Opublikowano Poniedziałek o 21:442 dn Chciałbym zacząć ale nie wiem jak sie zabrać, na których plikach i dlaczego ale docelowo chce tylko postawić serwer z alchemią i szarfami na tyle by na hamachi dało sie zagrać.Jakich programów potrzebuje? prócz oczywiście Virtualboxa, visual studio?
Opublikowano Poniedziałek o 21:552 dn Jak chcesz czysto 4fun to nawet Terenzo/TMP4 tylko musisz dodać szarfy. Martysama, oswap ma dodane te systemy już.Co do tego jakich programów potrzebujesz to jeszcze dorzuć WinSCP.
Opublikowano Poniedziałek o 21:572 dn Autor 1 minutę temu, ExoCarossa napisał(a):Jak chcesz czysto 4fun to nawet Terenzo/TMP4 tylko musisz dodać szarfy. Martysama, oswap ma dodane te systemy już.Co do tego jakich programów potrzebujesz to jeszcze dorzuć WinSCP.Pobrałem Martysama 5.8 i WinSCP. Co dalej?Mam FreeBSD, teraz zacząć odpalać na VirtualBox?
Opublikowano Poniedziałek o 22:032 dn 4 minuty temu, Chariel napisał(a):Pobrałem Martysama 5.8 i WinSCP. Co dalej?Mam FreeBSD, teraz zacząć odpalać na VirtualBox?Jeżeli chcesz na hamaku/localhost, to tak. Paczka z czystym FreeBSD czy przygotowana pod odpalenie serwera?
Opublikowano Poniedziałek o 22:052 dn Autor 1 minutę temu, ExoCarossa napisał(a):Jeżeli chcesz na hamaku/localhost, to tak. Paczka z czystym FreeBSD czy przygotowana pod odpalenie serwera?FreeBSD pobrałem z linku z tego poradnika w opisie, ale wersję 1.3.5.A paczkę Marty z tego wpisu: https://sharegon.pl/topic/902-source-martysama_v58/#comment-18353Do tego poradnika nawiązuję: https://www.youtube.com/watch?v=qnGm6pmQg_0 Co po tym, jak wykonałem wszystko z poradnika i połączyłem się na WinSCP?
Opublikowano Wtorek o 07:572 dn Pobierz Navi i zrób konto do gry, później zmień IP w rootach i zaloguj się do gry.
Opublikowano Wtorek o 11:462 dn Proponowałbym obczaić sobie filmiki Paszki na YouTubie. Dobre są dla początkujących, żeby zobaczyć, co z czym i jak.
Opublikowano Wtorek o 14:452 dn Autor 2 godziny temu, Largo napisał(a):Proponowałbym obczaić sobie filmiki Paszki na YouTubie. Dobre są dla początkujących, żeby zobaczyć, co z czym i jak.Problem w tym, że Paszka używa plików terenzo, a ja nie wiem, jak nawigować po Martysamie zbytnio. Jak jestem już na końcowym etapie poradnika: https://www.youtube.com/watch?v=qnGm6pmQg_0 to mam wrzucić coś do roota w WinSCP czy co dalej, aby to odpalić, wejść na serwer? I jak kompilować pliki, jest jakaś apka czy coś?
Opublikowano Wtorek o 15:302 dn No jak zaczynasz z Martą, to musisz lekutko uzbroić się w cierpliwość, bo tam dużo rzeczy jest zrobionych po chińsku.No co, stary odpalasz sobie virtuala, mając gotową maszynę, jeżeli taką masz. Rozpakowujesz sobie rooty, zmieniasz sobie IP, a jezu packera musisz zrobić pewnie na początek XDNie wiem, czy tam masz admin panel do odpalania serwera, ale jakbyś nie potrafił…### How do I get set up? #### mysql dep cd /usr/ports/databases/mysql56-client make WITH_XCHARSET=all install clean # OR pkg install mysql56-client # extern extract cd ./Srcs tar -xzf Extern.tgz # cryptopp dep cd ./Srcs/Extern/cryptopp gmake libcryptopp.a -j4 # how to compile all-the-server (db + game + dep) cd ./Srcs/Server gmake all -j4 # how to compile just game (not necessary) cd ./Srcs/Server/game/src gmake -j4 # how to compile just db (not necessary) cd ./Srcs/Server/db/src gmake -j4// Rooty masz w folderze klienta zwykłego, nie source.Jezu, za jakie grzechy usunęli chat :((Nie no, tym kompilujesz cały source.masz takie dodatki do Tych plików? Tam wszystko jest napisane, jak się to odpala.
