Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Autor Dobra, a są jakieś sklepy offline do kupienia oprócz tych dracarys v5? Ikarusa marty nie kontynuuje ani nie sprzedaje. Są wgl. jakieś sklepy warte uwagi czy trzeba łatać ikarusy v2 alb opisać swoje?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 3 godziny temu, MilA napisał(a):Dobra, a są jakieś sklepy offline do kupienia oprócz tych dracarys v5? Ikarusa marty nie kontynuuje ani nie sprzedaje. Są wgl. jakieś sklepy warte uwagi czy trzeba łatać ikarusy v2 alb opisać swoje?Masz jeszcze daliego i clockyiego.Poza tym v2 sa git akurat, z tego co tez słyszałem to nawet te wycieki starych wersji tez daja rady, wiec do poprawki bedziesz mial rzeczy glownie które wyjda w praniu Edytowane 2 godziny temu2 godz. przez ARK
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Kurwa za niedlugo to bojno bedzie dac jakakolwiek opinie bo zaraz zleca sie osoby pokroju @theblabil i beda syczec o dowody a jak im ich nie dasz z dwojekiego powodu to ze problemem jestes XD. Ktos tu chyba zapomnial ze opinia nie wymaga dowodu xd
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Okej, @Spark jest złodziejem. Ale nie podam dowodów bo to moja opinia i obiecałem że nie będę tego publicznie pokazywał. Więc sorry, jesteś złodziejem ale bez dowodów :)
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 2 godziny temu, MilA napisał(a):Okej, @Spark jest złodziejem. Ale nie podam dowodów bo to moja opinia i obiecałem że nie będę tego publicznie pokazywał. Więc sorry, jesteś złodziejem ale bez dowodów :) Stupid but i like it xd
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 2 godziny temu, Spark napisał(a):Kurwa za niedlugo to bojno bedzie dac jakakolwiek opinie bo zaraz zleca sie osoby pokroju @theblabil i beda syczec o dowody a jak im ich nie dasz z dwojekiego powodu to ze problemem jestes XD. Ktos tu chyba zapomnial ze opinia nie wymaga dowodu xdDla mnie pytanie było jasne: Macie może namiary na jakieś sklepy offline do kupna i które są nadal wspierane? no i jak dyskusje mają schodzić na czyjeś opinie, to niech przywróci @Sevence czat 🤓
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, theblabil napisał(a):Dla mnie pytanie było jasne: Macie może namiary na jakieś sklepy offline do kupna i które są nadal wspierane? no i jak dyskusje mają schodzić na czyjeś opinie, to niech przywróci @Sevence czat 🤓W takich tematach to wiadomo ze wejda subiektywne opinie bo zawsze kogos cos ciekawic bedzie ciekawic, poza tym wyczulem lekka nutke zdesperowanego darmozjada w tobie jak @ARK nie chcial ci dac listy bugow jak na tacy xd
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 1 godzinę temu, theblabil napisał(a):Dla mnie pytanie było jasne: Macie może namiary na jakieś sklepy offline do kupna i które są nadal wspierane? no i jak dyskusje mają schodzić na czyjeś opinie, to niech przywróci @Sevence czat 🤓Starego nie przywrócę już, ale nowy jest w drodze. A wracając do tematu to w zasadzie nie ma dużego wyboru. Raczej każdy szuka sprawdzonego w boju że tak powiem systemu. Nikt też nowemu nie zaufa nawet gdyby założyć że to niezawodny system to jednak używanie go na realnych projektach daje największy test.
