Skocz do zawartości
Opublikowano

image.png.a144663d4007d16872d3413c4a1a8bf3.png

Cześć,

Gracz, który kopie rudę, powinien móc spokojnie ją wydobywać. Niestety, twórcy gry lubią utrudniać graczom rozgrywkę i nie wzięli pod uwagę górników. W rezultacie istnieje błąd, który umożliwia atakowanie podczas wydobywania.

Wymagane:

Przedstawienie błędu:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Przedstawienie rozwiązania:

🔐 Ukryta Treść 🔐

Implementacja:

📂 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> InstanceBase.cpp'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

📂 Lokalizacja pliku: 'UserInterface -> InstanceBase.h'

🔍 Szukaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

Dodaj

🔐 Ukryta Treść 🔐

Featured Replies

Opublikowano

Bardzo Ci dziękuję za pomoc!

Co byś powiedział jeszcze na to? Można opublikować jako osobny "fix". 😉

if (rkInstVictim.IsFishing())
{
	return false;
}

Edytowane przez Bartosz

Opublikowano
  • Autor

Pewnie, że można łowiący ryby też powinni mieć taką ochronkę. 

Opublikowano

Dziekuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

To nie jest żadna naprawa, bo to nie jest błąd. To raczej jakieś ograniczenie, zwyczajna modyfikacja tego systemu. Intuicyjnie gracz raczej powinien mieć możliwość odbicia rudy od innego gracza, to jest jakaś część zabawy jakby nie było.

Ale jak już ktoś chce takie ograniczenie to może dodaj warunek, aby wyjątkiem byli gracze z obcego królestwa (aby tych można było zabić).

Edytowane przez Dziki Czan

Opublikowano
  • Autor

Ta zmiana powoduje właśnie zablokowanie ataków dla graczy z wrogiego królestwa, którzy by chcieli przeszkodzić w kopaniu. Nie wiem czy część zabawy, mnie to bardziej irytuje gdy jakiś idiota przychodzi i zaczyna atakować górników. Większość serwerów i tak zrobiła dedykowaną mapę górniczą z ochroną. Może komuś się przydać jeśli pozostawi rudy na otwartych mapach. Ja określam to jako błąd i stąd tytuł naprawy. Dla Ciebie może to być poprawne zachowanie gry i żaden błąd.