Opublikowano Wtorek o 15:322 dn Autor 1 godzinę temu, Dex666 napisał(a):No jak zaczynasz z Martą, to musisz lekutko uzbroić się w cierpliwość, bo tam dużo rzeczy jest zrobionych po chińsku.No co, stary odpalasz sobie virtuala, mając gotową maszynę, jeżeli taką masz. Rozpakowujesz sobie rooty, zmieniasz sobie IP, a jezu packera musisz zrobić pewnie na początek XDNie wiem, czy tam masz admin panel do odpalania serwera, ale jakbyś nie potrafił…### How do I get set up? #### mysql depcd /usr/ports/databases/mysql56-client make WITH_XCHARSET=all install clean # OR pkg install mysql56-client # extern extractcd ./Srcs tar -xzf Extern.tgz # cryptopp depcd ./Srcs/Extern/cryptopp gmake libcryptopp.a -j4 # how to compile all-the-server (db + game + dep)cd ./Srcs/Server gmake all -j4 # how to compile just game (not necessary)cd ./Srcs/Server/game/src gmake -j4 # how to compile just db (not necessary)cd ./Srcs/Server/db/src gmake -j4// Rooty masz w folderze klienta zwykłego, nie source.Jezu, za jakie grzechy usunęli chat :((Nie no, tym kompilujesz cały source.masz takie dodatki doTych plików? Tam wszystko jest napisane, jak się to odpala.Mam te wszystkie komendy wpisać na wirtualce w chronologicznej kolejności, tak? I co to jest packer?
Opublikowano Wtorek o 15:342 dn W wirtualce nie musisz tego wpisywać, z tego co pamiętam. Po prostu odpalasz tylko serwer.
Opublikowano Wtorek o 15:352 dn Autor ? Proszę mi tłumaczyć jak małpie. Jak wpisuję /start na wirtualce, to pisze, że „command not found”.
Opublikowano Wtorek o 15:412 dn Musisz przerzucić do prawidłowego folderu pliki startowe (start/stop/clear itd.), potem zrób sobie w głównym folderze skróty, żebyś nie wpisywał co chwilę cd /fsdfsfsf itd.start To wrzucasz do głównego folderu w FTP, czyli root, co nie? Potem wejdź sobie w folder już gotowych plików do odpalenia i będziesz miał tam start.py. Patrzysz, jaką masz ścieżkę, czyli np. /usr/home/chuj/metin2, i wpisujesz to do tego, co wysłałem. Następnie kliknij prawym na plik i ustaw prawa 777.Pokazałbym ci to na jakimś AnyDesku, ale jestem w cugu i ledwo na oczy widzę już.
Opublikowano Wtorek o 15:432 dn Autor 1 minutę temu, Dex666 napisał(a):Musisz przerzucić do prawidłowego folderu pliki startowe (start/stop/clear itd.), potem zrób sobie w głównym folderze skróty, żebyś nie wpisywał co chwilę cd /fsdfsfsf itd.startTo wrzucasz do głównego folderu w FTP, czyli root, co nie? Potem wejdź sobie w folder już gotowych plików do odpalenia i będziesz miał tam start.py. Patrzysz, jaką masz ścieżkę, czyli np. /usr/home/chuj/metin2, i wpisujesz to do tego, co wysłałem. Następnie kliknij prawym na plik i ustaw prawa 777.Pokazałbym ci to na jakimś AnyDesku, ale jestem w cugu i ledwo na oczy widzę już.Kurde, masz może Discorda? xD
Opublikowano Wtorek o 17:171 dn Jak już uda się rozwiązać problem to proszę o wstawienie rozwiązania tutaj w temacie, żeby inni też mogli skorzystać. @Dex666
Opublikowano Wtorek o 17:251 dn 7 minut temu, Sevence napisał(a):Jak już uda się rozwiązać problem to proszę o wstawienie rozwiązania tutaj w temacie, żeby inni też mogli skorzystać. @Dex666Właśnie rozwiązałem w najlepszy sposób ten oto problem, wyjebałem te pliki do kosza i zainstalowałem terenzko od grzybsona.
Opublikowano Wtorek o 17:261 dn Teraz, Dex666 napisał(a):Właśnie rozwiązałem w najlepszy sposób ten oto problem, wyjebałem te pliki do kosza i zainstalowałem terenzko od grzybsona.Taki taktyczny downgrade ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)
Opublikowano Wtorek o 17:291 dn 2 minuty temu, ARK napisał(a):Taki taktyczny downgrade ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)Szkoda mi nerwów, biorę gotową maszynę, a tam kurwa nie ma bibliotek, no gdzie logika, do tego jeszcze musisz przepisywać, jebać się, no jezu. Do Polaka wejdziesz, Ctrl+C, Ctrl+V i już pół serwera jest sklejone.
Opublikowano Wtorek o 17:311 dn Teraz, Dex666 napisał(a):Szkoda mi nerwów, biorę gotową maszynę, a tam kurwa nie ma bibliotek, no gdzie logika, do tego jeszcze musisz przepisywać, jebać się, no jezu. Do Polaka wejdziesz, Ctrl+C, Ctrl+V i już pół serwera jest sklejone.Posiedziałbyś, utrwalił swoją wiedzę, umiejętności i przy okazji chłopaka nauczył czegoś xd
Opublikowano Wtorek o 17:321 dn Nie jestem w stanie xD, co lepsze: BSD 32 bity, zamiast dać 64 i kompilator na 32.
Opublikowano Wtorek o 17:341 dn Teraz, Dex666 napisał(a):Nie jestem w stanie xD, co lepsze: BSD 32 bity, zamiast dać 64 i kompilator na 32.Aleś ty zrzęda, normalnie jak moja była xd
Opublikowano Wtorek o 23:031 dn 5 godzin temu, ARK napisał(a):Aleś ty zrzęda, normalnie jak moja była xda daj spokoj trochu zeszlo ale i tak na nic bo nie ma ip na router i sie skapnalem dopier po paru h XD