Skocz do zawartości
Masz już aplikację Sharegon?

Odkryj wszystkie możliwości. Dowiedz się więcej

Sharegon.pl

Zainstaluj aplikację Sharegon i korzystaj z powiadomień push oraz licznika nowych aktywności bezpośrednio z ekranu głównego.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS.
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu początkowego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Zainstaluj aplikację Sharegon na Androidzie
  1. Otwórz Sklep Google Play na swoim smarfonie.
  2. Wyszukaj „Sharegon” w pasku wyszukiwania.
  3. Stuknij „Zainstaluj”, aby pobrać aplikację.

Pomoc z uruchomieniem plików serwerowych na VPS

Featured Replies

Opublikowano

Witam poratuje ktoś poradnikiem jak postawic serwer ?

kupilem VPS , pobralem programy , pliki serwerowe pobralem stad jak i clienta

tylko jak to uruchomic

prosze o pomoc

• Odpowiedzi 39
  • Wyświetleń 1,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najbardziej popularny wpis

• jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka. (Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy do

• uiop15806
    uiop15806

może nie zamykaj tematu bo sie przyda jeszcze czasem jak bede mial problemy ;d

Opublikowane grafiki

Opublikowano
  • Autor

ogladalem poradnik na youtube jaki i przez putty port 22 jest a ja musze wpisac 2022 czy to normalne ?

przy mysql wywakuje na maszynie kilka razy Y by potwierdzic ja mam tylko raz nie wiem czy to tak powinno byc czy nie

navicat mam na 14 dni probnych tez nie wiem czy jest inny

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 14:06, uiop15806 napisał(a):

ogladalem poradnik na youtube jaki i przez putty port 22 jest a ja musze wpisac 2022 czy to normalne ?

Domyślnie port do połączenia z SSH jest 22 jeśli w Twoim hostingu jest inny to wpisz ten który masz na awhost chyba właśnie jest 2022.

przy mysql wywakuje na maszynie kilka razy Y by potwierdzic ja mam tylko raz nie wiem czy to tak powinno byc czy nie

Musisz podrzucić screen, zwykle masz tam komunikat w celu potwierdzenia, przeczytaj go i będziesz wiedział. Nie wiem o jaki komunikat chodzi więc ciężko powiedzieć, możesz pokazać.

navicat mam na 14 dni probnych tez nie wiem czy jest inny

Możesz poszukać cracka lub resetowanie czasu chyba gdzieś było na forum.

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 14:18, uiop15806 napisał(a):

a liby na fressbsd 64 gdzies moge pobrac czy sa standardowe ?

Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 14:20, Sevence napisał(a):

Na FreeBSD 64bit może być problem z uruchomieniem, a na pewno będzie to trudniejsze. Spróbuj zainstalować FreeBSD w wersji 32bit jeśli masz taką możliwość. Ewentualnie spróbuj napisać na support aby Ci taką wersję wgrali.

to może to mi komplikuje uruchomienie

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 14:24, uiop15806 napisał(a):

to może to mi komplikuje uruchomienie

Nie wiem na jakim etapie masz problem. Aplikacja serwerowa game i db jest zwykle skompilowana pod 32bitowy system. I mogą wystąpić problemy z kompatybilnością bibliotek itp. Istnieją metody, aby uruchomić aplikację 32 bitową na 64 bitowym systemie, ale jest to nieco bardzie skomplikowane i dla nowej osoby może być trudne. Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie na wsparcie i poproszenie o wgranie FreeBSD 13.4 32 bit lub nowszego.

Opublikowano

Jeżeli można wiedzieć, gdzie kupiłeś VPS?

Większość firm dostarcza wersję 32-bitową, ale to zależy także od typu plików, które posiadasz. Jeśli masz pliki, w których w SCR trzeba zmienić adres IP, będziesz potrzebować także odpowiedniej maszyny do stworzenia game.

Podaj nazwę Plików.

// EDIT

Dziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają.