Opublikowano 54 minuty temu54 min. 1 godzinę temu, Spark napisał(a):W takich tematach to wiadomo ze wejda subiektywne opinie bo zawsze kogos cos ciekawic bedzie ciekawic, poza tym wyczulem lekka nutke zdesperowanego darmozjada w tobie jak @ARK nie chcial ci dac listy bugow jak na tacy xdChętnie taką przygarnę, ale bardziej irytuje brak rzetelności tej opinii, stąd to moje wkurwienie i pierdolenie. Pozdrawiam serdecznie :)
Opublikowano 49 minut temu49 min. niesamowite, ktoś poświęca czas na znalezienie oraz naprawienie błędów w systemie i nie chce tego publikować za darmo innym, normalnie masakra xd. @ARK Jedynie pisze swoje zdanie na temat przeróżnych sklepów pisząc krótko, które sklepy są bardziej ok, a które nie, jeśli komuś się nie podoba to zawsze może sam dodać sklepy z neta lub jakikolwiek inny system poszukać błędów, naprawić i wstawić gotowe lub wypisać co jest źle. Każdy kto ceni swój czas nie będzie dawał za darmo innym ludziom na tacy rozwiązania i nie rozumiem co tu takiego trudnego do zrozumienia. Odróżniajcie zwykłe proste zdanie na temat danego systemu, a wypisywanie każdego błędu żeby ktoś miał wiedze i gotowe do naprawy 😐
Opublikowano 33 minuty temu33 min. Ja mam trochę odmienne zdanie na ten temat. Rozumiem, opinia okey. Tylko trochę zastanawia mnie ta mentalność i nastawienie. Nie taki był cel tworzenia społeczności i wiadomo tu nikogo nie zmuszę, ale moim zdaniem dzielenie się wiedzą jest na plus i daje jakoś wartość dla innych. Oczywiste, że czas jest cenny, ale wiele osób tu wypowiada się w sposób jakby byli gdzieś wyżej od innych i posiadali tajemną wiedzę - taki przynajmniej jest wydźwięk tego. I ja tu nie mówię, żeby pisać obszerny referat na temat błędów w systemie czy wskazywać konkrety, ale inaczej jest napsiać słuchajcie ten system zawiera liczne błędy jeden z powazniejszych to błąd w tym i tym, uważajcie jeśli chcecie go używać. Nadal nie dajesz konkretnych poprawek. Ogólnie rzecz biorąc to też temat rzeka, bo większość zapewne i tak posiada te sklepy z jakichś wycieków, a gdyby ktoś kupił rozwiązanie od twórcy to śmiało może się z nim kontaktować i zapewne otrzyma poprawki. Tylko właśnie... kogo wybrać na rynku? Kto ma system, który się realnie sprawdzi na produkcji? To nawet nie kwestia kasy, a zaufania i realnie sprawdzonego systemu. Jakbym miał tak na dziś wybierać to naprawdę jest spory problem. W każdym razie klu mojej wypowiedzi to to żeby jednak wspierać się w tej dzikiej branży...
Opublikowano 29 minut temu29 min. 33 minuty temu, Sevence napisał(a):Ja mam trochę odmienne zdanie na ten temat. Rozumiem, opinia okey. Tylko trochę zastanawia mnie ta mentalność i nastawienie. Nie taki był cel tworzenia społeczności i wiadomo tu nikogo nie zmuszę, ale moim zdaniem dzielenie się wiedzą jest na plus i daje jakoś wartość dla innych. Oczywiste, że czas jest cenny, ale wiele osób tu wypowiada się w sposób jakby byli gdzieś wyżej od innych i posiadali tajemną wiedzę - taki przynajmniej jest wydźwięk tego. I ja tu nie mówię, żeby pisać obszerny referat na temat błędów w systemie czy wskazywać konkrety, ale inaczej jest napsiać słuchajcie ten system zawiera liczne błędy jeden z powazniejszych to błąd w tym i tym, uważajcie jeśli chcecie go używać. Nadal nie dajesz konkretnych poprawek. Ogólnie rzecz biorąc to też temat rzeka, bo większość zapewne i tak posiada te sklepy z jakichś wycieków, a gdyby ktoś kupił rozwiązanie od twórcy to śmiało może się z nim kontaktować i zapewne otrzyma poprawki. Tylko właśnie... kogo wybrać na rynku? Kto ma system, który się realnie sprawdzi na produkcji? To nawet nie kwestia kasy, a zaufania i realnie sprawdzonego systemu. Jakbym miał tak na dziś wybierać to naprawdę jest spory problem. W każdym razie klu mojej wypowiedzi to to żeby jednak wspierać się w tej dzikiej branży...Rozwińno jak nie? przecież pisanie typu uważajcie na to i na to to typowe pokazywanie błędów czyli zmarnowałeś swój czas na szukanie błędów żeby potem dawać innym za darmo xd. No i to prawda niektórzy mają większą wiedzę niż inni poprzez swoje doświadczenia, chyba nie chcesz powiedzieć, że jakiś gościu co ledwo potrafi wgrać sf może się równać z kimś kto siedzi w kodzie i pomaga serwerom lub po prostu robi przy serwerach. Jak ktoś chce mieć ogarnięte rzeczy to niech zapłaci, a jak ktoś liczy za darmo no to sorry, ale metin to biznes i nikt nie jest jeleniem żeby dawać komuś za darmo błędy lub tym bardziej poprawiony kod.
