Opublikowano
  • Autor

ogladalem poradnik na youtube jaki i przez putty port 22 jest a ja musze wpisac 2022 czy to normalne ?

przy mysql wywakuje na maszynie kilka razy Y by potwierdzic ja mam tylko raz nie wiem czy to tak powinno byc czy nie

navicat mam na 14 dni probnych tez nie wiem czy jest inny

Opublikowano
3 minuty temu, uiop15806 napisał(a):

ogladalem poradnik na youtube jaki i przez putty port 22 jest a ja musze wpisac 2022 czy to normalne ?

Domyślnie port do połączenia z SSH jest 22 jeśli w Twoim hostingu jest inny to wpisz ten który masz na awhost chyba właśnie jest 2022.

4 minuty temu, uiop15806 napisał(a):

przy mysql wywakuje na maszynie kilka razy Y by potwierdzic ja mam tylko raz nie wiem czy to tak powinno byc czy nie

Musisz podrzucić screen, zwykle masz tam komunikat w celu potwierdzenia, przeczytaj go i będziesz wiedział. Nie wiem o jaki komunikat chodzi więc ciężko powiedzieć, możesz pokazać.

5 minut temu, uiop15806 napisał(a):

navicat mam na 14 dni probnych tez nie wiem czy jest inny

Możesz poszukać cracka lub resetowanie czasu chyba gdzieś było na forum.

• Sevence zmienił(a) tytuł na Pomoc z uruchomieniem plików serwerowych na VPS
Opublikowano
  • Autor

a liby na fressbsd 64 gdzies moge pobrac czy sa standardowe ?

Opublikowano
1 minutę temu, uiop15806 napisał(a):

a liby na fressbsd 64 gdzies moge pobrac czy sa standardowe ?

Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Sevence napisał(a):

Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.

to może to mi komplikuje uruchomienie

Opublikowano

to może to mi komplikuje uruchomienie

Nie wiem na jakim etapie masz problem. Aplikacja serwerowa game i db jest zwykle skompilowana pod 32bitowy system. I mogą wystąpić problemy z kompatybilnością bibliotek itp. Istnieją metody, aby uruchomić aplikację 32 bitową na 64 bitowym systemie, ale jest to nieco bardzie skomplikowane i dla nowej osoby może być trudne. Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie na wsparcie i poproszenie o wgranie FreeBSD 13.4 32 bit lub nowszego.

Opublikowano

Jeżeli można wiedzieć, gdzie kupiłeś VPS?

Większość firm dostarcza wersję 32-bitową, ale to zależy także od typu plików, które posiadasz. Jeśli masz pliki, w których w SCR trzeba zmienić adres IP, będziesz potrzebować także odpowiedniej maszyny do stworzenia game.

Podaj nazwę Plików.

// EDIT

Dziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają.

Edytowane przez YeeeY

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Sevence napisał(a):

Nie wiem na jakim etapie masz problem. Aplikacja serwerowa game i db jest zwykle skompilowana pod 32bitowy system. I mogą wystąpić problemy z kompatybilnością bibliotek itp. Istnieją metody, aby uruchomić aplikację 32 bitową na 64 bitowym systemie, ale jest to nieco bardzie skomplikowane i dla nowej osoby może być trudne. Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie na wsparcie i poproszenie o wgranie FreeBSD 13.4 32 bit lub nowszego.

napisałem do suportu o wgranie 32bit bo mam mozliwosc wyboru tylko wersji 12 i 13 ale 64bit

3 minuty temu, YeeeY napisał(a):

awHost

Opublikowano

Ja kiedyś miałem tam serwer to również prosiłem o wgranie 32 bit i nie było problemów. Nazwa plików serwerowych też może być przydatna w dalszej pomocy.

Opublikowano
  • Autor
2 minuty temu, Sevence napisał(a):

Ja kiedyś miałem tam serwer to również prosiłem o wgranie 32 bit i nie było problemów. Nazwa plików serwerowych też może pomóc w dalszej pomocy.

[Server Files & Source]Terios.pl 2k15/2k17? - Metin2 - Pliki serwerowe - Sharegon.pl stad pobrałem pliki serwerowe

7 minut temu, YeeeY napisał(a):

Większość firm dostarcza wersję 32-bitową, ale to zależy także od typu plików, które posiadasz. Jeśli masz pliki, w których w SCR trzeba zmienić adres IP, będziesz potrzebować także odpowiedniej maszyny do stworzenia game.

Podaj nazwę Plików.

// EDIT

Dziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają.

[Server Files & Source]Terios.pl 2k15/2k17? - Metin2 - Pliki serwerowe - Sharegon.pl stad pobrałem pliki

Opublikowano
9 minut temu, YeeeY napisał(a):

Kolega chcę chyba uruchomić randomowe pliki dla znajomych i się nakręcił, że postanowił kupić serwer. ;p

Co do plików raczej nie powinno być problemu z uruchomieniem po zmianie wersji systemu na 32bit. Nie jestem pewien czy to kompletna paczka, bo często zdarzają się braki.

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, Sevence napisał(a):

Kolega chcę chyba uruchomić randomowe pliki dla znajomych i się nakręcił, że postanowił kupić serwer. ;p

Co do plików raczej nie powinno być problemu z uruchomieniem po zmianie wersji systemu na 32bit. Nie jestem pewien czy to kompletna paczka, bo często zdarzają się braki.

tak dla znajomych chce postawic po pykac dla zabawy

Opublikowano
23 minuty temu, Sevence napisał(a):

jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka.

(Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy dostosować MariaDB zamiast instalować archaiczne MySQL 5.6)

Edytowane przez mrvns

Opublikowano
  • Autor

jak mi sie uda postawic taki serwer dla znajomych to moge zmienic nazwe metina ? tło logowania do gry jak i podpiac jakas stronke do pobrania clienta ?

Opublikowano

jak mi sie uda postawic taki serwer dla znajomych to moge zmienic nazwe metina ? tło logowania do gry jak i podpiac jakas stronke do pobrania clienta ?

Wszystko możesz.

Opublikowano
  • Autor
5 minut temu, Sevence napisał(a):

Wszystko możesz.

dostałem wiadomosc z suportu by doinstalowac sobie FreeBSD 32 bit bo u nich nie działa stabilnie , trza umiec jescze to dograc eh

Opublikowano

U nich chyba można wgrać sobie własne ISO. Napisz, że nie ogarniasz i czy mogą to zrobić. 😄

Opublikowano
14 minut temu, mrvns napisał(a):

jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka.

(Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy dostosować MariaDB zamiast instalować archaiczne MySQL 5.6)

Prawda, przydałyby sie takie poradniki

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Sevence napisał(a):

U nich chyba można wgrać sobie własne ISO. Napisz, że nie ogarniasz i czy mogą to zrobić. 😄

zrobia to w ciagu jednego dnia roboczego , pozostaje czekać i jutro bede probował dalej

Opublikowano

Widzisz, kto pyta nie błądzi to ciąg dalszy nastąpi... ;p

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, Sevence napisał(a):

Widzisz, kto pyta nie błądzi to ciąg dalszy nastąpi... ;p

może nie zamykaj tematu bo sie przyda jeszcze czasem jak bede mial problemy ;d

Opublikowano

Z ciekawości który serwer kupiłeś od nich? Bo oni piszą że udzielają 80% ramu a nawet 50 nie dają

Opublikowano
  • Autor

czy to jest dobrze zrobione przy wgrywaniu msql56 ?

download.jpg

Opublikowano
  • Autor

przetłumaczylem to i tak jak by ten port jest przestarzały

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.