Opublikowano 3 Marca3 Mar W dniu 3.03.2026 o 06:48, mix22224 napisał(a):@Fenrir możesz tu podrzucić link do tego tematu ?A z czym masz problem podczas instalacji?
Opublikowano 4 Marca4 Mar Autor @Sevence Problem jest taki że jak zainstaluje Mariadb to później ona nie chce się uruchomić a w bazie nawet nie tworzy się folder MySQL.
Opublikowano 4 Marca4 Mar Autor Dobra uff MySQL działa zrobiłem teraz jest inny problem wszystko trybie navicat działa są tabelki account its wszystko jak należy tylko wywala błąd podczas łączenia z serwerem postawiłem serwer na Maria db 106@Sevence masz jakiś pomysł IP podmienilem w root tak jak należy a wywala błąd w kliencie
Opublikowano 4 Marca4 Mar /usr/local/etc/mysql/my.cnf.d/server.cnf dodaj # przed bind adresss 127.0.0.1 i restart mysql
Opublikowano 4 Marca4 Mar Autor @Sevence u mnie jest bind-adress = 0.0.0.0 Zmieniłem to i nadal jest kocha błąd podczas łączenia z serwerem
Opublikowano 4 Marca4 Mar Autor @Sevence dałem przed bin# błędów nie ma tylko jest błąd podczas łączenia wszystko startuje jak należy navicat działa normalnie serwer ch startują normalnie a wywala błąd podczas łączenia z serwerem może to wina lib bo wgrałem pliki terenzo a okazuje się że one są 32 bit a ja mam 64 serwer możliwe ?
Opublikowano 4 Marca4 Mar Autor @Sevence jak to sprawdzić?db;SYSERR: Mar 4 11:52:26 :: pid_init:Start of pid: 3188SYSERR: Mar 4 11:52:26 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use defaulttylko cos takiego znalazłem jak szukałem w reszcie nie ma tego sysserSYSERR: Mar 4 12:22:09 :: pid_init: Start of pid: 5653SYSERR: Mar 4 12:22:09 :: Start: TABLE_POSTFIX not configured use defaultMar 4 12:22:09 :: connecting to MySQL server (player)Mar 4 12:22:09 :: CREATING DIRECT_SQLMar 4 12:22:09 :: AsyncSQL: locale euckr
Opublikowano 24 Marca24 Mar logi, które wkleiłeś, są całkowicie normalne i nie oznaczają błędu.Sprawdź IP w klienciezłe root / serverinfo.py