Opublikowano 18 minut temu18 min. Oczywiście, można wydawać na lewo i prawo pieniądze, problem w tym, żeby znaleźć godnego zaufania twórce. A w ludzi typu 'szukacze błędów', czy jakby tu ich nazwać penettratorzy? Nie wierze... W sensie, co może taka osoba przetestować tak realnie? Sprawdzić typowe schematy, czy najczęściej występujące błędy, ale to realnie dopiero po uruchomieniu projektu przy dużej liczbie graczy wychodzą najdziwniejsze problemy i tego nie jesteś wstanie sprawdzić w kilka osób. Jednak kwestia to naprawić błąd w kodzie, a druga to realnie znaleźć problemy. Metin to biznes to się zgadza, ale nie samym systemem sklepów offline serwer żyje może jakbyśmy się cofnęli parę lat wstecz to robiło wrażenie, a dziś to oczywista oczywistość, która w żaden sposób nie przyciągnie gracza na serwer. To ma być i tyle. Jednak no znaleźć twórcę, który ma sprawdzone rozwiązanie jest na pewno trudno. Nie dziwi mnie to pytanie sam jestem ciekaw z jakich systemów korzystają różne serwery popularne. Raczej nawet mają dobrych programistów w ekipie to jednak system duży i dość krytyczny żeby porywać się na pisanie go od zera i testowanie na serwerze produkcyjnym niż kupienie jakiegoś rozwiązania sprawdoznego w boju i dostosowania w razie potrzeb. Czy to pod względem interfejsu, czy funkcjonalności. Jak ktoś ma wiedzę na ten temat to też jestem ciekawy. A może są wśród nas jacyś właściciele projektów i chcieliby się wypowiedzieć na ten temat.
Opublikowano 11 minut temu11 min. 18 minut temu, Sevence napisał(a):Oczywiście, można wydawać na lewo i prawo pieniądze, problem w tym, żeby znaleźć godnego zaufania twórce. A w ludzi typu 'szukacze błędów', czy jakby tu ich nazwać penettratorzy? Nie wierze... W sensie, co może taka osoba przetestować tak realnie? Sprawdzić typowe schematy, czy najczęściej występujące błędy, ale to realnie dopiero po uruchomieniu projektu przy dużej liczbie graczy wychodzą najdziwniejsze problemy i tego nie jesteś wstanie sprawdzić w kilka osób. Jednak kwestia to naprawić błąd w kodzie, a druga to realnie znaleźć problemy. Metin to biznes to się zgadza, ale nie samym systemem sklepów offline serwer żyje może jakbyśmy się cofnęli parę lat wstecz to robiło wrażenie, a dziś to oczywista oczywistość, która w żaden sposób nie przyciągnie gracza na serwer. To ma być i tyle. Jednak no znaleźć twórcę, który ma sprawdzone rozwiązanie jest na pewno trudno. Nie dziwi mnie to pytanie sam jestem ciekaw z jakich systemów korzystają różne serwery popularne. Raczej nawet mają dobrych programistów w ekipie to jednak system duży i dość krytyczny żeby porywać się na pisanie go od zera i testowanie na serwerze produkcyjnym niż kupienie jakiegoś rozwiązania sprawdoznego w boju i dostosowania w razie potrzeb. Czy to pod względem interfejsu, czy funkcjonalności. Jak ktoś ma wiedzę na ten temat to też jestem ciekawy. A może są wśród nas jacyś właściciele projektów i chcieliby się wypowiedzieć na ten temat.RozwińWłaśnie ludzie, którzy potrafią szukać błędów to ludzie, którzy znają mechaniki metina, zwłaszcza jak ktoś jeszcze zna kod źródłowy to jest obeznany w różne możliwości, zwykły gracz takich rzeczy nie ogarnia, ale już pomijam temat prywatnych betatesterów co oferują takie usługi, jak ktoś pomaga komuś przy projekcie poświęca swój czas na naprawę błędów lub zlokalizowania ich to nie będzie później tego publikował za darmo innym jeśli szanuje swój czas, sklepy offline jakieś zwykłe bez większych dodatków jasne nie zrobią wrażenia, bo to standard, ale nadal na rynku metina nie ma aż tak wiele serio dopieszczonych sklepów z wieloma funkcjami, które umilają używania. Chodzi o fakt, że w tych czasach nikt nie będzie już dawał za darmo, bo praktycznie każdy kto siedzi przy mt traktuje to jako biznes i dając rzeczy za darmo nic on z tego nie ma, a jeśli ktoś daje krótkie zdanie na temat danego systemu to jest tylko i wyłącznie jego dobroć, że wgl. się wypowiedział (a takie odpowiedzi też są potrzebne, bo jeśli kogoś się zna to można polegać na jego zdaniu)