Edytowane przez YeeeY

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 14:28, Sevence napisał(a):

Nie wiem na jakim etapie masz problem. Aplikacja serwerowa game i db jest zwykle skompilowana pod 32bitowy system. I mogą wystąpić problemy z kompatybilnością bibliotek itp. Istnieją metody, aby uruchomić aplikację 32 bitową na 64 bitowym systemie, ale jest to nieco bardzie skomplikowane i dla nowej osoby może być trudne. Najlepszym rozwiązaniem jest napisanie na wsparcie i poproszenie o wgranie FreeBSD 13.4 32 bit lub nowszego.

napisałem do suportu o wgranie 32bit bo mam mozliwosc wyboru tylko wersji 12 i 13 ale 64bit

W dniu 5.03.2025 o 14:31, YeeeY napisał(a):

awHost

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 14:36, Sevence napisał(a):

Ja kiedyś miałem tam serwer to również prosiłem o wgranie 32 bit i nie było problemów. Nazwa plików serwerowych też może pomóc w dalszej pomocy.

[Server Files & Source]Terios.pl 2k15/2k17? - Metin2 - Pliki serwerowe - Sharegon.pl stad pobrałem pliki serwerowe

Większość firm dostarcza wersję 32-bitową, ale to zależy także od typu plików, które posiadasz. Jeśli masz pliki, w których w SCR trzeba zmienić adres IP, będziesz potrzebować także odpowiedniej maszyny do stworzenia game.

Podaj nazwę Plików.

// EDIT

Dziwi mnie fakt, że nie odpaliłeś tych plików na VB tylko chcesz odpalić je na VPS nie widząc czy działają.

[Server Files & Source]Terios.pl 2k15/2k17? - Metin2 - Pliki serwerowe - Sharegon.pl stad pobrałem pliki

Opublikowano

Kolega chcę chyba uruchomić randomowe pliki dla znajomych i się nakręcił, że postanowił kupić serwer. ;p

Co do plików raczej nie powinno być problemu z uruchomieniem po zmianie wersji systemu na 32bit. Nie jestem pewien czy to kompletna paczka, bo często zdarzają się braki.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 14:42, Sevence napisał(a):

Kolega chcę chyba uruchomić randomowe pliki dla znajomych i się nakręcił, że postanowił kupić serwer. ;p

Co do plików raczej nie powinno być problemu z uruchomieniem po zmianie wersji systemu na 32bit. Nie jestem pewien czy to kompletna paczka, bo często zdarzają się braki.

tak dla znajomych chce postawic po pykac dla zabawy

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 14:20, Sevence napisał(a):

jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka.

(Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy dostosować MariaDB zamiast instalować archaiczne MySQL 5.6)

Edytowane przez mrvns

Opublikowano
  • Autor

jak mi sie uda postawic taki serwer dla znajomych to moge zmienic nazwe metina ? tło logowania do gry jak i podpiac jakas stronke do pobrania clienta ?

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 14:50, Sevence napisał(a):

Wszystko możesz.

dostałem wiadomosc z suportu by doinstalowac sobie FreeBSD 32 bit bo u nich nie działa stabilnie , trza umiec jescze to dograc eh

Opublikowano
W dniu 5.03.2025 o 14:44, mrvns napisał(a):

jedyne z czym jest problem na tym BSD to kompilacja imo, reszta jest taka sama, jeszcze jak się kompiluje statycznie to w ogóle Bajka.

(Troche brakuje poradników typu jak kompilować statycznie czy dostosować MariaDB zamiast instalować archaiczne MySQL 5.6)

Prawda, przydałyby sie takie poradniki

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 14:59, Sevence napisał(a):

U nich chyba można wgrać sobie własne ISO. Napisz, że nie ogarniasz i czy mogą to zrobić. 😄

zrobia to w ciagu jednego dnia roboczego , pozostaje czekać i jutro bede probował dalej

Opublikowano
  • Autor
W dniu 5.03.2025 o 15:10, Sevence napisał(a):

Widzisz, kto pyta nie błądzi to ciąg dalszy nastąpi... ;p

może nie zamykaj tematu bo sie przyda jeszcze czasem jak bede mial problemy ;d

Opublikowano

Z ciekawości który serwer kupiłeś od nich? Bo oni piszą że udzielają 80% ramu a nawet 50 nie dają

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Konto

Nawigacja

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce.

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Wybierz Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje preferencje.
Chrome (Desktop)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje preferencje.