Opublikowano 7 minut temu7 min. 33 minuty temu, Sevence napisał(a):Ja mam trochę odmienne zdanie na ten temat. Rozumiem, opinia okey. Tylko trochę zastanawia mnie ta mentalność i nastawienie. Nie taki był cel tworzenia społeczności i wiadomo tu nikogo nie zmuszę, ale moim zdaniem dzielenie się wiedzą jest na plus i daje jakoś wartość dla innych. Oczywiste, że czas jest cenny, ale wiele osób tu wypowiada się w sposób jakby byli gdzieś wyżej od innych i posiadali tajemną wiedzę - taki przynajmniej jest wydźwięk tego. I ja tu nie mówię, żeby pisać obszerny referat na temat błędów w systemie czy wskazywać konkrety, ale inaczej jest napsiać słuchajcie ten system zawiera liczne błędy jeden z powazniejszych to błąd w tym i tym, uważajcie jeśli chcecie go używać. Nadal nie dajesz konkretnych poprawek. Ogólnie rzecz biorąc to też temat rzeka, bo większość zapewne i tak posiada te sklepy z jakichś wycieków, a gdyby ktoś kupił rozwiązanie od twórcy to śmiało może się z nim kontaktować i zapewne otrzyma poprawki. Tylko właśnie... kogo wybrać na rynku? Kto ma system, który się realnie sprawdzi na produkcji? To nawet nie kwestia kasy, a zaufania i realnie sprawdzonego systemu. Jakbym miał tak na dziś wybierać to naprawdę jest spory problem. W każdym razie klu mojej wypowiedzi to to żeby jednak wspierać się w tej dzikiej branży...Rozwińjak i z toba tak i z @Perserga sie zgadzam, takie rzeczy realnie i tak najlepiej wychodzą dopiero podczas normalnego użytkowania przy większym obciążeniu, a nie po kilku testach i nikt kto spędził sporo czasu żeby to wyłapać i naprawić nie będzie chciał tego dawać za darmo(znajomy tu akurat prawie se zęby zjadł na tym). Ja od początku chciałem dać tylko swoją subiektywną opinię doświadczeń z tym systemem, a nie robić technicznego expose czy bugliste. Tym bardziej, że wprost pisałem, że nie mam zamiaru wchodzić w takie szczegóły z wiadomego powodu. Bardziej chodziło mi o zwykłe odczucie z tego systemu bo na 100% ktos by wkoncu o to zapytal, a nie o robienie afery czy darmowego bug reportu którego od samego początku oczekiwał @theblabil
Opublikowano 6 minut temu6 min. 11 minut temu, Perserga napisał(a):Chodzi o fakt, że w tych czasach nikt nie będzie już dawał za darmo, bo praktycznie każdy kto siedzi przy mt traktuje to jako biznes i dając rzeczy za darmo nic on z tego nie ma, a jeśli ktoś daje krótkie zdanie na temat danego systemu to jest tylko i wyłącznie jego dobroć, że wgl. się wypowiedział (a takie odpowiedzi też są potrzebne, bo jeśli kogoś się zna to można polegać na jego zdaniu)I to jest w porządku, ja nie mam z tym problemu ani nie oczekuję rozwiązań podanych na tacy. Po prostu przedstawiłem swoje spostrzeżenia na ten temat. A odnośnie sklepów to w sumie zastanwaiam się, czy nie byłoby dobrym pomysłem podpatrzeć na zagraniczne większe projekty z jakich korzystają, bo z tego co kojarzę przynajmniej tak było dawno temu to tam nie szczególnie przykładali uwagę do zmian interfejsu i łatwo było rozpoznać, co to za rozwiązanie.
Opublikowano 2 minuty temu2 min. Zagraniczne sklepy mają inny styl sklepów, tam wyszukiwarka jest inna niż w pl i tego nie zmienisz, bo mentalność polaków jest taka, że jak jest mało osób w m1 to serwer dead więc jeśli im dasz możliwość kupowania itemów poza m1 to nowi gracze będą pisać o pustkach, bo po co mają wtedy ludzie iść do m1 skoro można kupować rzeczy wszędzie?